ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναλυτικά η δήλωση του πρώην Προέδρου της Βουλής

Απ. Κακλαμάνης: Τσίπρας και Μητσοτάκης προσπαθούν να επιβιώσουν μέσω «μονομαχιών»

Το άθλιο θέαμα και ακρόαμα που εξέπεμψε χθες η Βουλή των Ελλήνων, αποτελεί πιστή αντανάκλαση της ηθικής, πολιτικής και κοινωνικής παρακμής στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Οι ηγέτες της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης και της δεξιάς αντιπολίτευσης, με τη συνενοχή του Προεδρείου, ασχημονούσαν επί 3ωρο, από το Ιερό Βήμα του Κοινοβουλίου, και αποκλείοντας από αυτό κάθε άλλη φωνή, υπό τα χειροκροτήματα των «σιωπώντων αμνών» τους. Ο πεζοδρομιακός λόγος είναι ενδεικτικός της ποιότητας των μέσων που θα μετέλθουν κατά την προεκλογική περίοδο, την έναρξη της οποίας «εκήρυξε» αναρμοδίως ο Πρόεδρος της Βουλής. Σαφής η επιδίωξη της πόλωσης, από τους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη, ως μέσου πολιτικής επιβίωσης του ενός και εκλογικής επικράτησης του άλλου. Έστω κι αν η χώρα οδηγηθεί σε ένα νέο διχασμό. Ανάλογο εκείνου, που θα ήταν η αναπόφευκτη κατάληξη των γεγονότων της διετίας 2010-11, με δράστες την τότε ενωμένη «αντιμνημονιακή» δεξιά και «αριστερή» αντιπολίτευση. Ο διχασμός, που απέτρεψε η παραίτηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στην οποία εξαναγκάστηκε, αφού, όμως, με την αυτοθυσία του, απέτρεψε την άτακτη χρεωκοπία και κατάρρευση της χώρας.

Γι’ αυτό, μοναδική ελπίδα κατευνασμού και αντιμετώπισης της επιδιωκόμενης σήμερα, νέας όξυνσης των πολιτικών παθών, είναι το ΠΑΣΟΚ. Με τον αναμφισβήτητο πατριωτισμό της προοδευτικής, δημοκρατικής παράταξης, της οποίας αποτελεί συνέχεια και έκφραση στους δύσκολους καιρούς μας.

Γι’ αυτό, άλλωστε, χθες στη Βουλή, αναδείχτηκε ολοκάθαρα ότι κοινός ενδιάμεσος στόχος, στη συγκρουσιακή στρατηγική των δύο «μονομάχων» είναι: η πλαγιοκόπηση του ΠΑΣΟΚ και η απαξίωση της Ιστορίας, της προσφοράς του στη χώρα και του ρόλου του, ως εγγυητή της ομαλότητας και της συνεργασίας όλων για την ανασυγκρότηση της χώρας.

 

Απόστολος Χρ. Κακλαμάνης

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.