ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνιακή σύγκρουση Μαξίμου-ΝΔ

Μαρέβα εναντίον... Κουφοντίνα

Άγρια μάχη προκειμένου να επιβάλουν τη δική τους θεματολογία στην δημόσια αντιπαράθεση δίνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με το μεν Μαξίμου να επιδιώκει να παραμείνει ως αιχμή του δόρατος η εμπλοκή της Μαρέβας Μητσοτάκη στα «Paradise Papers» και τη ΝΔ να ποντάρει όλα τα επικοινωνιακά της χαρτιά στην διήμερη άδεια που έλαβε ο αρχιτρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας

Στο Μαξίμου επικρατεί από χθες εμφανής εκνευρισμός, καθώς η 48ωρη άδεια που έλαβε από το δικαστικό συμβούλιο ο εκτελεστής της 17Ν, αλλά και η πολιτική αντιπαράθεση που πυροδότησε αυτή η απόφαση, έστρεψε τα βλέμματα της κοινωνίας μακριά από το «Μαρέβα-gate», για το οποίο ήδη από προχθές η κυβέρνηση ζητεί εξηγήσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μακριά από εμάς»

Για τον λόγο αυτό, πάντως, χθες το Μαξίμου έδειξε ταχύτατα ανακλαστικά, καθώς πριν καν εξέλθει των φυλακών Κορυδαλλού ο εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης, κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν, μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ότι «η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση» με την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, που ήταν ομόφωνη. Βεβαίως, η ΝΔ επανήλθε χθες, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, Σταύρο Κοντονή, ότι αν δεν είχαν καταργήσει την διάταξη που έλεγε ότι ένας ισοβίτης μπορεί να υποβάλει αίτημα χορήγησης άδειας έπειτα από 18 έτη έκτισης ποινής, τότε ο Δημήτρης Κουφοντίνας δε θα μπορούσε να καταθέσει αίτημα για άδεια. Μάλιστα, η ΝΔ ζήτησε ευθύνες και για την κατάργηση των φυλακών «τύπου Γ’», τις οποίες έχει δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα επαναφέρει. Ταυτοχρόνως, με μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, που έδειχνε την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επισκιάσει κάθε άλλο θέμα η άδεια Κουφοντίνα, ο πρόεδρος της ΝΔ παρενέβη χθες στη Βουλή και πήρε πάνω του την πολιτική αντιπαράθεση, που είχε ξεκινήσει νωρίτερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος, Μαρία Σπυράκη, αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Επιμονή στην Μαρέβα

Ταυτοχρόνως, στη δική του γραμμή επέμενε το Μέγαρο Μαξίμου, διαμηνύοντας στην ΝΔ πως όσο κι αν συζητηθεί η άδεια Κουφοντίνα, οι εξηγήσεις που ζητούνται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη παραμένουν σε... εκκρεμότητα. «Η σπουδή να έρθει στην κορυφή της ατζέντας η άδεια στον Κουφοντίνα φανερώνει τη διάθεση της ΝΔ να αποκρύψει τα ζητήματα Αυγενάκη και offshore: Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει δημοσίως να απαντήσει για την προέλευση των χρημάτων & τις δραστηριότητες της εταιρείας», υπογράμμισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζητώντας «απαντήσεις σχετικά με την επιχείρηση απόκρυψης των ζητημάτων Αυγενάκη και offshore εκ μέρους της ΝΔ, τη μαζική διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με το νόμο Παρασκευόπουλου και το κλίμα που πολιτικά νομιμοποιεί ακόμη και καταστάσεις αυτοδικίας στη νόμιμη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στη ΝΔ σπουδή «να τεθούν στην κορυφή της δημόσιας συζήτησης τα ζητήματα τάξης και ασφάλειας με όρους κατατρομοκράτησης, εκφοβισμού και ηθικού πανικού», τονίζοντας πως αυτό «υποκρύπτει την προσπάθεια να υποβαθμιστούν οι αποκαλύψεις για offshore και Αυγενάκη». «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πολιτική και ηθική υποχρέωση να δώσει διευκρινίσεις για την προέλευση των χρημάτων αλλά και τη δραστηριότητα της εταιρείας ιδιοκτησίας της συζύγου του», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθιστώντας σαφές προς την οδό Πειραιώς πως δε θα... ξεμπλέξει τόσο εύκολα με την εμπλοκή της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στις «παραδεισένιες» αποκαλύψεις.

Κάλυψη σε Μαρέβα-Αυγενάκη

Πάντως, λίγη ώρα αργότερα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, που εξαπέλυε επίθεση στην κυβέρνηση για την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, κάλυπτε για μία ακόμη φορά την Μαρέβα Μητσοτάκη, αλλά και τον γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η κ. Σπυράκη χαρακτήρισε «καθ’ όλα νόμιμη» την επιχειρηματική δραστηριότητα της Μαρέβας Μητσοτάκη και «πληρέστατες» τις εξηγήσεις που έχει δώσει ο Λευτέρης Αυγενάκης.  «Δεν έχουμε πρόθεση να παρέμβουμε σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να ενεργήσει με την ίδια ταχύτητα και ευαισθησία για δημοσιεύματα που αφορούν τον υπουργό 'Αμυνας και έχουν οσμή σκανδάλου», κατέληξε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.