ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Χαίρε θράσος απύθμενον!

Στο κόκκινο έχει ανέβει η αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων στην τελική ευθεία των εκλογών, με την Φώφη Γεννηματά να σηκώνει ακόμα περισσότερο τους τόνους εναντίον των δύο μεγάλων κομμάτων και προσωπικά των επικεφαλής τους.

Μη κρύβοντας την αισιοδοξία της για το αποτέλεσμα της Κυριακής, δεδομένου του θερμού κλίματος που συναντά στις περιοδείες της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε χθες από τη Λαμία τους πολίτες να επιτρέψουν με την ψήφο τους την Κυριακή στη λογική να επιστρέψει στον τόπο «μετά από τον παραλογισμό που ζήσαμε τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς», όπως είπε, χαρακτηρίζοντας χρήσιμη ψήφο για τον ελληνικό λαό, αυτή στο κόμμα της. «Η χώρα για να πάει μπροστά, χρειάζεται και μία ισχυρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση», είπε, θυμίζοντας ότι το κόμμα της έχει αποδείξει στην πράξη ότι βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και πως πιστεύει στην εθνική συνεννόηση.

Επιτιθέμενη πάντως στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει σκληρές εκφράσεις, όπως άλλωστε έκαναν και στενοί συνεργάτες της από την Αθήνα. «Λίγες μόνο ημέρες πριν από τις εκλογές, το πολυδιαφημισμένο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τον τόπο είναι ένα θολό τοπίο. Την ίδια στιγμή που στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μας μιλούν ακόμη και για νέο μνημόνιο, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να πει έστω και μία λέξη για την αλλαγή των δεσμεύσεων Τσίπρα. Δηλαδή, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη θηλιά από το λαιμό του ελληνικού λαού. Αν δεν αλλάξει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αν δεν αλλάξει ο ρόλος του υπερταμείου της υποταγής, τίποτα δεν θα αλλάξει σε αυτόν τον τόπο», είπε. Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε ότι «αφού συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά επί 4,5 χρόνια, αφού συγκυβέρνησε με την καραμανλική συνιστώσα που τον κρατούσε στην εξουσία όλο αυτό το διάστημα, αφού έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι του για να αποκρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή την περίοδο 2004-2009 για την κρίση και τα μνημόνια, τώρα, μπροστά στις εκλογές, θυμήθηκε ότι ο κ. Καραμανλής άφησε έλλειμμα στη χώρα. Και μάλιστα, αφού υπονόμευσε την δημοκρατική παράταξη με εξαγορές, με συναλλαγές, με σκευωρίες, τώρα θυμήθηκε να πιάσει στο στόμα του και τον Ανδρέα Παπανδρέου», καταλήγοντας να τον κατηγορεί για ...απύθμενο θράσος.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, ερωτηθείς για όσα είπε ο πρωθυπουργός για τα δάνεια του Κινήματος Αλλαγής, αποκρίθηκε ότι «η αυτογελοιοποίηση του Αλέξη Τσίπρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο, ενώ ενόψει αλλαγής της κυβέρνησης –τουλάχιστον στον βαθμό που θα επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά- θύμισε τον προοδευτικό χαρακτήρα των προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής, για να δείξει ότι κάθε άλλο παρά έτοιμο να στηρίξει συντηρητικές επιλογές άνευ όρων, είναι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.