ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντός των επόμενων ημερών η 29μελής Γραμματεία

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Στο φουλ βάζει τις μηχανές η Χαριλάου Τρικούπη, που «οργανώνεται» ενόψει ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα στις 16-18 Μαρτίου. Με την έλευση του νέου έτους,άλλωστε, αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου το Κίνημα Αλλαγής να πάρει «σάρκα και οστά».

Μέσα στις επόμενες μέρες κιόλας, συγκροτείται η 29μελής Εκτελεστική Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, η οποία επίση ςμέλλει να ανακοινωθεί πιθανότατα και εντός της εβδομάδας, για να συνεδριάσει αμέσως μετά από τα Θεοφάνεια.

Στην 29μελή Γραμματεία θα μετέχουν από το ΠΑΣΟΚ εννέα άτομα και ο Συντονιστής Βασίλης Κεγκέρογλου. Τα υπόλοιπα μέλη θα μοιραστούν σε Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΑΡ, ενώ με ένα μέλος ο καθένας θα εκπροσωπηθούν η ΕΔΕΜ,οι Κινήσεις Πολιτών, ο Γιώργος Καμίνης, ο Γιάννης Ραγκούσης και θα μετέχει ακόμα ο μη προερχόμενος από κάποιον από τους εμπλεκόμενους φορείς, Νίκος Μπίστης. Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί είναι αυτά των Παύλου Χρηστίδη,Χρήστου Πρωτόπαπα, Θάνου Μωραΐτη, Τόνιας Αντωνίου, Κώστα Ασκούνη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Ανδρέα Σπυρόπουλου, Νίκου Σαλαγιάννη και Μιχάλη Κατρίνη από τοΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Τσιόδρα, Παντελή Αβραμίδη και Λίνας Παπαδάκη από το Ποτάμι,Δημήτρη Ρέππα, Γιώργου Ελενόπουλου και Μιχάλη Καρχιμάκη από το ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργου Μπουλμπασάκου, Δημήτρη Χατζησωκράτη και Θόδωρου Μαργαρίτη από τη ΔΗΜΑΡ, Νίκου Ιωσήφαπό την ΕΔΕΜ, Νίκου Διακουλάκη εκπροσωπώντας τον Γιώργο Καμίνη, Πέτρου Σφηκάκη κ.α.

Σκοπός του Κινήματος Αλλαγής, είναι μέχρι τα τέλη Φλεβάρη και ενόψει συνεδρίου, να υπάρχει πλήρες επεξεργασμένο σχέδιο, που θα έχει προκύψει τόσο σε επίπεδο βάσης, όσο και κορυφής, με τη βοήθεια των πέντε που μετέχουν υπό την Φώφη Γεννηματά στο Πολιτικό Συμβούλιο, ήτοι των Σταύρου Θεοδωράκη, Γιώργου Παπανδρέου,Θανάση Θεοχαρόπουλου, Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Καμίνη. Ίσως, δε, για ένα ή δύο φλέγοντα θέματα, να προκριθεί και η πρωτοποριακή διαδικασία ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος, στην οποία θα μπορούν να λάβουν μέρος τα μέλη του νέου φορέα,αφού πρώτα δοθεί περιθώριο ενός μήνα (από τα μέσα Γενάρη ως τα μέσα Φλεβάρη) σε όσους δήλωσαν «φίλοι» κατά την εκλογική διαδικασία, να αναθεωρήσουν, εφόσον το επιθυμούν, την σχέση τους με τον φορέα.

Το σχέδιο αυτό, θα αποτελεί στην πραγματικότητα και την πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης του νέου φορέα,αφού στην Χαριλάου Τρικούπη παρακολουθούν με ενδιαφέρον την «παροχολογία» εκ μέρους της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως την χαρακτηρίζουν, αποδίδοντας στην σημερινή κυβέρνηση περιορισμένη δυναμική και μη αποκλείοντας πολιτικές εξελίξεις άμεσα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.