ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Παραδοσιακό ρυζόγαλο

Μία εξαιρετική συνταγή για παραδοσιακό ρυζόγαλο.

Υλικά

  • 100 γρ ρύζι
  • 1200 ml γάλα
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρύζι σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 30-40 λεπτά έως ότου το μείγμα να είναι παχύ και το ρύζι τρυφερό.

Σιγοβράζουμε το μείγμα μας σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Για να το αποφύγουμε το σχηματισμό κρούστας, ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μεγάλο μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε ένα μπολ γεμάτο με παγάκια.

Αφού το μείγμα κρυώσει, το μεταφέρουμε σε μεμονωμένα μπολ, τα οποία βάζουμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε το παραδοσιακό ελληνικό ρυζόγαλο, πασπαλίζοντας με κανέλα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.