ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Πτωτικά κινήθηκε ο τζίρος στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Με καθόλου ικανοποιητικούς ρυθμούς κινήθηκε η αγορά κατά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις το Νοέμβριο. Η κίνηση ήταν χαμηλότερη από πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα της ΙΝΕΜΥ-ΕΣΣΕ.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος στις πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από την περσινή για το 47% των επιχειρηματιών. Το αντίστοιχο ποσοστό τον περασμένο Νοέμβριο ήταν της τάξης του 65%.

Για ακόμα ένα 37% από τις επιχειρήσεις, οι φετινές πωλήσεις, παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, ενώ για το 10% ήταν τελικά καλύτερο σε σχέση με το 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις εκπτώσεις συμμετείχε το 70% των επιχειρήσεων. Περισσότερο συμμετείχαν τα καταστήματα ένδυσης/υπόδησης. Επιπλέον, έξι στις δέκα επιχειρήσεις στον κλάδο του λιανικού εμπορίου έκαναν εκπτώσεις στο σύνολο των προϊόντων που διαθέτουν.

Σε όσα καταστήματα άνοιξαν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, οι τέσσερις από τους δέκα επιχειρηματίες δήλωσαν ότι ο τζίρος του δεκαπενθημέρου δεν επηρεάστηκε από το άνοιγμα της Κυριακής. Μάλιστα, προκαλεί εντύπωση πως το ίδιο ποσοστό τονίζει πως το άνοιγμα της Κυριακής είχε αρνητική αντιπροσφορά στο ύψος των πωλήσεων ολόκληρης της εκπτωτικής φθινοπωρινής περιόδου.

Όσον αφορά στο ύψος των εκπτώσεων μία στις τρεις επιχειρήσεις επέλεξαν να πραγματοποιήσουν εκπτώσεις μεταξύ 11% - 20%, μία στις πέντε μεταξύ 21% - 40% και μία στις δέκα κινήθηκαν είτε σε χαμηλού επιπέδου εκπτώσεις 1% - 10%, είτε σε υψηλού επιπέδου, άνω του 40%.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.