ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ριζότο κολοκύθας με κατσικίσιο τυρί και αποξηραμένα cranberries

 

Υλικά

Για το ριζότο:

  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1 φλ. πουρέ κολοκύθας
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 κρεμμύδι, λιωμένο
  • 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλ. ρύζι για ριζότο
  • 1 κ.γ. ξύδι από λευκό κρασί
  • ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ¼ φλ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 φλ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
  • ½ φλ.cranberries αποξηραμένα

Για τον πουρέ:

  • 500 γρ. σάρκα κίτρινης  κολοκύθας, τεμαχισμένη
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για το ριζότο:

Τοποθετούμε στην Πολυεστία Ελ Γκρέκο® μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών και τον πουρέ κολοκύθας και  χτυπάμε με αναδευτήρα.

Μόλις αρχίσει να βράζει,  χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και κρατάμε το μείγμα ζεστό.

Τοποθετούμε στην Πολυεστία Ελ Γκρέκο® μία μεγάλη κατσαρόλα και λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Μόλις αρχίσει να αφρίζει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αλάτι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το θυμάρι και το ρύζι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Προσθέτουμε το ξύδι και μία κουτάλα από το ζεστό μείγμα του ζωμού και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτουμε ακόμη μία κουτάλα από το ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, προσθέτοντας μια κουτάλα από το ζωμό κάθε φορά και αφήνοντας να εξατμιστεί μετά από κάθε προσθήκη.

Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει al dente και το ριζότο να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τη μισή ποσότητα μαϊντανού,  το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την Πολυεστία Ελ Γκρέκο® , δοκιμάζουμε το ριζότο και αλατοποπιπερώνουμε.

Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, το κατσικίσιο τυρί και τα αποξηραμένα κράνμπερις και σερβίρουμε αμέσως.

Για τον πουρέ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Πασπαλίζουμε τα κομμάτια κολοκύθας με αλάτι.

Τοποθετούμε την κολοκύθα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, μεταφέρουμε τα κομμάτια κολοκύθας σε ένα σουρωτήρι και με ένα κουτάλι πιέζουμε να αποβάλλει τα υγρά της.

Βάζουμε την κολοκύθα στον κάδο του μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λείος πουρές.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.