ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταιγιστικές εξελίξεις στο κόμμα του Βασίλη Λεβέντη

Υπό … διάλυση (;) η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων

Υπό …διάλυση τελεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων μετά από τη χθεσινή νέα ανεξαρτητοποίηση βουλευτή του κόμματος, αυτή την φορά του Αριστείδη Φωκά.

Πλέον η Ένωση Κεντρώων αριθμεί πέντε βουλευτές, αριθμός οριακός για την διατήρηση των προνομίων της ως Κοινοβουλευτική Ομάδα και των προνομίων του Βασίλη Λεβέντη ως επικεφαλής της.

Δεδομένου, δε, ότι προς παραίτηση δείχνει να οδεύει και έτερος βουλευτής, ο Γιάννης Σαρίδης, το ενδεχόμενο διάλυσης της ΚΟ έρχεται ολοένα και πιο κοντά.

Πιο αναλυτικά, σε συνεδρίαση της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων που έγινε χθες προκειμένου να λυθεί το ζήτημα που προέκυψε στο εσωτερικό της, μετά από την αντίδραση του Γιάννη Σαρίδη στις δηλώσεις του Δημήτρη Καβαδέλλα, δεν κατέστη εφικτό να ληφθεί κάποια απόφαση, με τον Βασίλη Λεβέντη να παραπέμπει σε σύγκληση συμβουλίου με παλαιότερα στελέχη και μέλη του κόμματος, προκειμένου να βρεθεί λύση. Εξερχόμενος της συνεδρίασης, ο Γιάννης Σαρίδης είχε γνωστοποιήσει ότι δεν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη, όπως του ζητήθηκε, παραπέμποντας ουσιαστικά στον Βασίλη Λεβέντη για να τον διαγράψει, όπως επιθυμεί, κάτι όμως που δεν είναι στην κουλτούρα του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος θα έπρεπε να λάβει σοβαρά υπόψη και αυτή την ‘ισορροπία τρόμου’ που προέκυπτε από τον αριθμό των εναπομείναντων βουλευτών για την ίδια την ύπαρξη της ΚΟ.

Το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος ήταν τέτοιο, που χρειάστηκε ως και ανακοίνωση του κόμματος σύμφωνα με την οποία, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδινε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Παράλληλα, διαβεβαίωνε ότι «άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μία μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Τα πράγματα όμως δυσκόλεψαν πολύ στην είδηση της νέας ανεξαρτητοποίησης, αυτή την φορά του Αριστείδη Φωκά, που ήδη από το πρωί είχε δείξει να ασφυκτιά, αποχωρώντας από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η ΚΟ του κόμματος, όταν οι βουλευτές κλήθηκαν να ψηφίσουν για να κληθούν οι κύριοι Καβαδέλλας και Σαρίδης να ζητήσουν συγγνώμη. Ο κ.Φωκάς τότε, δεν θέλησε να πάρει μέρος. Έτσι, έφυγε από την αίθουσα, λέγοντας «βρείτε τα και ενημερώστε με».

Κατόπιν τούτων, ο προβληματισμός είναι παραπάνω από εμφανής στους διαδρόμους της Ένωσης Κεντρώων, με τον Βασίλη Λεβέντη να καλείται να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις στον δρόμο προς τις εκλογές.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. dimitris 11:08 26/09/2018

    Προσοχή μεγάλη στο κυκλοφοριακό απο τις βαλίτσες.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.