ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη αντιπαράθεση με Λοβέρδο

Π.Καμμένος: «Ουδείς μεσάζων για τη Σαουδική Αραβία»

«Ακούστηκαν και γράφτηκαν απίστευτα πράγματα τις τελευταίες ημέρες. Το παραμύθι του ψεύδους και της κατασυκοφάντησης τελειώνει εδώ. Επί έναν μήνα έχετε επιδοθεί προσωπικά οι φερόμενοι δημοσιογράφοι-υπάλληλοι σε επιχείρηση κατασυκοφάντησης που φθάνει τα όρια εθνικής μειοδοσίας. Παρουσιάζετε μια καθ' όλα νόμιμη υπόθεση ως διαφθορά. Ουδείς ενδιάμεσος, ουδείς μεσάζων. Είστε συνηθισμένοι από τις υποθέσεις που χειριζόσασταν εσείς. Γιατί δεν ζητήσατε τη σύγκληση της επιτροπής της Βουλής; Γιατί θέλατε να κατασκευάσετε σκάνδαλο», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Στη συνέχεια εξήγησε την «απλή υπόθεση», όπως είπε: «Η υπόθεση είναι πολύ απλή. Εγινε μια προσφορά απαξιωμένων πυρομαχικών και την αποδεχθήκαμε. Επέλεξα να φέρω 66 εκατ. στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών. Δεν υπάρχουν εδώ απόρρητα έγγραφα. Σε όλα τα διαβαθμισμένα σάς έχω δώσει πρόσβαση. Στηρίχθηκε όλη η υπόθεση σε μια καταγγελία του κ. Λοβέρδου για μια αναφορά ταξιάρχου. Δεν υπάρχει αναφορά ταξιάρχου. Εκλήθη σε απολογία. Τι λέει ο ταξίαρχος Παπαδάκης; "Αγνοώ παντελώς οποιαδήποτε αναφορά σχετική", λέει ο ταξίαρχος Παπαδάκης. Δεν υπάρχει αναφορά, υπάρχει ένα υποκλαπέν μήνυμα από το κομπιούτερ του. Εκανε αναφορά ο κ. Λοβέρδος. Το περιστατικό είχε να κάνει με την προσπάθεια κάποιων να χαλάσουν τη συμφωνία. Στο γραφείο μου ήρθε ο εισαγγελέας της στρατιωτικής Δικαιοσύνης. Εκλήθη εισαγγελέας για να δούμε εάν κάποιοι διακινούσαν απόρρητα».

Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε, επίσης, ότι ο μεσάζων ήταν γνωστός από την εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Πριν από λίγο, κατόπιν αιτήματος που έλαβα από το ΥΠΕΞ, ο κ. Κωνσταντίνος Μητστοτάκης το 1988  αποφάσισε ότι η Εθνική Τράπεζα θα έδινε δάνειο στη Ρωσία για να πληρωθούν οι Ελληνες εξαγωγείς.
Το 1991 πήγε αποστολή στη Ρωσία μαζί με τον διοικητή της τράπεζας και μέσα στην αποστολή ήταν ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος με τον γιο του. Οι οποίοι εισέπραξαν 67 εκατ. Ο δικηγόρος του Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ. Να σηκώσει το χέρι του ο βουλευτής για να δούμε ποιοι έχουν σχέσεις με τον Παπαδόπουλο. Επειδή γελάνε στο ΠΑΣΟΚ, ξέρετε πού τον γνώριζαν στο υπουργείο τον κ. Παπαδόπουλο; Η κυρία Γεννηματά τον πήγε το 2014», είπε ο υπουργός Αμυνας.

H δευτερολογία του υπουργού Εθνικής Άμυνας

«Στη Βουλή κατατέθηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν υπήρξε μεσάζων στην πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, και η αντιπολίτευση επιμένει για την ύπαρξη μεσάζοντα, διότι διαφορετικά καταρρέει το μυθιστόρημά της. Πλέον όμως τίθεται θέμα αξιοπιστίας της αντιπολίτευσης και αναρωτιέμαι αν μπορεί ο ελληνικός λαός να την πιστεύει», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στο κλείσιμο της σημερινής συζήτησης στη Βουλή.

