ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη σε ραδιόφωνο

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Εκοψαν τα Λατινικά γιατί δεν έχουν φιλολόγους, ενώ οι κοινωνιολόγοι περισσεύουν

Ρουλέτα χαρακτήρισε το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6».

«Ακόμα και οι μαθητές που θα περάσουν σε σχολές χαμηλής ζήτησης δεν θα ξέρουν μέχρι τα μέσα του έτους αν το έχουν πετύχει. Το παιδί πότε θα ξεκινήσει να προετοιμάζεται, το Σεπτέμβριο ή το Φεβρουάριο; Γιατί τότε θα ξέρει αν πέτυχε την εισαγωγή του σε μια σχολή χαμηλής ζήτησης» τόνισε ο κ. Παπαχρήστος.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, «το σχολείο πρέπει να έχει αυτόνομο μορφωτικό χαρακτήρα και δεν θα πρέπει το Λύκειο να υποτάσσεται σε οποιαδήποτε ανάγκες ενός εξεταστικού συστήματος».

Σχολιάζοντας γενικότερα τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών και ειδικότερα την αντικατάσταση των Λατινικών με την Κοινωνιολογία, ο κ. Παπαχρήστος είπε χαρακτηριστικά ότι «η πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι έγινε με βάση τους καθηγητές που είχε. Είναι γνωστό ότι υπάρχει έλλειψη φιλολόγων, ενώ κοινωνιολόγοι είναι πολλοί».

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δυστυχώς η εκπαίδευση των ελληνόπαιδων γίνεται το θύμα των λαθροεισβολέων οι οποίοι έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο εις βάρος της μόρφωσης των παιδιών μας. Με την κατάργηση των αρχαίων ελληνικών από τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου και σήμερα το μάθημα των λατινικών στοχεύουν στην αμορφωσιά του μέλλοντος γιατί δεν θέλουν ανθρώπους με αξίες και ιδανικά αλλά καταρτισμένους εργάτες οι οποίοι θα δουλεύουν πολλές ώρες δεν θα αμείβονται όπως θα τους αξίζει και δεν θα αντιδρούν. Οι καθηγητές φέρουν μεγάλη ευθύνη για ότι κακό έχει συμβεί στην παιδεία διότι δεν αντέδρασαν εγκαίρως σήμερα όμως φοβούμενοι οι φιλόλογοι για το μέλλον τους αντιδρούν. Ενηνερώστε την ελληνική κοινωνία πάρτε τους γονείς και τα παιδιά με το μέρος σας. Εσείς οι μορφωμένοι θα μπορούσατε να κάνετε πολλά είναι πλέον η ώρα μην αναλώνεστε με τις θέσεις εργασίας γιατί το πρόβλημα είναι πιο βαθύ!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.