ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά την έναρξη του Ιδρυτικού Συνεδρίου

Επίθεση Φιλίας προς το Κίνημα Αλλαγής

Επίθεση φιλίας δέχθηκε η Φώφη Γεννηματά, χθες, που άκουσε τόσο τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, όσο και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη να πραγματοποιούν ‘άνοιγμα’ στο Κίνημα Αλλαγής.

«Είναι πρόωρη η αναφορά Γεννηματά για νέο διπολισμό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», είπε, σχολιάζοντας σχετική αναφορά της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ο Γιάννης Δραγασάκης, παραδεχόμενος ότι υπάρχει μεν ένας κοινωνικός διπολισμός, αλλά και τονίζοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός.

«Πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε σε ένα μεγάλο σχηματισμό προοδευτικής κατεύθυνσης, που θα αναλάβει την ευθύνη για την προοδευτική κατεύθυνση της χώρας», είπε, «κλείνοντας το μάτι» στο Κίνημα Αλλαγής, που αυτές τις ώρες συγκροτείται σε φορέα. Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξάλλου μίλησε για «πεδία συνεννόησης και συνεργασίας που μπορουν να ανοίξουν τον δρόμο για προοδευτικές συγκλίσεις».

Ακόμα πιο σαφές ήταν το ‘φλερτ’ του Κυριάκου Μητσοτάκη που υποστηρίζοντας καταχειροκροτούμενος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη που γνώρισε ο τόπος, σηεμίωσε ότι «η λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μειώσει τις διαφορές μας». «Ο καθένας έχει την ιστορία του», είπε, χαρακτηρίζοντας όμως «μεγάλο κέρδος» για τον τόπο το γεγονός ότι «τα ιστορικά μας κόμματα μπορούν να κάνουν υπερβάσεις».

Από την ομιλία της ωστόσο η Φώφη Γεννηματά, είχε βάλει τους δικούς της όρους. «Το Κίνημα Αλλαγής θα πάρει εντολή», είπε. Παρουσιάζοντας μάλιστα το Σχέδιο Ελλάδα, υποστήριξε ότι είναι αυτό που θα θέσει μετεκλογικά ως βάση για επίτευξη προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας. «Είστε διατεθειμένοι να συμβάλετε στην πολιτική στεθερότητα στη βάση μίας προοδευτικής ατζέντας;», είπε, πετώντας σε εκείνους το ‘μπαλάκι’.

«Το κόρτε που μας κάνουν αποδεικνύει τη σημασία του ιδρυτικού αυτού συνεδρίου, αλλά και την αγωνία που έχουν για τις επερχόμενες εκλογές», είπε, σχολιάζοντας το ‘άνοιγμα’ ένθεν κακείθεν ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Θύμισε όμως με νόημα πως δεν κράτησαν πάντα την ίδια στάση τα κόμματά τους. «Αν έδειχναν οι παρατάξεις τους την ίδια αγωνία, όταν εμείς ως κυβέρνηση αντιμετωπίζαμε την μεγαλύτερη κρίση της χώρας, δεν θα ήταν η χώρα σήμερα στο σημείο που βρίσκεται», είπε, καταχειροκροτούμενος.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Jontikis 12:31 17/03/2018

    Αν δεν τα βρειτε (συριζα και κινημα αλλαγης) οι επομενες κυβρρνησεις θα ειναι δεξιες-ακροδεξιες!Και τοτε δε θα δικαιουται να ομιλει κανενας!Αυτο πρεπει να το καταλαβουμε ολοι οσοι θελουμε να λεγομαστε κεντροαριστεροι!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.