 

Σημείωσε ότι το ποσό της πώλησης θα κατατίθετο από το υπουργείο Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας στο υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας και αναρωτήθηκε πώς μπορεί να υπάρξει μίζα σε μια τέτοια διαδικασία. «Αν τα κράτη θέλουν να δώσουν προμήθεια, την δίνουν σε αυτούς που επιλέγουν και τον Βασίλη Παπαδόπουλο δεν τον επιλέξαμε εμείς, αλλά η Σ. Αραβία», τόνισε ο κ. Καμμένος.

 

Συνέχισε αναφέροντας ότι η σύμβαση που υπεγράφη από τον ναύαρχο και τον Βασίλη Παπαδόπουλο εστάλη, μέσω του πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ, στη Σαουδική Αραβία και μέσω του υπουργείου στον πρέσβη της Σ. Αραβίας στην Αθήνα. «Αποδείξαμε εγγράφως ότι ουδέποτε την ανακάλεσαν» επισήμανε.

 

Έκανε λόγο για «τεράστια ζημιά» που προκάλεσε η αντιπολίτευση και ρώτησε τον Ανδρέα Λοβέρδο, «μήπως μαζί με τα έγγραφα που έδωσε, δημοσιοποίησε και καμία "κλείδα" με κίνδυνο κατάρρευσης του κρυπτογραφικού συστήματος της χώρας».

Ο κ. Καμμένος είπε πως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ύψους 66 εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι κάποιος «περί την κυβέρνηση της Σ. Αραβίας» άρχισε να διαπραγματεύεται, λέγοντας ότι θα εξασφαλίσει χαμηλότερη τιμή αγοράς και προτείνοντας τον εαυτό του για εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας, προτείνοντας ταυτόχρονα στη σαουδαραβική κυβέρνηση να μην πληρώσει.

Επισήμανε ότι η συμφωνία δεν έχει καταγγελθεί και ότι η σαουδαραβική πλευρά, μέσω της πρεσβείας της στην Αθήνα, ζητά πίστωση χρόνου καθυστερώντας να απαντήσει. «Χωρίς ανέγκλητη πίστωση δεν υπάρχει συμφωνία» διευκρίνισε ο υπουργός. Σημείωσε δε, ότι υπάρχουν και εσωτερικά προβλήματα στη Σαουδική Αραβία αυτήν την περίοδο.

«Ως υπουργείο Εθνικής Άμυνας πήραμε έγκριση από τη Βουλή να πουλήσουμε άχρηστο υλικό, για το οποίο έπρεπε να πληρώσουμε προκειμένου να το καταστρέψουμε» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας: «Θα ξαναπροσπαθήσουμε».

«Δεν θα πουλήσουμε ούτε σε τρομοκράτες ούτε σε όσους εξοντώνουν παιδιά, αλλά σε χώρες με τις οποίες είμαστε στον ίδιο άξονα, και με την Σ. Αραβία είμαστε στον ίδιο άξονα: μην ξεχνάτε ότι στηρίζει την Αίγυπτο», είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «η Υεμένη είναι παλιά υπόθεση».

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, έθεσε το ερώτημα αν έχουν αντιληφθεί τι ζημιά προκάλεσαν με την όλη υπόθεση, καθώς «όσοι στοχοποιούν τη Σ. Αραβία μπορεί να στοχοποιήσουν και την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στον ταξίαρχο, είπε ότι «έχει φύγει από τη θέση του και υπηρετεί σε άλλη, δεν έχει προβεί σε αποκαλύψεις, ενώ αν προκύψουν ευθύνες θα επιληφθεί η στρατιωτική δικαιοσύνη». Αποσαφήνισε ότι η συμφωνία που ελέγχεται έως τέλους αφορά την πώληση 300.000 βλημάτων τα οποία έχουν ταυτότητα και ουδείς μπορεί να πουλήσει ούτε ένα περισσότερο ή λιγότερο.

