ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τι ελπίζει το Περού

Βραζιλία και Βενεζουέλα στους «8» του Κόπα Αμέρικα

Βραζιλία και Βενεζουέλα προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση του Κόπα Αμέρικα, που φιλοξενείται στη χώρα του καφέ και της σάμπας.

Η Σελεσάο του Τίτε συνέτριψε με 5-0 το Περού στην «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάουλο, ενώ την ίδια ώρα οι Βενεζουελάνοι επικρατούσαν 3-1 της Βολιβίας στο Μπέλο Οριζόντε, στο «Μινεϊράο». Το Περού (τρίτο) ελπίζει πια σε πρόκριση μόνο ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες ομάδες των τριών ομίλων.

Οι «βερντεόρο» έπιασαν υψηλό επίπεδο απόδοσης, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και σκοράροντας τρία τέρματα σε αυτό το διάστημα τελείωσαν με άνεση το παιχνίδι και την πρόκριση, ως πρώτοι από τον Α΄ όμιλο. Ο Κασεμίρο έκανε το 1-0 στο 12ο λεπτό, για να διπλασιάσει στο 19΄ ο Φιρμίνο και να «γράψει» το 3-0 ο Έβερτον στο 32΄. Ο «αγέραστος» Ντάνι Άλβες πέτυχε το 4-0 στο 53΄ και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γουίλιαν με έξοχο σουτ στο 90΄. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκαλέσε απέκρουσε το πέναλτι του Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βενεζουέλα κατάφερε να επικρατήσει της Βολιβίας με 3-1 και να πάρει την πρόκριση ως δεύτερη με 5 βαθμούς, δύο πίσω από τη Βραζιλία και έναν μπροστά από το Περού.

Οι Βενεζουελάνοι προηγήθηκαν πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 2′ με τον Νταργουίν Ματσίς, ο οποίος είχε απασχολήσει μεταγραφικά και την ΑΕΚ.

Να σημειωθεί ότι αυτό το γκολ ήταν το πιο γρήγορο στην ιστορία της Βενεζουέλας σε επίσημο ματς, στα 72 δευτερόλεπτα.

Το 2-0 για την ομάδα του Ντουνταμέλ έκανε στο 55′ και πάλι ο Ματσίς.

Οι ελπίδες της Βολιβίας για ένα θετικό αποτέλεσμα αναπτερώθηκαν στο 83′ όταν και μείωσε 2-1 ο Τζουστινιάνο, ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα (87′) ο Μαρτίνεζ κλείδωσε τη νίκη και την πρόκριση για τη Βενεζουέλα κάνοντας το 3-1.

Τελική βαθμολογία 1ου ομίλου:

1. Βραζιλία 7 (προκρίθηκε)

2. Βενεζουέλα 5 (προκρίθηκε)

3. Περού 4 (περιμένει)

4. Βολιβία 0 (αποκλείστηκε)

Το Περού για να περάσει στην επόμενη φάση θέλει να μην νικήσει η Ιαπωνία το Εκουαδόρ την τελευταία αγωνιστική ή να βγει ισόπαλο το Κατάρ-Αργεντινή.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.