ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για «επανάληψη ως φάρσα» του 1989 μιλά ο Βενιζέλος

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis

Αιχμές κατά της κυβέρνησης αφήνουν στο Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis. Εκτιμούν εξάλλου, ότι το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε πανικό και επιχειρεί να ‘λασπώσει’ τους πολιτικούς του αντιπάλους, για να αλλάξει ατζέντα.
Στο παρασκήνιο, δεν είναι λίγοι όσοι μιλούν για μία κυβέρνηση που ενώ έχει εκλεγεί στο όνομα του λαού για να προστατεύει το Σύνταγμα και τους νόμους, τα καταστρατηγεί για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αλλάξει την ατζέντα από το Σκοπιανό που ‘έβγαλε στον δρόμο’ εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου.
Δεν είναι τυχαία όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για «επανάληψη ως φάρσα του 1989». Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση, μίλησε χθες για «εξευτελιστική κατάσταση για τη Δικαιοσύνη και τη Βουλή», καταγγέλλοντας δυσώδεις αναφορές εναντίον πρωθυπουργών, υπουργών, δημοσίων λειτουργών, καθηγητών και δημοσιογράφων, χωρίς καμία τεκμηρίωση και με τους μάρτυρες να μιλούν όχι για κάτι που έκαναν, αλλά για κάτι που είναι σε θέση να ξέρουν. Ο ίδιος ζήτησε η Βουλή να άρει την «αδικαιολόγητη και προκλητική ανωνυμία των μαρτύρων», ώστε η εξεταστική επιτροπή να τους καλέσει αμέσως και να αποδειχθεί ότι όσα λένε, είναι αναπόδεικτα. «Αν μπορούν να αποδειχτούν κάποια πράγματα για κάποιους, ας γίνει, αλλά όχι αυτή η λάσπη στον ανεμιστήρα για λόγους ωμού πολιτικού αντιπερισπασμού», είπε.
«Η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει την υπόθεση Novartis και το κάνει με τρόπο που κουρελιάζει το Σύνταγμα», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. «Η αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι απαράδεκτη», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, επιμένοντας ότι «δεν νοείται κυβερνητικός εκπρόσωπος να πηγαίνει να ενημερωθεί για ζητήματα Δικαιοσύνης στον Άρειο Πάγο». Αναφερόμενος δε σε δηλώσεις υπουργών εν ενεργεία, αναρωτήθηκε αν υπάρξει διάκριση των εξουσιών και σεβασμός στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, καθώς και πώς είχε δει τη δικογραφία υπουργός και συμπεραίνει ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Ιστορίας. «Όσα συμβαίνουν δεν έχουν ξανασυμβεί ποτέ, και είναι ιδιαιτέρως προβληματικά για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς μας», είπε, προειδοποιώντας ότι κάποια στιγμή οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις.
Για «Ερντογανισμό» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, καταγγέλλοντας και εκείνος παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, αλλά και επιχείρηση σπίλωσης και συκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. «Αυτά τα σχέδια δεν θα περάσουν. Εμείς ζητάμε η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανεπηρέαστα. Όλα στο φως», είπε.
Την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis χωρίς επικοινωνιακά παιχνίδια, ζήτησε από την πλευρά του το Ποτάμι. «Πρέπει και στην Ελλάδα να αναζητήσουμε τις δικαστικές και πολιτικές ευθύνες, δίχως να χαριστούμε σε κανέναν», υποστηρίζουν στη Σεβαστουπόλεως, παρατηρώντας όμως ότι η κυβέρνηση «έδειξε να ενδιαφέρεται όχι τόσο για την αλήθεια, αλλά για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος». Καλούν δε, τους δικαστικούς λειτουργούς «να περιφρουρήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία τους, αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό τους με εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας και εν γένει της πολιτικής».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.