ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με έρευνα

Οι άνδρες ευθύνονται για τα περισσότερα προβλήματα των άτεκνων ζευγαριών

Κατά 60% έχει μειωθεί η ποσότητα του σπέρματος τα τελευταία χρόνια στη Δύση, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες επισημαίνοντας ότι τα περισσότερα προβλήματα των άτεκνων ζευγαριών είναι γένος αρσενικού.

Η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει μέχρι τώρα για την ποσότητα του σπέρματος και αφορά την περίοδο 1973 -2011 δείχνει ότι, τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα για το ισχυρό φύλο. Αλλά δεν υπάρχει λόγος απογοήτευσης. Επιφανείς Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι, η ντομάτα έρχεται να λύσει το ανδρικό...πρόβλημα.

Τουλάχιστον για το 50% των προβλημάτων των άτεκνων ζευγαριών ευθύνεται ο ανδρικός πληθυσμός, επισημαίνουν οι ειδικοί και διερωτώνται ότι, αφού ο αριθμός των σπερματοζωαρίων έχει μειωθεί κατά 60%, τότε γιατί η βιομηχανία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής επικεντρώνεται στις γυναίκες;

«Από το 1973 έως το 2011 υπήρξε μείωση κατά 59,3% στον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Η ανδρική γονιμότητα στη Δύση μειώνεται ραγδαία», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» και προσθέτει:

«Στη Βρετανία, ο αριθμός των ανδρών που δεν μπορούν να αποκτήσουν απογόνους και υποβάλλονται σε θεραπεία έχει διπλασιαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Την ώρα που η προσοχή της ιατρικής κοινότητας είναι κυρίως στραμμένη στις γυναίκες, η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph» σκορπά χαμόγελα στον ανδρικό πληθυσμό.

Η ποιότητα του σπέρματος βελτιώνεται με την... ντομάτα

Άρθρο της εφημερίδας αναφέρει ότι, τρώγοντας ντομάτα, βελτιώνεται η ποιότητα του ανδρικού σπέρματος.

Έγκριτοι Βρετανοί επιστήμονες θεωρούν ότι, το θρεπτικό συστατικό, λυκοπένιο, που προσδίδει κόκκινο χρώμα στις ντομάτες, μπορεί να είναι η θεραπεία για την κακή ποιότητα του σπέρματος.

Το λυκοπένιο είναι ένα αντιοξειδωτικό το οποίο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος. Απορροφάται σε μικρές ποσότητες από τον οργανισμό ωστόσο, πολυάριθμες έρευνες έδειξαν ότι, συμπληρώματα τα οποία εμπεριέχουν τροποποιημένες μορφές αυτού του συστατικού ή και άλλων,όπως η L- carnitine, θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματος.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα με επικεφαλής τον καθηγητή Άλαν Πάσι, ειδικό σε θέματα ανδρικής γονιμότητας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.