ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Red velvet cupcakes

 

Υλικά

Για τα cupcakes:

  • 2 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ άγλυκο κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ βούτυρο, μαλακωμένο
  • 2 φλ ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 φλ κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ γάλα
  • 28 γρ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο:

  • 225 γρ κρέμα τυριού, μαλακωμένη
  • 1/4 φλ βούτυρο, μαλακωμένο
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 450 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη μπέικιν σόδα το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ,  σε μέτρια ταχύτητα, για 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και χτυπάμε.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τη βανίλια.

Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα σε θήκες για cupcakes στρωμένew με χάρτινες θήκες (συνολικά 30), γεμίζοντάς τις κατά 2/3.

Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Μεταφέρουμε τις θήκες πάνω σε μία σχάρα και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Αφαιρούμε τα cupcakes από τις θήκες και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στις χάρτινες θήκες.

Για το γλάσο:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει αφράτο.

Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μέιγμα να γίνει λείο.

Απλώνουμε γλάσο σε κάθε cupcake και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.