ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αυγολέμονο

Μία εξαιρετική συνταγή για αυγολέμονο.

Υλικά

  • 8 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο ή χοντρό κριθαράκι
  • 4 αυγά
  • 3 φρεσκοστυμμένα λεμόνια
  • Χοντρό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φύλλα μαϊντανού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και σε υψηλή φωτιά φέρτε το σε βράση. Μειώστε την φωτιά σε μεσαία και ανακατεύοντας προσθέστε το ρύζι ή το κριθαράκι. Μαγειρέψτε το ρύζι ή το κριθαράκι μέχρι να είναι έτοιμο, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα και με μερικώς σκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 20 λεπτά.

Σε μια λεκάνη και με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μείγμα. Προσθέστε 1 κούπα από τον ζωμό που σιγοβράζει και χτυπήστε το με το μίξερ. Μόλις ανακατέψετε το μείγμα προσθέστε το όλο στην κατσαρόλα. Αφήστε την κατσαρόλα να σιγοβράσει για άλλα 2 λεπτά. Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε, γαρνίρετε με τα φύλλα μαϊντανού και σερβίρετε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.