ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αρης-Πανιώνιος, Αστέρας-Παναιτωλικός

Σούπερ Λίγκα: Κόντρα ΠΑΟ-ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, δοκιμασία της ΑΕΚ στο Περιστέρι

Αρης-Πανιώνιος (17:15 Νοvasports)

Ο Άρης είναι όλο και πιο κοντά στο στόχο του, αν και έχασε στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό. Είναι πέμπτος και έχει στο χέρι του την παρουσία στα πλέι οφ. Ο Πανιώνιος νίκησε τον Ατρόμητο, αλλά του έκανε ζημιά ο… Άρης, πριν καν παίξουν μεταξύ τους, καθώς έχασε από τον Παναιτωλικό και έτσι η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν κατάφερε να πλησιάσει την ομάδα του Αγρινίου.

Ο Άρης

Αν και έχασε στο Αγρίνιο, ο Άρης βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με μια ασφάλεια όμως μόλις δύο βαθμών. Δείχνει να εκμεταλλεύεται όμως την έδρα του για να είναι στην εξάδα, κάτι που φαίνεται ότι μπορεί να είναι αρκετό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 14 τελευταία παιχνίδια του, έξι μέσα και οκτώ έξω – δεν έχει χάσει μέσα και δεν έχει κερδίσει έξω!
Η ήττα από τον Παναιτωλικό ήταν η δεύτερη στα τρία τελευταία παιχνίδια, ενώ στα προηγούμενα 12 είχε μόλις μια.
Οι τρεις ήττες στα 15 παιχνίδια, με έξι νίκες και έξι ισοπαλίες, είναι η συγκομιδή της ομάδας, από τότε που ανέλαβε ο Μίκαελ Ένινγκ.

Έχει οκτώ ισοπαλίες, αλλά δύο στα οκτώ τελευταία, ενώ είχε έξι στα 13 πρώτα.

Έχει επτά νίκες στο πρωτάθλημα και μόνο την τελευταία με την Ξάνθη την πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο. Και στις έξι προηγούμενες έπρεπε να προηγηθεί από το ημίχρονο για να κερδίσει τον αγώνα του.

Έχει πετύχει σε τρία παιχνίδια του από τέσσερα γκολ, κάτι που είχε κάνει από το 1998-99.

Ο Άρης εντός έδρας

Έχει κερδίσει στην έδρα του και τα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα Κυπέλλου. Μεταξύ αυτών η νίκη επί του ΠΑΟΚ και η πρόκριση στο Κύπελλο επί της Ξάνθης.
Έχει πέντε νίκες και μια ισοπαλία, αυτή με τη Λαμία, από τότε που έχασε για τελευταία φορά, στις 6 Οκτωβρίου από τον Ολυμπιακό. Δεν έχει χάσει δηλαδή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Ένινγκ στον πάγκο του. Πριν από τον Γερμανό είχε δύο ήττες σε τέσσερα παιχνίδια.

Έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της έδρας του, και επεκτείνοντας πέρσι στα 11 τελευταία. Τελευταία φορά δεν σκόραρε στις 14 Απριλίου, όταν έχασε 2-0 από τον Ατρόμητο.

Ο Πανιώνιος

Η νίκη επί Ατρομήτου σταμάτησε το χειρότερο σερί ηττών στην ιστορία του Πανιωνίου στις οκτώ. Σε διάστημα περίπου δύο μηνών έκανε αυτό το αρνητικό ρεκόρ.
Αυτή είναι και η μοναδική νίκη του στα δέκα τελευταία παιχνίδια, αλλά και μόλις η δεύτερη στο πρωτάθλημα.

Το «χρυσό» γκολ του Σταυρόπουλου ήταν μόλις το δεύτερο στα τελευταία επτά παιχνίδια και τρίτο στα τελευταία εννέα. Όσα γκολ έβαλε δηλαδή στον Παναιτωλικό σε ένα παιχνίδια, έχει βάλει στα εννέα παιχνίδια του από τότε!

Έχει βάλει μόνο τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όσα και η Ξάνθη, τα λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες.

Έχει τη χειρότερη επίθεση με 15 γκολ και τη χειρότερη άμυνα με 37, αν και δεν δέχτηκε γκολ από τον Ατρόμητο.

Ο Πανιώνιος εκτός έδρας
Ο Πανιώνιος έχει χάσει και τα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του, μετά τη μοναδική εκτός έδρας νίκη του στις 10 Νοεμβρίου στην Ξάνθη με 2-1. Αυτή η νίκη και μια ισοπαλία στη Λαμία είναι τα δύο θετικά αποτελέσματα σε 10 εκτός έδρας παιχνίδια.
Στις πέντε τελευταίες ήττες του έχει βάλει ένα μόνο γκολ, όταν έχασε στο Βόλο με 2-1, έχοντας δεχτεί 14 γκολ.
Έχει δεχτεί 26 γκολ εκτός έδρας, πέντε περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της κατηγορίας.

