ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Debate της Κεντροαριστεράς

Θεοδωράκης: Θα συνεργαστώ για την αλλαγή της απλής αναλογικής

Με στόχο μία πολιτισμένη, όσο και πολιτική αντιπαράθεση, αφού λύθηκαν πλέον τα διαδικαστικά θέματα, προσέρχονται στο αποψινό ντιμπέιτ οι εννέα υποψήφιοι για την αρχηγία του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά.. Δείτε ποιες είναι οι θέσεις του επικεφαλής του Ποταμιού, Στ.Θεοδωράκη.

Η τηλεμαχία ξεκίνησε με το πρώτο ερώτημα  της συντονίστριας, κοινό για όλους τους υποψηφίους. Η Δώρα Αναγνωστοπούλου ρώτησε τον επικεφαλής του Ποταμιού, με ποιο μεγάλο κόμμα θα συνεργαστεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία και ποια είναι η θέση της για την απλή αναλογική.

Ο Στ.Θεοδωράκης υποστήριξε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια τερατογένεση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και ότι η χώρα δε μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Τέλος, δήλωσε πως είναι δατεθιμένος να συνεργαστεί για την αλλαγή της απλής αναλογικής.

Στο ερώτημα αν έχει ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ, ο Στ.Θεοδωράκης είπε «Η λαϊκή ρήση λέει όλοι ΠΑΣΟΚ είμαστε. Υπήρξα οργανωμένος στα νιάτα μου, απομακρύνθηκα όταν στράφηκα στη δημοσιογραφία. Υποστήριξα ανά στιγμές το μεταρρυθμιστικό ΠΑΣΟΚ. Συγκρούστηκα με τα κακά εκείνης της περιόδου».

Ο τρίτος κύκλος είχε ως θέμα τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το πολίτευμα. Το ερώτημα που κλήθηκε να απαντήσει ο επικεφαλής του Ποταμιού αφορούσε το πρόβλημα ασφάλειας και την απόδοση δικαιοσύνης και διατύπωσε τη θέση ότι «Η δημοκρατία έχει χώρο ακόμη και για τους εχθρούς της, αλλά δε μπορεί να ανέχεται ρόπαλα και μολότοφ. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ φλερτάρει με αυτές τις ομάδες, το θέατρο του παραλόγου θα πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να διασφαλίσουμε ασφάλεια και δικαιοσύνη».

Στον επόμενο γύρο πρώτος ρωτήθηκε ο Στ.Θεοδωράκης. Μίλησε για γραφειοκρατικό τέρας και συνεργασία κυβέρνησης και υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για κατάργηση των γενικών γραματέων, ώστε η διοίκηση να επανέλθει στα χέρια των γενικών διευθυντών. Και για την αξιολόγηση πρότεινε το έργο αυτό να αναλάβει το ΑΣΕΠ.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.