ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Κυριακή με συννεφιά και τοπικές λασποβροχές

Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια κι από το βράδυ στα βορειοδυτικά με σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για την Kυριακή.  Οι άνεμοι, νοτίων διευθύνσεων, θα έχουν ένταση 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένηση. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Αναμένεται κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 8 και 18 βαθμών Κελσίου.

Για τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στα βόρεια οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Προβλέπεται κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Προβλέπεται κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα φυσούν νοτιάδες, 5 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Για τη Δευτέρα, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την Μακεδονία και πιθανώς πρόσκαιρα στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στα νότια 8 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.