Στη Θεσσαλονίκη έχει να κάνει νίκη από την 1η Οκτωβρίου 2016, 2-1 τότε τον Ηρακλή.

Μεταξύ τους

Ο Πανιώνιος είναι αήττητος στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, τέσσερα μαζί με ένα Κυπέλλου. Αμέσως πριν ο Άρης είχε κερδίσει τρία στη σειρά.

Μέσα στο 2019 έφεραν δύο φορές 1-1, με τον εκάστοτε γηπεδούχο να έχει αποβολή, να προηγείται και να ισοφαρίζεται.

Ο Πανιώνιος έχει μια νίκη στα έξι τελευταία πρωταθλήματος μεταξύ τους, με τον Άρη να έχει κερδίσει τα τρία από αυτά.
Πριν από τις δύο ισοπαλίες του 2019, είχαν εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα Κυπέλλου χωρίς ισοπαλία!

Μεταξύ τους με τον Άρη γηπεδούχο

Πενήντα χρόνια απέχουν μεταξύ τους οι δύο νίκες που έχει κάνει στην ιστορία των πρωταθλημάτων ο Πανιώνιος στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη. Από το 5-2 του Ιουνίου του 1961, νίκησε πάλι τον Ιανουάριο του 2011 σε εκείνο το 0-2 με τα δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου στοπ ντεμπούτο του.

Από τότε ο Άρης νίκησε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος που υποδέχτηκε τον Πανιώνιο, μέχρι την ισοπαλία του περασμένου Φεβρουαρίου.

Παρά τη συνολική κυριαρχία του, ο Άρης έχει από το 2005 και μετά τέσσερις νίκες σε 10 παιχνίδια, με τον Πανιώνιο να έχει πάρει στη Θεσσαλονίκη πέντε ισοπαλίες και τη νίκη του 2011.

Η ιστορία
Νίκες Άρη: 47

Ισοπαλίες: 28

Νίκες Πανιωνίου: 33

Με γηπεδούχο τον Άρη
Νίκες Άρη: 37

Ισοπαλίες: 15

Νίκες Πανιωνίου: 2

Στον πρώτο γύρο
02.11.2019: Πανιώνιος – Άρης 1-1
(66’ σουτ Άρτσε – 85’ σουτ Ρόουζ. Στο 48’ 2η κίτρινη Μιλόγεβιτς του Πανιωνίου)

Πέρσι

17.02.2019: Άρης – Πανιώνιος 1-1
(48’ φάουλ Ματίγια – 56’ σουτ Τσιλούλης. Στο 11’ κόκκινη Μπάσα του Άρη)

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός (17:15)

Έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα ο αγώνας του Αστέρα Τρίπολης με τον Παναιτωλικό είναι κομβικός. Ίσως είναι μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει ο Παναιτωλικός επαφή με τις θέσεις παραμονής, αλλά και του Αστέρα Τρίπολης από τη μια να νιώσει ασφαλής και από την άλλη να πλησιάσει την έκτη θέση.

Ο Αστέρας Τρίπολης

Πήρε πολύτιμη ισοπαλία στη Λαμία, που τον φέρνει ακόμα πιο μακριά από τις δύο τελευταίες θέσεις, έστω και αν ο Παναιτωλικός νίκησε. Ήταν η πρώτη του ισοπαλία μετά από επτά αγώνες και η πρώτη εκτός έδρας επιτυχία μετά από καιρό.

Μάλιστα έμεινε αήττητος σε δύο παιχνίδια διαδοχικά, Πανιώνιο και Λαμία, για πρώτη φορά μετά τις αρχές Νοέμβρη, όταν δεν είχε χάσει τρία, Πανιώνιο, Λαμία και Παναιτωλικό! Αν δεν χάσει τώρα θα το επαναλάβει με τους ίδιους αντιπάλους!
Έχει τρεις νίκες λοιπόν στα έξι τελευταία, αφού δεν είχε νίκη στα επτά προηγούμενα. Επίσης είχε τρεις στα πρώτα 15, όσες έχει τώρα στα έξι τελευταία.

Έχει σκοράρει και στα επτά τελευταία παιχνίδια του, ακόμα και στις τρεις ήττες του.

