ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ορίζοντα την προ ημερησίας για τη φοροδιαφυγή

Στρατηγική αποδόμησης Μητσοτάκη από το Μαξίμου

Να «φωτίζει» όλους τους σκελετούς που υπάρχουν στο ντουλάπι της ΝΔ αλλά και της ηγεσίας της θα συνεχίσει η κυβέρνηση, καθώς ο βασικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να αποδομηθεί πλήρως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την διακυβέρνηση.

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση επιδιώκει να εμπεδωθεί η εικόνα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν τραβάει». Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη όπως ο Νίκος Παππάς και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσαν ήδη από προχθές να διατυπώσουν ερωτήματα για την Μαρέβα Γκραμπόβσκι, την Endeavour και τον κατονομασθέντα ως «μεσάζοντα» στη Σαουδική Αραβία, Τζον Σφακιανάκη. Βεβαίως, η κ. Μητσοτάκη διέψευσε πως γνωρίζει τον κ. Σφακιανάκη, ωστόσο το Μαξίμου είχε ήδη δείξει τις προθέσεις και τις διαθέσεις του.

Έρχεται νέα σύγκρουση

Εξάλλου, χθες, απαντώντας στην κα Μητσοτάκη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατέστησε σαφές πως το Μέγαρο Μαξίμου θα συνεχίσει να ποντάρει στις... εκκρεμείς υποθέσεις για τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης -και, μάλιστα θα τις επαναφέρει στο προσκήνιο μέσω της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης που θα διεξαχθεί στη Βουλή για την φοροδιαφυγή, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
«Ο κ. Μητσοτάκης, εδώ και πάρα πολύ καιρό, αρνείται να απαντήσει σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία του έχουν τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Κάποια από αυτά αφορούν και τις δραστηριότητες της συζύγου του. Συγκεκριμένα, ο κύριος Μητσοτάκης αρνείται να απαντήσει -και θα τα επαναλάβω εδώ τα σχετικά ερωτήματα- και για το δάνειο των 700.000 ευρώ, το οποίο είχε λάβει ο ΚΗΡΥΚΑΣ ΧΑΝΙΩΝ και στο οποίο φαίνεται να εμπλέκεται η οικογένεια Μητσοτάκη. Έχει αρνηθεί να απαντήσει και για τις σχέσεις του κυρίου Αυγενάκη με ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, με εκβιαστές, λαθρέμπορους και άλλους, είτε υπόδικους είτε καταδικασμένους. Έχει αρνηθεί να απαντήσει για ποιον λόγο δεν έχει καταθέσει ακόμη, εν έτει 2017, πόθεν έσχες και για ποιον λόγο δεν έχει απαντήσει στον ελληνικό λαό, με συγκεκριμένα στοιχεία, για τις εταιρείες offshore, τις οποίες φέρεται να κατέχει η σύζυγός του. Και επίσης, δεν έχει απαντήσει ποιες ήταν ακριβώς οι δραστηριότητες αυτών των offshore», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προαναγγέλλοντας πως έρχεται... δεύτερος γύρος σκληρής αντιπαράθεσης για τα θέματα αυτά: «Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε (σ.σ. τα θέματα αυτά) στον τόπο που τους αρμόζει. Δηλαδή, στο ελληνικό κοινοβούλιο, κατά τη διαδικασία της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, την οποία, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, θα διενεργήσουμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.