ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Κυριακή η συνεδρίαση της ΟΕΣ

Το χρονοδιάγραμμα ως το Συνέδριο του Μαρτίου

Με τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ) του Κινήματος Αλλαγής, η σύνθεση της οποίας πάντως παραμένει άγνωστη ως αυτή την ώρα, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, ξεκινούν επισήμως οι προσυνεδριακές διαδικασίες για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά στις 16-18 Μαρτίου.
Από την επομένη κιόλας και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, θα πρέπει να γίνει η προετοιμασία των κειμένων από τις Επιτροπές που θα συσταθούν, ενώ παράλληλα ξανανοίγει το μητρώο του κινήματος με ηλεκτρονική μάλιστα πλατφόρμα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα την εισήγηση του συντονιστή της ΟΕΣ Βασίλη Κεγκέρογλου χθες, στην πρώτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας, το χρονοδιάγραμμα έως το συνέδριο έχει ως εξής :
- Συνεδρίαση της ΟΕΣ την Κυριακή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κομμάτων και των κινήσεων που μετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής, των βουλευτών και ευρωβουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, των εκλεγμένων εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, των Κοινωνικών Επαγγελματικών και Επιστημονικών φορέων, όλων των μελών της Επιτροπής Διεξαγωγής Εκλογών ανάδειξης επικεφαλής, καθώς και προσωπικοτήτων του χώρου.
- Προετοιμασία των κειμένων διαλόγου από τις 15 Ιανουαρίου ως τις 14 Φεβρουαρίου
- Προσυνεδριακός διάλογος από τις 15 Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου, τόσο μέσω εκδηλώσεων ανά νομό και μεγάλο δήμο, όσο και διαδικτυακά
- Εκλογή συνέδρων στις 4 Μαρτίου.
Στη σύντομης διάρκειας συνεδρίαση δεν έγινε αναλυτικός διάλογος, ωστόσο στο παρασκήνιο, διατυπώθηκαν ενστάσεις ως προς τη σύνθεση της ΟΕΣ, με τον Ανδρέα Σπυρόπουλο μάλιστα να ζητά να δει γραπτά τα ονόματα των εκπροσώπων των φορέων που έχουν συνυπολογιστεί. Την ίδια ώρα, μέγα ζήτημα στο εσωτερικό της παράταξης αποτελεί το ποσοστό των συνέδρων που θα εκλεγούν, με πολλούς να διατυπώνουν ανησυχίες για υπόγεια προώθηση επιπλέον διορισμένων στελεχών, προκειμένου το σώμα να είναι απολύτως ελεγχόμενο και την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Καμίνη να επιμένουν στην εκλογή όσο το δυνατόν περισσότερων συνέδρων. Προς ώρας πάντως, ως πιθανότερο σενάριο φαντάζει η εκλογή του 50% των συνέδρων και ο ‘διορισμός’ των άλλων μισών.
Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση της ΟΕΣ, θα αποφασιστεί και η συγκρότηση των επιτροπών, των ομάδων εργασίας και των γραμματειών για το πρόγραμμα, τη διακήρυξη, τη διεθνή θέση της χώρας, το καταστατικό, τον προσυνεδριακό διάλογο και τα οικονομικά, με όσους θέλουν να μετάσχουν σε κάθε μία γραμματεία να πρέπει να το δηλώσουν, ενώ θα ανακοινωθούν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις εκλογικές διαδικασίες, το αναλυτικό πρόγραμμα μέχρι το συνέδριο και η δημιουργία του Φόρουμ Νέας Γενιάς, που αναμένεται να αναλάβει ο Παύλος Χρηστίδης.
Αναλυτικά, οι επιτροπές και οι ομάδες εργασίας έχουν ως εξής:
- Η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο.
- Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ, Πολιτικές θέσεις, Προοδευτικές αλλαγές & Μεταρρυθμίσεις
- Διακήρυξη
- Καταστατικό
- Επικοινωνία, έμβλημα
- Forum Νέας Γενιάς
- Οικονομικών
- Οργάνωση προσυνεδριακών εκδηλώσεων
- Ηλεκτρονική Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής
Με το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα να προγραμματίζεται για τις 16-18 Μαρτίου, τα κόμματα και οι φορείς που μετέχουν στο εγχείρημα, βάζουν στο ‘φουλ’ τις μηχανές, με το Κίνημα Αλλαγής να διεκδικεί ρόλο πρωταγωνιστή στις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα. Απώτερος στόχος, όπως διατυπώνεται από το Κίνημα Αλλαγής, είναι η διακυβέρνηση της χώρας με προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα, το οποίο και θα πρέπει πάραυτα να κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο. Στο συνέδριο εξάλλου θα διατυπωθούν, τόσο η Διακήρυξη του Κινήματος Αλλαγής, όσο η προοδευτική προγραμματική του πρόταση και το καταστατικό του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.