Επίσης, ο κ. Καμμένος κατέθεσε έγγραφη απάντηση των ΕΑΣ στον Β. Παπαδόπουλο, ο οποίος ζήτησε ενοικίαση χώρων, ενώ απαντώντας σε όσα νωρίτερα είπαν η κ. Γεννηματά και ο κ. Λοβέρδος, στη μεν πρώτη είπε ότι ο ίδιος «έχει ανεβάσει» στοιχεία που αποδεικνύουν υπογραφή συμφωνίας με την IGG, στον δε δεύτερο ανέφερε για ενημερωτικά σημειώματα που έστελνε για εμπλεκόμενους σε υποθέσεις ραντάρ και TOR-M1, οι οποίοι, όπως είπε, «είναι όλοι φυλακή».

Το tweet του Καμμένου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή 

Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Πάνος Καμμένος ανήρτησε στον λογαριασμό στο twitter φωτογραφία προερχόμενη από βίντεο στην οποία εμφανίζονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πατέρα του Κωνσταντίνο.
Ο υπουργός Αμυνας γράφει πως πρόκειται για στιγμιότυπο από τη Μόσχα το 1992. «Με την οικογένεια Παπαδόπουλου που πήρε τα 67.000.000 στη Μόσχα από δάνειο της Εθνικής Τράπεζας το 1992 ήταν και ο Κυριάκος… (ως τι; )» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

KammenosTweet

 

Αντιπαράθεση Καμμένου - Λοβέρδου

«Μην συνδέετε το όνομά μου με πράξεις που δεν είναι σύμφωνες με τα κοινοβουλευτικά ήθη» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, για την αναφορά του ταξίαρχου Παπαδάκη, την οποία είχε δώσει στη δημοσιότητα.

«Κύριε υπουργέ, γι΄ αυτή την υπόθεση υπάρχουν ερωτήματα που θα απαντηθούν και σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες. Οι διαδικασίες του Κοινοβουλίου θα είναι διαρκώς ανοιχτές. Ο καθένας όταν ερωτάται μπορεί να απαντά ή να απαντά δήθεν, αλλά να υπεκφεύγει. Από όσα είπε ένας ταξίαρχος που απαξιώσατε, εσείς επιλέξατε να απαντήσετε, όχι για το τι λέει, αλλά αν το έγγραφο αυτό κατατέθηκε ή που.

Σας ενημερώνω ότι όσα έχει πει έχουν κατατεθεί στο στρατοδικείο Αθηνών, που ξέρετε ότι έχει ανοίξει διαδικασία και σας καλώ όση ώρα διαρκεί η συνεδρίαση, να ζητήσει η Βουλή, τι έγγραφα έχει καταθέσει και οι εκπρόσωποι των κομμάτων, στην αίθουσα 162, να το δουν. Θα φανεί κύριε υπουργέ αν έχετε δίκιο ή αν ήρθατε εδώ να μας ξεγελάσετε. Σε ό,τι με αφορά, στη Βουλή και με έγγραφα σας ζητώ να πείτε την αλήθεια. Και δεν τη λέτε. Και μένετε σε τυπικότητες. Κάθε τυπικότητα όμως αίρεται. Και αποδεικνύεται αν είστε εσείς που λέτε την αλήθεια ή όλοι όσοι σας κάνουμε πολιτική κριτική και σας κατηγορούμε για το τι κάνατε εσείς σε έναν έντιμο άνθρωπο τον οποίο προσβάλλατε κατάφωρα. Έχουμε έγγραφο που είναι στον ανακριτή του στρατοδικείου. Να έρθει στη Βουλή σήμερα» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ο κ. ταξίαρχος δεν είναι διωκόμενος. Υπηρετεί ως διευθυντής αυτή τη στιγμή, των υπηρεσιών της ΑΣΔΥΣ, μια ευαίσθητη υπηρεσία» απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.