ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σοκολατένιο κέικ

Sokolatenio-keik_min

 

Υλικά

  • 175 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αβγά
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 110 ml. γάλα πλήρες
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Bουτυρώνουμε και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μία φόρμα για κέικ των 900 γρ.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

Προσθέτουμε ένα αβγό κάθε φορά και χτυπάμε καλά να ενσωματωθεί στο μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το κακάο, την βανίλια και χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Πασπαλίζουμε τις σταγόνες σοκολάτας με λίγο αλεύρι και ανακινούμε να καλυφτούν, ώστε να μην πέσουν στον πάτο της φόρμας.

Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας μέσα στο μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και λειαίνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε για 80-90 λεπτά, μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, το ξεφορμάρουμε, το μεταφέρουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.