ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Αίθριος ο καιρός - Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος αναμένεται το Σάββατο ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 02 και 17 βαθμών Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν δυτικών διευθύνσεων άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια το πρωί έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα, στα βόρεια, οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, στα νότια και στην ανατολική νησιωτική χώρα, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα τις βραδινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με ένταση 3-5 μποφόρ, στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.