ΕΛΛΑΔΑ
Ανακοίνωση
Η Εκκλησία στο πλευρό των φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εκφράζει την συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανουπόλεως, καθώς και τις οικογένειές τους˙ εύχεται δε και προσεύχεται για την σύντομη απελευθέρωσή τους.
Συνήλθε σήμερα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Η Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος για την εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης του Τόμου των Πρακτικών του Ε’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821, για τις προετοιμασίες του Ζ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821 και περί των προτάσεών της για τις εκδηλώσεις, κατά το έτος 2021, του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.Ακολούθως ενέκρινε νέες Ιερές Ακολουθίες και το αίτημα της Διευθύνσεως του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας περί ανακηρύξεως του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, ως Εφόρου και Προστάτου της Προεδρικής Φρουράς. Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος κατήρτισε τον Συμπληρωματικό Πίνακα υποψηφίων κληρικών προς εγγραφή στον Κατάλογο των προς Αρχιερατείαν εκλογίμων και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της εξέφρασε την συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανουπόλεως στην Τουρκία.

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...