ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έμπνευση για το μέλλον το έργο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζουμε στον δρόμο του Ανδρέα...

Ως «έμπνευση» για το μέλλον, αντιλαμβάνονται στο Κίνημα Αλλαγής τη ζωή και το πολιτικό έργο του Ανδρέα Παπανδρέου, τα 100 χρόνια από τη γέννηση του οποίου, γιορτάστηκαν χθες σε Χίο και Πάτρα, από το Κίνημα Αλλαγής και το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, με κεντρικούς ομιλητές την Φώφη Γεννηματά και τον Γιώργο Παπανδρέου, αντίστοιχα.

Δεν είναι τυχαία όσα είπε η Φώφη Γεννηματά για την «Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου, του ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Γεννηματά, της Μελίνας Μερκούρη», ότι «ήταν μία Ελλάδα αλλιώτικη, πιο ισχυρή, πιο εξωστρεφής, πιο δυναμική παρά ποτέ στο παρελθόν». Θυμίζοντας ότι ήταν τότε ακριβώς που η χώρα αποκόπηκε οριστικά από το βαρύ ιστορικό φορτίο της αναιμικής μεταπολεμικής δημοκρατίας, το Κράτος της Δεξιάς και διαλύθηκε κάθε έννοια διάκρισης, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, κοινωνικές καταβολές και φύλο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιχείρησε να συνδέσει αυτή την Ιστορία της παράταξης με το ‘σήμερα’ και το ‘αύριό’ της. «Η δική μας παράταξη δεν ανέχεται τίποτε λιγότερο. Δεν θα συμβιβαστεί ποτέ με την αδικία και το περιθώριο, δεν θα συμφιλιωθεί ποτέ με μία κοινωνία δύο ταχυτήτων, με την αποσάθρωση της μεσαίας τάξης, δεν θα αποδεχθεί ποτέ μα ποτέ την ανισότητα ως φυσικό φαινόμενο», είπε, προσθέτοντας ότι «η δική μας παράταξη γεννήθηκε και υπάρχει για να υπηρετεί τους πολλούς, να αφουγκράζεται και να εκφράζει τις δικές τους αγωνίες, τις δικές τους προσδοκίες».

Η ίδια έκανε λόγο για μία νέα «απαίτηση αλλαγής» και «απαίτηση αξιοπρέπειας», διαβεβαιώνοντας ότι «μπορούμε ξανά». Μίλησε εξάλλου για μία απαίτηση που παραμένει ζωντανή και επίκαιρη σχεδόν 40 χρόνια με το 1981 και την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας έτσι μία βουβή υπόσχεση για το μέλλον.

Μιλώντας για τον Ανδρέα Παπανδρέου, είπε ότι «αγαπούσε τον λαό» και αυτός του το ανταπέδωσε με μία αγάπη, βαθιά και ανυπόκριτη. «Ο Ανδρέας ζει σήμερα, μέσα από τις πράξεις και την πολιτική μας. Ζει στις ιδέες μα. Στο όραμά μας για μία Ελλάδα πιο δίκαιη, πιο φωτεινή. Ζει στο ενωτικό μας μήνυμα, για εθνική συνεννόηση, μια εθνική συμφωνία για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση», είπε μεταξύ άλλων, δηλώνοντας εκ μέρους του κόμματός της ότι έχει μέτωπο προς τη συντήρηση, δεξιά και αριστερή, καθώς και μέτωπο απέναντι στον λαϊκισμό. «Μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για την Αλλαγή. Συνεχίζουμε στον δρόμο του Ανδρέα. Για την Πρόοδο, για την Αλλαγή, με τη Δημοκρατική Παράταξη μεγάλη ξανά», κατέληξε, απευθυνόμενη στο θυμικό των πολιτών, ειδικά αυτών που αποτέλεσαν διαχρονικά την μεσαία τάξη και βρήκαν την ελπίδα στο ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 9:33 06/02/2019

    Ποτέ μη λες ποτέ . . .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.