ΚΟΣΜΟΣ

Συνέντευξη στην «Liberation»

Ντανιέλ Kον Μπεντίτ: «Η κατάσταση στην Ευρώπη για το προσφυγικό είναι πλέον κρίσιμης σημασίας»

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Liberation», ο «Κόκκινος Ντάνι», παρότι πολιτικά ήταν «Πράσινος», εξηγεί τη δική του φιλοσοφία για το καυτό θέμα των προσφύγων ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών στις 28 και 29 Ιουνίου.

Ο Ντανιέλ Kον Μπεντίτ, πρώην ευρωβουλευτής και αδιαμφισβήτητα η πιο αναγνωρίσιμη προσωπικότητα του φοιτητικού κινήματος του Μάη του ’68, θεωρεί πως η κατάσταση στην Ευρώπη για το προσφυγικό είναι πλέον κρίσιμης σημασίας. Στη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα αναφέρεται και στον τρόπο με τον οποίο θα μπορεί να λειτουργεί αυτή η ευρωπαϊκή υπηρεσία.

«Υπερασπίζομαι την ιδέα μιας ευρωπαϊκής υπηρεσίας για τους πρόσφυγες που θα διαχειρίζεται έναν προϋπολογισμό που θα απορροφάται από τους δήμους ή τις περιοχές υποδοχής.Εάν μία πόλη στη Πολωνία αποφασίσει να δεχτεί πρόσφυγες,τότε αυτή η ευρωπαϊκή υπηρεσία θα μπορεί να την στηρίζει οικονομικά. Για δύο ευρώ που θα δίνει, το ένα ευρώ θα μπαίνει στο ταμείο της πόλης που θα υποδέχεται τους πρόσφυγες», επισημαίνει ο Κον Μπεντίτ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.