19/11/2017@19:09
Σοκολατένιο κέικ
Υλικά
175 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
175 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αβγά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
110 ml. γάλα πλήρες
4 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Bουτυρώνουμε και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μία φόρμα για κέικ των 900 γρ.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε ένα αβγό κάθε φορά και χτυπάμε καλά να ενσωματωθεί στο μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το κακάο, την βανίλια και χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Πασπαλίζουμε τις σταγόνες σοκολάτας με λίγο αλεύρι και ανακινούμε να καλυφτούν, ώστε να μην πέσουν στον πάτο της φόρμας.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας μέσα στο μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και λειαίνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε για 80-90 λεπτά, μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, το ξεφορμάρουμε, το μεταφέρουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Ετοιμάζουμε το πιο πολύχρωμο κορμό με παγωτό και κάνουμε τα απογεύματα στο σπίτι πιο δροσερά και νόστιμα. Υλικά Μερίδες:5-6 1 συσκευασία Μίγμα για Παγωτό με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 650 ml (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 100 γρ. (1 φάκελος) Κουβερτούρα
Μια καλομαγειρεμένη ψαρόσουπα είναι το φαγητό που αναζητάμε όλοι στο τραπέζι, ακόμη και όσοι δεν αγαπούν ιδιαίτερα το ψάρι. Σε αυτή την εκδοχή εμπλουτίζεται με λαχανικά και σερβίρεται σχεδόν βελουτέ, δοκιμάστε τον τρόπο αυτό οπωσδήποτε, θα σας ενθουσιάσει! Υλικά 1
Ένα ελαφρύ και κλασικό λαδερό, ο αρακάς με τα κουκιά, που το συνοδεύουμε με ρύζι και το γαρνίρουμε με καραμελωμένα κρεμμύδια. Υλικά Μερίδες: 4 Για τα
Μία εξαιρετική συνταγή για αυγοσαλάτα με αβοκάντο. 10 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ Η ελαφριά αυγοσαλάτα με αβοκάντο δεν είναι απλά τάση. Είναι μια τέλεια επιλογή που ταιριάζει μοναδικά με τα κρεατικά και σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη σε ένα τραπέζι! Υλικά
Ποιος δεν υποκύπτει στη γλύκα του λουκουμά σε όποια εκδοχή και αν βρεθεί μπροστά του; Δοκιμάστε τους με γιαούρτι και σίγουρα θα τους φτιάξετε ξανά πολλές φορές… Υλικά Για το χυλό 5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 αβγά
Με έντονα αλμυρή και ιωδιούχα προσωπικότητα, απογειώνει γευστικά τα πιάτα που τον φιλοξενούν. Περί λευκού ταραμά ο λόγος… Υλικά 1 παντζάρι, περίπου 150 γρ. 200 γρ.
Μία εξαιρετική συνταγή για μπακαλιάρο στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια. Υλικά 750γρ baby πατάτες 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, κατά βούληση μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση 4 φιλέτα μπακαλιάρου (150-180γρ/φιλέτο), χωρίς δέρμα