ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα»

Βασιλειάδης: «Ο προοδευτικός χώρος χρειάζεται μια ενιαία έκφραση»

«Ο προοδευτικός χώρος χρειάζεται μια ενιαία έκφραση. Χρειάζεται μια μεγάλη συσπείρωση που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στη λαϊκίστικη ακροδεξιά που μεγαλώνει σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα παλεύει για την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού κατεστημένου» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, ως η μεγαλύτερη δύναμη του χώρου, η δύναμη που κράτησε όρθιο τον χώρο και το ηθικό και πολιτικό του πλεονέκτημα, που κράτησε όρθια τη χώρα και τον λαό, οφείλει και έχει ιστορική ευθύνη να πάρει κάθε πρωτοβουλία προκειμένου αυτός ο χώρος και να εκφραστεί δυναμικά αλλά και να επιβάλει την πολιτική ατζέντα των επόμενων ετών. Προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, με σκοπό την κοινωνική συνοχή και την ευημερία του λαού».

Αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ ο κ. Βασιλειάδης υποστηρίζει ότι «όσο η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εξακολουθεί να φλερτάρει με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, αποζητώντας τους συνοδοιπόρους τους της θλιβερής περιόδου 2012-2014, και δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για την επόμενη μέρα της χώρας, για τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου, τόσο ο προοδευτικός κόσμος θα του γυρνάει την πλάτη προδομένος».

Σε ερώτηση για το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει υπογραμμίζει ότι «το σύνολο του νομοσχεδίου διαπνέεται από την προσπάθεια να μπορέσουμε να βάλουμε κανόνες, όχι μόνο στον επαγγελματικό, αλλά και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Να ενισχύσουμε τη διαφάνεια. Να τονώσουμε την ορθή διακυβέρνηση, τη χρηστή διαχείριση, την εξασφάλιση των δικαιωμάτων της μειοψηφίας. Να τονώσουμε τους θεσμούς λογοδοσίας, να διασφαλίσουμε ότι τα επόμενα χρόνια κάθε ευρώ του ελληνικού λαού δεν θα πηγαίνει χαμένο, ώστε να υλοποιείται στην πράξη η συνταγματικά κατοχυρωμένη ενίσχυση του πραγματικού αθλητισμού» και κυρίως «να διασφαλίσουμε ότι κανένας δεν μπορεί να αποκλείεται από το αθλητικό οικοδόμημα, είτε strictο sensu αθλητικά είτε διοικητικά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.