ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ρύζι με μπάμιες και γαρίδες

 

Υλικά

  • 350-450 γρ. μπάμιες, καθαρισμένες και τεμαχισμένες
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και τεμαχισμένη
  • 4 μεγάλες ντομάτες, αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες και τεμαχισμένες
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών Cajun
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
  • 700 γρ. γαρίδες, αποφλοιωμένες
  • 250 γρ ρύζι, μαγειρεμένο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, μέχρι να λιώσει.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και ανακινούμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τις μπάμιες και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κρασί, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και το μείγμα μπαχαρικών.

Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας ελαφρά, μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμούμε.

Προσθέτουμε και τις γαρίδες και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες και να γίνουν ροζ.

Σερβίρουμε με συνοδεία ζεστού μαγειρεμένου ρυζιού.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.