02/08/2018@16:37
Μανιταρόπιτα με φύλλο σφολιάτας
Η πιο νόστιμη μανιταρόπιτα.
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
200 γρ. πορτομπέλλο μανιτάρια, σε φέτες
200 γρ. πλευρώτους μανιτάρια, σε φέτες
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
400 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε κομματάκια
150 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
200 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
400 γρ. τσένταρ, τριμμένο
4 μεγάλα αβγά
500 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ελαιόλαδο, για λάδωμα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, την πιπεριά, ανακατεύουμε και σοτάρουμε τη γέμιση για 10 περίπου λεπτά.
Μόλις απορροφηθούν όλα τα υγρά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρεγκάτο και το τσένταρ.
Ρίχνουμε στη γέμιση τα αβγά και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά το μείγμα να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 ο C.
Λαδώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί 40x31cm.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από το φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
Χαράσσουμε το πάνω φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Μια καλομαγειρεμένη ψαρόσουπα είναι το φαγητό που αναζητάμε όλοι στο τραπέζι, ακόμη και όσοι δεν αγαπούν ιδιαίτερα το ψάρι. Σε αυτή την εκδοχή εμπλουτίζεται με λαχανικά και σερβίρεται σχεδόν βελουτέ, δοκιμάστε τον τρόπο αυτό οπωσδήποτε, θα σας ενθουσιάσει! Υλικά 1
Ένα ελαφρύ και κλασικό λαδερό, ο αρακάς με τα κουκιά, που το συνοδεύουμε με ρύζι και το γαρνίρουμε με καραμελωμένα κρεμμύδια. Υλικά Μερίδες: 4 Για τα
Μία εξαιρετική συνταγή για αυγοσαλάτα με αβοκάντο. 10 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ Η ελαφριά αυγοσαλάτα με αβοκάντο δεν είναι απλά τάση. Είναι μια τέλεια επιλογή που ταιριάζει μοναδικά με τα κρεατικά και σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη σε ένα τραπέζι! Υλικά
Ποιος δεν υποκύπτει στη γλύκα του λουκουμά σε όποια εκδοχή και αν βρεθεί μπροστά του; Δοκιμάστε τους με γιαούρτι και σίγουρα θα τους φτιάξετε ξανά πολλές φορές… Υλικά Για το χυλό 5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 αβγά
Με έντονα αλμυρή και ιωδιούχα προσωπικότητα, απογειώνει γευστικά τα πιάτα που τον φιλοξενούν. Περί λευκού ταραμά ο λόγος… Υλικά 1 παντζάρι, περίπου 150 γρ. 200 γρ.
Μία εξαιρετική συνταγή για μπακαλιάρο στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια. Υλικά 750γρ baby πατάτες 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, κατά βούληση μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση 4 φιλέτα μπακαλιάρου (150-180γρ/φιλέτο), χωρίς δέρμα
Πώς θα τα φτιάξετε; Υλικά για 4 άτοµα 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκοµµένη 1 κιλό µύδια µε κέλυφος, καθαρισµένα ή 600 γρ. ψίχα 1 φλιτζ.