Neo

Παραβιάζει τη Συμφωνία, αλλά... ζητεί την τήρησή της!

Τα όσα έγιναν χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στη Βουλή για το Μακεδονικό και την κυβίστηση της ΝΔ είναι γνωστά. Στη συνεδρίαση, λοιπόν προήδρευε ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γκιουλέκας – ένας από τους βουλευτές που ζητούσαν πέρυσι την ακύρωση της «κατάπτυστης» (sic) συμφωνίας.

Ο Γκιουλέκας, χθες αλλά και προχθές, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Kontra, επιχειρηματολογούσε υπέρ της αυστηρής τήρησης της Συμφωνίας, προειδοποιώντας την Βόρεια Μακεδονία ότι η Ελλάδα την... παρακολουθεί. Έλα, όμως, που ο Γκιουλέκας μιλώντας γι’ αυτό το θέμα κατονόμαζε την γειτονική χώρα «Σκόπια».

Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής παραβίαζε... διαρκώς τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κατά τη συνεδρίαση συμφωνούσε πως η χώρα μας πρέπει να ζητεί αυστηρή τήρηση της εν λόγω Συμφωνίας. Εκτός αν η «αυστηρή τήρηση» αφορά μόνο στους Βορειομακεδόνες – αλλά αυτό μάλλον δεν προκύπτει από κάποια πρόβλεψη στο διεθνές Δίκαιο. Ίσως να περιγράφεται στην ταινία με τον Μαυρογυαλούρο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.