ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίγυπτος: Συνάντηση του Κυβερνήτη της Αλεξανδρείας Δρ Αμπντελαζίζ με τον ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουΐκ

Η πολύτιμη συμβολή της Ελληνικής παροικίας στην Αλεξάνδρεια ήταν από τα σημαντικότερα ζητήματα που συζήτησαν σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Τέρενς Κουίκ, με τον Κυβερνήτη της πόλης, Δρ Αμπντελαζίζ ο οποίος τον υποδέχτηκε στο γραφείο του.

Ο πρώτος πολίτης της Αλεξάνδρειας έκανε λόγο για μία «εξαιρετικά σεβαστή Κοινότητα», μιλώντας προς τον κ. Κουΐκ, ακούγοντας με ενδιαφέρον την πρόταση περί δημιουργίας ενός μεγάλου εκθεσιακού ελληνικού Κέντρου στο ιστορικό Τετράγωνο του Σάτμπι, μία ιδέα που έχει πολλές φορές εκφράσει στο παρελθόν ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης.

Παράλληλα, οι κ.κ. Κουΐκ και Αμπντελαζίζ εξέφρασαν τη μεγάλη τους ικανοποίηση για τις άριστες πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και των νέων προοπτικών που δημιουργούνται και με την Κύπρο και τη συμφωνία περί ΑΟΖ, και την τριμερή συνεργασία με την Κύπρο.

Άλλο σημαντικό θέμα συζήτησης ήταν η αναβάθμιση των τουριστικών σχέσεων και ιδιαίτερα στον τομέα της κρουαζιέρας, που θα φέρει ακόμη πιο κοντά τις τρεις χώρες. Ο Κυβερνήτης της πόλης σημείωσε ακόμη ότι καθώς στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας βρίσκεται το 48% των βιομηχανικών επιχειρήσεων, το γεγονός αυτό θα μπορούσε να συμβάλλει και στην ανάπτυξη του εμπορίου και της ναυτιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Ο κ. Κουΐκ, που συνοδευόταν από τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Μιχαάλ Χρήστο Διάμεση και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιο Κοτσιώνη, συζήτησε με τον κ. Αμπντελαζίζ και για την αναβάθμιση των πολιτιστικών ανταλλαγών Αλεξάνδρειας με την Ελλάδα.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών προσκάλεσε τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας να επισκεφθεί επίσημα την Αθήνα, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.