ΕΛΛΑΔΑ

Ζητούν την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης

Κύπρος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για ολιγωρία στην υπόθεση του serial killer

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το Προεδρικό εκατοντάδες πολίτες σήμερα το απόγευμα διαμαρτυρόμενοι για τις κατά συρροή δολοφονίες εφτά γυναικών από τον 35χρονο Ε/κ λοχαγό και την ολιγωρία της Αστυνομίας στην διερεύνηση των υποθέσεων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με κύριο σύνθημα το «Για όλες τις γυναίκες που πέθαναν άδικα. Για αυτές που χάθηκαν. Για αυτές που δεν τις έψαξε κανένας. Για τις γυναίκες που δε θα αναστηθούν!», απαιτώντας δικαιοσύνη και απαντήσεις. Χίλια περίπου άτομα, ανεξαρτήτου καταγωγής διαμαρτυρήθηκαν για τα αποτρόπαια εγκλήματα που συγκλόνισαν το νησί μας τις τελευταίες μέρες ζητώντας από την πολιτεία την άμεση τιμωρία όσων είναι υπεύθυνοι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε λίστα με τα ονόματα των επτά θυμάτων αλλά και των 32 άλλων γυναικών οι οποίες αγνοούνται ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δολοφονημένων γυναικών.

Σε δηλώσεις τους οι πολίτες, ζήτησαν την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου αλλά και του Αρχηγού της Αστυνομίας. Επίσης ζήτησαν από τον κόσμο της Κύπρου να υποστηρίξει αυτές τις γυναίκες που βρίσκονται σε μια ξένη χώρα, χωρίς βοήθεια. Αρκετοί δήλωσαν αγανακτισμένοι με τον τρόπο που λειτούργησε η αστυνομία και απαίτησαν εκεί και όπου πρέπει τιμωρία είτε αφορά υψηλόβαθμους αξιωματικούς αλλά και απλούς αστυνομικούς οι οποίοι δεν ενήργησαν με τον σωστό τρόπο εκεί όπου έπρεπε.

Tη διαμαρτυρία κάλυψαν και δημοσιογράφοι διεθνών Μέσων όπως το Associated Press, το Roiters και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε δηλώσεις της στον politis.com.cy, η πρόεδρος της LGBTI Philipinas Κύπρου, Lissa Jaatas, ξέσπασε σε δάκρυα και το μόνο που ζήτησε είναι να βρεθούν οι κοπέλες που εξαφανίστηκαν ανεξαρτήτου καταγωγής, ενώ επεσήμανε ότι εκείνο που ελπίζει πλέον μετά την αποκάλυψη των φρικιαστικών εγκλημάτων, είναι να αλλάξει επιτέλους και η νοοτροπία για το πώς αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι που έρχονται να εργαστούν στο νησί.

Πηγή: politis.com.cy

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.