ΕΛΛΑΔΑ

Θα μείνει τη νύχτα στο καταφύγιο

Συνεχίζεται το θρίλερ με την γυναίκα που εγκλωβίστηκε στον Όλυμπο - Αύριο οι νέες προσπάθειες

Ολο και ένα γίνεται πιο δύσκολη η διάσωση της 35χρονης γυναίκας η οποία τραυματίστηκε το πρωί του Σαββάτου μετά από πτώση στο «λούκι του Στεφανιού» στον Όλυμπο, σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων, όπου επιχειρούσε ανάβαση μαζί με ομάδα ορειβατών από τα Σκόπια.

Το Super Puma της πολεμικής αεροπορίας αν και προσέγγισε το σημείο πτώσεως, δεν κατάφερε να την παραλάβει. Πλέον λόγω δύσης του ηλίου και των ιδιαίτερων μορφολογικών συνθηκών το ελικόπτερο σταμάτησε να επιχειρεί.

Έτσι η τραυματίας θα μεταφερθεί και θα διανυκτερεύσει στο καταφύγιο ‘’Γ. Aποστολίδης’’ ενώ σε άλλο καταφύγιο, το οποίο βρίσκεται σε χαμηλότερο υψόμετρο, θα διανυκτερεύσει ομάδα της πυροσβεστικής υπηρεσίας ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να συνεχίσουν τις προσπάθειες για τη διακομιδή της σε νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο καταφύγια απέχουν μεταξύ τους περίπου δέκα ώρες πεζοπορίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο ιστότοπος larissanet.gr είχε μεταδώσει ότι το Super Puma παρέλαβε τη γυναίκα από την κορυφή του Ολύμπου και προσγειώθηκε στην 110 Π.Μ, πληροφορία που ωστόσο διαψεύδει η πυροσβεστική.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση της γυναίκας βρίσκεται σε εξέλιξη ξεκίνησε από τις 11 σήμερα το πρωί.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για μια ορειβάτη περίπου 35 χρονών από τα Σκόπια, η οποία τραυματίστηκε μετά από πτώση στο λούκι του Στεφανιού σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων.

Στην επιχείρηση για τη διάσωσή της θα συμμετείχε από την πρώτη στιγμή ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: Larissanet.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.