ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσία Τσίπρα η αποψινή εκδήλωση στο Κάραβελ

Διεύρυνσης συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ

Με τη σημερινή εκδήλωση στο «Κάραβελ» εκδηλώνεται άλλο ένα «κύμα» ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, καθώς πρόκειται για τους 120 υπογράφοντες τη διακήρυξη της περασμένης εβδομάδας.

Σημειωτέον ότι κάτω από την συγκεκριμένη διακήρυξη είχαν βάλει την υπογραφή τους στελέχη από όλες τις «φυλές» του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή πρώην στενοί συνεργάτες του Ανδρέα, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και στελέχη που ανήκαν στον στενό πυρήνα των «εκσυγχρονιστών» του Κώστα Σημίτη.

Επί της ουσίας, η αποψινή εκδήλωση αποτελεί άλλο ένα «κύμα» στην διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, εξ ου και επιλέγει να δώσει το «παρών» ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας – καίτοι στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου κατατέθηκαν και επί του αντιθέτου εισηγήσεις.

Κατά κύματα

Όπως προαναφέρθηκε, εξάλλου, ο όλος σχεδιασμός της Κουμουνδούρου, αλλά και των «ΠΑΣΟΚογενών» συνομιλητών της, είναι να εκδηλώνεται κατά κύματα η διεύρυνση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσουν διαφορετικές «ομάδες» στελεχών που σε διαφορετικές χρονικές συγκυρίες από τώρα και ως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανακοινώνουν την ένταξή τους στο κόμμα και την συμμετοχή τους στη διαδικασία διεύρυνσης και μετεξέλιξης της κυβερνώσας Αριστεράς. Έτσι, στα επόμενα βήματα και κύματα αναμένεται να δούμε αυτοδιοικητικά στελέχη που θα υπογράψουν διακηρύξεις, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με παράγοντες του συνδικαλιστικού χώρου. Ειδικά αυτοί οι τελευταίοι, όπως όλα δείχνουν, θα συμμετάσχουν στα σχέδια της Κουμουνδούρου για ίδρυση μίας νέας συνδικαλιστικής παράταξης, με βασική επιδίωξη να καταλάβει τον «χώρο» της άλλοτε κραταιάς ΠΑΣΚΕ.

Μετεξέλιξη

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο βέβαιο είναι πως το επόμενο διάστημα η εσωκομματική τράπουλα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανακατευτεί πολλές φορές. Ήδη, αποφασιστικό ρόλο και λόγο για τις διεργασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεκδικεί όχι μόνο η Κεντρική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτοχρόνως και η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης. Συν τοις άλλοις, θέμα ημερών είναι να ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας και τη σύνθεση του «Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου», που επί της ουσίας θα είναι το όργανο που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του Πάσχα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, βασικό μέλημα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εκπροσωπούνται στο Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο όλες οι εσωκομματικές πλευρές, αλλά και να μην «υποτιμώνται» οι «σύμμαχοι» έναντι των παραδοσιακών στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο πλαίσιο αυτό, το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο επί της ουσίας θα αποτελεί το άθροισμα της 23μελούς Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και μίας άτυπης «Γραμματείας» των συμμάχων, στην οποία θα μετέχουν 12 στελέχη που θα εκπροσωπούν τους «νεοεισερχόμενους» και τους «ΠΑΣΟΚογενείς».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ολα τα λαμογια του παλιου πασοκ επι σκηνης..ουστ..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.