ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τι δήλωσε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου

Ο Νταμπίζας έδιωξε τις σκιές για το Παναθηναϊκός-ΟΦΗ

Μιλώντας στους δημοσιογράφους το απόγευμα της Δευτέρας, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Νίκος Νταμπίζας έδιωξε κάθε σκιά πάνω από το συγκεκριμένο ματς και εξήγησε τους λόγους που ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αλλαγές στην ενδεκάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ έχει να κάνει με ένα πολύ ευαίσθητο και ειδικό ζήτημα που είτε έχει πάρει μεγάλη έκταση είτε μικρή είναι αδιαπραγμάτευτο και προσβλητικό. Δεν μπορεί κανείς να το αφήσει να αιωρείται. Είναι ένα ζήτημα που δεν είναι υποκειμενικό και λέγεται ηθική. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που στερήθηκαν οι όποιες πιθανότητες για ευρωπαϊκή έξοδο, αποφασίστηκε μαζί με τον προπονητή να υπάρξει ένα πλάνο για αξιοποίηση των τελευταίων παιχνιδιών. Πάντα με σκοπό να βγει κερδισμένη η ομάδα. Θα γίνω λίγο πιο αναλυτικός και θα αναφερθώ και σε ονόματα για να εξηγήσουμε και να καταλάβει ο πιο απλός φίλαθλος του Παναθηναϊκού».

«Το πλάνο ξεκίνησε κόντρα στον Απόλλωνα. Στο ματς λοιπόν αυτό δηλώθηκε ο Γιόχανσον που ήταν ο μόνος που είχε πάρει κίτρινη κόντρα στον Ολυμπιακό και στο ματς με τον ΟΦΗ. Τα ματς λοιπόν που είχαμε δικαίωμα να τον δηλώσουμε ήταν με τον Απόλλωνα, τον Άρη, τον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο».

«Στην Ελλάδα όταν επιλέγουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο περνάει απαρατήρητο και όταν δεν πετυχαίνει είναι κακό και υπάρχουν σκιές. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνω και τοποθετούμε δημόσια για την εικόνα της ομάδας που ήταν η χειρότερη από την ημέρα που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά του να αναλύσουμε αγωνιστικά τι πήγε κακά. Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι να υπάρχει έστω και ένα μέλος μέσα στην οικογένεια της ομάδας που θεωρεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε μορφή σκοπιμότητας. Και αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω σε κάθε φίλο του Παναθηναϊκού. Σας ανέλυσα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργήσαμε σε μια ειδική συνθήκη».

«Όλος ο κόσμος ερμηνεύει με βάση το τι μπορεί να έχει ο καθένας στο κεφάλι του. Το πως κινούμαστε όλη την εβδομάδα δεν μπορείτε να το γνωρίζετε και δεν θέλω να το αναλύσω. Δεν διαφέρει για το ματς με τον ΟΦΗ και σε σχέση με τα άλλα ματς. Αυτό που είναι ξεκάθαρο από τη δική μας πλευρά είναι ότι δεν μπορούμε να διαφημίζουμε τη διαδικασία που ακολουθούμε».

«Δεν θέλω να κάνω ανάλυση αγωνιστικής απόδοσης. Είναι ειδικός ο λόγος που μιλάω για το πως χειριστήκαμε τα εσωτερικά της ομάδας. Θα μείνω σε ότι είπε ο προπονητής. Χρησιμοποίησε την έκφραση υπνωτισμένοι. Ό,τι είδατε, δεν μπορούμε να την ελαφρύνουμε ή να την βαρύνουμε. Ήταν ξεκάθαρη εικόνα. Δεν θέλω να βρω ένα άλλοθι, η εμφάνιση ήταν πάρα πολύ κακή».

«Ο τρόπος που προετοιμαστήκαμε είχε την ίδια ακριβώς βαρύτητα όπως για κάθε άλλο παιχνίδι. Δεν μπορούμε να μπούμε στη διαδικασία να προετοιμαστούμε καλύτερα για τον ΟΦΗ, επειδή στο μυαλό του καθενός υπάρχουν άλλα πράγματα. Αν όμως ερμηνεύονται ανάλογα με το αποτέλεσμα, ο καθένας το παίρνει από την πλευρά του και το αξιολογεί».

«Ο καθένας σας μπορεί να εκφέρει την άποψη του, να μας κατηγορήσει, να μας αποδώσει εύσημα. Για ανικανότητα, για έλλειψη επαγγελματισμού. Για θέμα ηθικής, δεν μπορεί ούτε ένα χιλιοστό, για μένα και τον προπονητή. Τα κριτήρια που έχω είναι ξεκάθαρα. Στην Ιταλία η Γιουβέντους έπαιξε με τη Σπαλ με τα δεύτερα. Εκ του αποτελέσματα, η Γιουβέντους βοήθησε τη Σπαλ να πάρει βαθμούς. Αν με βάση τα αποτελέσματα, αυτά είναι ηθικά ή ανήθικα, κάτι δεν καταλαβαίνω καλά».

«Αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό δεν θα καθόμασταν εδώ τώρα. Η λογική του δοκάρι και μέσα επιτυχημένος, δοκάρι και έξω αποτυχημένος. Η Γιουβέντους δεν έκανε συνέντευξη Τύπου γιατί πρόκειται για διαφορετική κουλτούρα».

«Η διαφορετικότητα που προσεγγίσαμε το ματς αυτό, με τις ειδικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν τη βδομάδα πριν τον παιχνίδι, ήταν η επιλογή να παίξει ο βασικός γκολκίπερ ήταν μία κομβική κίνηση. Υπήρχε η σκέψη να παίξει με τον ΟΦΗ ο Κότσαρης. Όμως, προστατεύσαμε την ομάδα με αυτό τον τρόπο. Η διαδικασία ήταν ίδια, η διαφοροποίηση στο πλάνο το αρχικό προέκυψε στη διάρκεια της εβδομάδας. Μετά ήρθαν τα προβλήματα των τραυματισμών και ούτω καθεξής. Το κόστος μπορεί να είναι μεγαλύτερο στο μυαλό του καθενός. Εγώ θεωρώ πως όταν σχεδιάζεις κάτι με γνώμονα την αθλητική βελτίωση της ομάδας και έχεις αγνά κίνητρα, η άλλη επιλογή θα ήταν οι μικροί να παίξουν σε άλλο ματς και να κινδύνευαν να καούν. Ίσως κάποιος μας έλεγε ότι ρίξαμε τους μικρούς στο Περιστέρι, στο λάκο με τους λέοντες. Θα μας λέγατε γιατί δεν τους βάλαμε σε πιο εύκολο παιχνίδι. Ο καθένας βλέπει τα πράγματα όπως θέλει».

«Δεν απολογούμαι, περνάω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ. Ήταν μία επιλογή που κρίναμε ότι έπρεπε να γίνει. Το θέμα της ηθικής είναι πάνω απ' όλα. Στην Ελλάδα η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι συγκεκριμένη και χαμηλώνω συνειδητά το επίπεδο της κουβέντας, για να είναι ξεκάθαρο αυτό που θέλω να περάσουμε προς τα έξω».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.