Neo

Φίλης εναντίον Βενιζέλου

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε χθες ότι με την ανταλλαγή ομολόγων που ολοκληρώθηκε «κλείνει ο κύκλος του PSI», ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος -δηλαδή ο αρχιτέκτονας του PSI – ισχυρίστηκε το ακριβώς αντίθετο: ότι, δηλαδή, η κυβέρνηση συνεχίζει τη δική του πολιτική. Μόνο που αυτή την αιχμή δεν άφησε αναπάντητη ο Νίκος Φίλης, αφού ο πρώην υπουργός έχει μία... ειδική προτίμηση στις κόντρες με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στη Βουλή, ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο πως «κάθε τόσο μας δίνει μία άλλη εικόνα της δικής του ευθύνης για την οικονομία» και υπενθύμισε συγκεκριμένα νούμερα για την ελληνική οικονομία: «Το 2014 ο προϋπολογισμός είχε στόχο 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα και με βάση τα επίσημα στοιχεία έπιασε μόλις 0.3% δηλαδή 2 δις κάτω από το στόχο. Επίσης κληροδοτήσατε το mail Χαρδούβελη που δεν ήταν η συμφωνία με τους πιστωτές αλλά οι ευσεβείς σας πόθοι που για να υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές θα έπρεπε να υπάρξουν τόσα και άλλα τόσα μέτρα απ’ όσα έλεγε τότε το mail Χαρδούβελη», επισήμανε.
Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στο περίφημο PSI, καλώντας τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να αποφασίσει ποια είναι επιτέλους τα πραγματικά νούμερα που απέφερε το PSI». «Στις 19.07.2015 στην Καθημερινή, μας λέτε ότι η ονομαστική μείωση του χρέους ήταν 126 δισ., στις 08.12.2016 με δική σας ανάρτηση στο facebook μιλάτε για 106 δισ. ευρώ και το ντοκουμέντο της Τράπεζας της Ελλάδος λέει ότι μόνο 51,2 δισ. ευρώ ήταν το κέρδος από το PSI δεδομένου ότι υπήρξε ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών, νέα δάνεια, κλπ.», τόνισε ο πρώην ηυπουργός.
Βεβαίως, το μείζον μήνυμα απ’ όλα τα παραπάνω δεν ήταν η επίθεσή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά ότι στηρίζει την κυβερνητική πολιτική...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.