ΕΛΛΑΔΑ

16 - 18 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο

Το «Vinyl is Back» γιορτάζει τα 5 του χρόνια στο Μουσείο Αυτοκινήτου

Βινύλια, μουσική, χορό, αφιέρωμα στην ελληνόφωνη σκηνή με δυναμικά live και προβολές παραστάσεων του Τζίμη Πανούση, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το γενέθλιο τριήμερο για τα πέντε χρόνια του φεστιβάλ «Vinyl is Back» που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαρτίου στο «Μουσείο Αυτοκινήτου» με ελεύθερη είσοδο.

Στο εορταστικό «Vinyl is Back» που είναι αφιερωμένο στην ελληνόφωνη σκηνή, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει συγκροτήματα και μουσικούς, όπως τους Locomondo, Magic de Spell, Λήτη, Νίκο Γρηγοριάδη, Κατερίνα Κυρμιζή, Αλεξάνδρα Κλάδη και The Darlings, καθώς και γνωστούς DJs και προσωπικότητες της μουσικής, οι οποίοι θα παρελάσουν διαδοχικά από τα decks της διοργάνωσης, επιλέγοντας τις καλύτερες μουσικές της δισκοθήκης τους και συμμετέχοντας σε παράλληλες διαδραστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο το βινύλιο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τους επισκέπτες στο μεγάλο ραντεβού του βινυλίου και της μουσικής θα περιμένουν ακόμα όλες οι νέες κυκλοφορίες βινυλίων, δισκογραφικές εκπλήξεις, καινούργια πικάπ, χειροτεχνίες που συναντούν την κουλτούρα της μουσικής, κληρώσεις και δώρα, καθώς και ένα χορευτικό θέαμα μετά μουσικής από την ομάδα χορού Athens Lindy Hop.

Η εκδήλωση - θεσμός για το βινύλιο, συνεχίζει την πορεία της στον χρόνο με τους φίλους της να γίνονται όλο και περισσότεροι. H ιστορία του «Vinyl is Back» ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια, όταν τον Μάρτιο του 2013 πραγματοποιήθηκε το πρώτο φεστιβάλ στο κτίριο «Μηχανουργείο», στην Τεχνόπολη. Στη συνέχεια, μετά από μια επίσης πετυχημένη διοργάνωσή του στο «Cine Κεραμεικός» βρήκε νέα στέγη στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» στον 4ο όροφο του κτιρίου της οδού Γ' Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού, με θέα την Αθήνα. Στο χώρο αυτό θα διεξαχθεί και το φετινό εορταστικό Vinyl is Back, όπου τα βινύλια παίρνουν θέση δίπλα στα κλασσικά μοντέλα αυτοκινήτων.

Μάλιστα, φέτος το φεστιβάλ προχωρά στην ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου της σειράς «Vinyl is Back - Live Sessions», με ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ελληνικά συγκροτήματα, τους Locomondo. Τα βινύλια αυτής της συλλεκτικής σειράς, είναι παραγωγής του Vinyl is Back και περιέχουν τη ζωντανή ηχογράφηση μίας συναυλίας που γίνεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Η συναυλία είναι διάρκειας «ενός δίσκου» (40 λεπτά), και οι παρεμβάσεις της τεχνολογίας στο αποτέλεσμα είναι ελάχιστες ώστε να αποτυπώνεται η αλήθεια του live (μόνο μίξη και mastering στα κανάλια που ηχογραφήθηκαν ζωντανά μπροστά στο κοινό).

Επιπλέον, στο «Δισκοπωλείο» του φεστιβάλ θα περιμένουν τους επισκέπτες συλλεκτικά πόστερ και ένας συλλεκτικός δίσκος - έκπληξη, σύγχρονα βίντατζ πικαπάκια διαθέσιμα για ακρόαση δίσκων και αναμνηστικά από το Vinyl is Back.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Παρασκευή 16 Μαρτίου

Kafka Takes Notes 4.30 μ.μ. - 6 μ.μ.

Porno King 6 μ.μ. - 8 μ.μ

Εύα Ζευγούλα 8 μ.μ. - 9 μ.μ.

Σάββατο 17 Μαρτίου

Γρηγόρης Βάιος 11 π.μ. - 12 μ.μ.

Άκης Έβενης 12 μ.μ. - 1 μ.μ.

Ιλάν 1 μ.μ. - 2 μ.μ.

Σάββας Συνοδινός 2 μ.μ. - 3.30 μ.μ.

Thekla - Χαρά Γιαμπουράνη (back to back d.j set) 4.30 μ.μ. - 6 μ.μ.

Σπύρος Ξυπολόπουλος (d.j. Ksipo) - Άκης Λαδικός (back to back d.j. set) 8 μ.μ. - 9 μ.μ.

Κυριακή 18 Μαρτίου

Γιάννης Παναγόπουλος - NickThe StripperDJ (back to back d.j. set) 11π.μ. - 12 μ.μ.

Γιώργος Μουχταρίδης (Radio Pepper d.j. set) 12 μ.μ. - 1 μ.μ.

Πέτρος Αδάμ - Βασίλης Λούκας 1 μ.μ. - 2.30 μ.μ.

Μαριάντζελα Σαλίχου (Athens Lindy Hop) 3.30 μ.μ. - 4. 30 μ.μ.

Τζέην Σαμπανίκου 4.30 μ.μ. - 5.30 μ.μ.

Blend Mishkin 7 μ.μ. - 8 μ.μ

Πέτρος Μπρατάκος disco Barbarella 8 μ.μ. - 9 μ.μ.

*Special d.j. guest : George Vanakos

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.