ΕΛΛΑΔΑ

Στο πολύπαθο κτίριο Μουρτζούκου

Κλοπή υπολογιστών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας

Το πολύπαθο κτίριο Μουρτζούκου, που στεγάζει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, έγινε για μια ακόμη φορά στόχος διάρρηξης με λεία τους υπολογιστές των εργαζόμενων.

Παρόμοια κλοπή είχε γίνει και πριν από τέσσερις μήνες στο κτίριο, όπου δεν υπάρχει σύστημα συναγερμού!

Οι άγνωστοι δράστες έσπασαν τα τζάμια παραθύρων του ισογείου και μπήκαν ανενόχλητοι στο εσωτερικό, απ' όπου άρπαξαν πέντε υπολογιστές που ήταν τοποθετημένοι γραφεία. Οι υπεύθυνοι ειδοποίησαν την Αστυνομία που πήρε αποτυπώματα και εξετάζει το ενδεχόμενο οι εισβολείς να ήταν οι ίδιοι που είχαν κλέψει στις 15 Σεπτεμβρίου δύο συστήματα υπολογιστών από ένα γραφείο του τέταρτου και δύο οθόνες από άλλο γραφείο του τρίτου ορόφου, ενώ κατανάλωσαν και... γλυκά που βρήκαν σε ένα ψυγείο!
Το πρώην εργοστάσιο Μουρτζούκου Λεβαθιάν υπήρξε το δεύτερο μεγάλο υφαντουργείο της πόλης του Βόλου και λειτούργησε από το 1800 ως το 1954. Όταν παραχωρήθηκε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφέθηκε κυριολεκτικά στην τύχη του χωρίς την παραμικρή φροντίδα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει στις 18 Ιουλίου όταν ξέσπασε καταρρακτώδης βροχή! Τις ελλείψεις είχε επισημάνει κλιμάκιο του Δήμου Βόλου που έκανε επιτόπια αυτοψία, αλλά παρά τα επανειλημμένα αιτήματα προς την Περιφέρεια τίποτε δεν έγινε για την βελτίωση του κτιρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.