Ο Αστέρας Τρίπολης εντός έδρας

Κέρδισε τα τρία τελευταία παιχνίδια, με το εντυπωσιακό 5-0 την Ξάνθη, 2-0 τον ΟΦΗ και με το ίδιο σκορ τον Πανιώνιο. Δεν είχε κερδίσει τα τρία προηγούμενα.

Έχει μια ήττα στα επτά τελευταία, το βαρύ 5-0 από τον Ολυμπιακό. Έχει κάνει τρεις ήττες στην έδρα του, από τις τρεις πρώτες της βαθμολογίες.

Έχει κρατήσει το «μηδέν» στα τρία τελευταία παιχνίδια, αφού δέχτηκε τα πέντε από τον Ολυμπιακό.

Ο Παναιτωλικός

Πέτυχε την δεύτερη μόλις νίκη του στο πρωτάθλημα επί του Άρη, μετά από εκείνη επί του ΟΦΗ, παραμονές Χριστουγέννων. Αλλά η πρώτη μπροστά στο κοινό του, αφού με τον ΟΦΗ έπαιξε χωρίς θεατές. Έχει καταφέρει να κερδίσει δύο από τα έξι τελευταία του, ενώ δεν είχε νίκη στα πρώτα 15.
Έχει δύο ήττες στα τελευταία επτά επίσημα, ενώ είχε 10 στα προηγούμενα 14.

Έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 16 γκολ, μετά τα 15 του Πανιωνίου. Έχει βάλει οκτώ γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια, έχοντας σκοράρει στα πέντε από αυτά. Οκτώ είχε βάλει και στα 15 πρώτα παιχνίδια του!

Ο Παναιτωλικός εκτός έδρας

Είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη εκτός έδρας, και έχει πάρει μόλις τρεις βαθμούς, στη Λαμία, την Ξάνθη και την Λάρισα με ισοπαλίες. Έχει χάσει τα άλλα επτά παιχνίδια του. Δεν έχει νίκη στα 11 τελευταία επεκτείνοντας πέρσι.
Έβαλε δύο γκολ στη Λάρισα, ενώ είχε βάλει πέντε συνολικά σε εννέα εκτός έδρας παιχνίδια ως τότε. Έχει βάλει δηλαδή εκτός έδρας επτά γκολ, μόνο ο Πανιώνιος έχει βάλει λιγότερα, έξι.

Μεταξύ τους

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει χάσει στα επτά τελευταία μεταξύ τους, έχοντας κερδίσει τα τρία από αυτά, αφού έχουν και τέσσερις ισοπαλίες.

Ο Παναιτωλικός είχε κερδίσει τα τρία αμέσως προηγούμενα, με το τελευταίο πριν από τέσσερα χρόνια.

Τα τέσσερα από τα έξι τελευταία είναι ισόπαλα.

Μεταξύ τους με τον Αστέρα Τρίπολη γηπεδούχο

Ο Αστέρας νίκησε πέρσι με 3-0. Από τις τέσσερις φορές που έχει νικήσει ο Αστέρας, οι τρεις τελευταίες είναι με τρία γκολ. Το 2013 και το 2019 με 3-0 και το 2017 με 4-0. Το 2012 είχε νικήσει με 1-0.

Βέβαια ο Παναιτωλικός έχει καταφέρει να μην χάσει τα τρία από τα πέντε τελευταία στην Τρίπολη.

Η ιστορία
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 6

Ισοπαλίες: 5

Νίκες Παναιτωλικού: 4

Με γηπεδούχο τον Αστέρας Τρίπολης
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 4

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Παναιτωλικού: 1

Στον πρώτο γύρο
03.11.2019: Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 1-1
(17’ σουτ Μαρσιάλ – 44’ πέναλτι Μπαράλες)

Πέρσι

03.03.2019: Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 3-0
(26’ σουτ Βαλιέντε, 44’ κεφαλιά Ιγκλέσιας, 62’ σουτ Μαρκ Φερνάντεθ. Στο 4’ κόκκινη Τριανταφυλλόπουλος του Αστέρα)

 

Aτρόμητος-ΑΕΚ (17:15 ΕΡΤ Sports)

Την ευκαιρία να μπει στην εξάδα ψάχνει ο Ατρόμητος, αλλά δεν τα έχει καταφέρει ως τώρα από την αρχή του πρωταθλήματος. Τα παιχνίδια λιγοστεύουν και μια επιτυχία με την ΑΕΚ θα τον κρατήσει στη μάχη. Όμως από την πλευρά της η ΑΕΚ είναι σε φόρμα και επιδιώκει να εξασφαλίσει το συντομότερο τουλάχιστον την τρίτη θέση. Το παιχνίδι στο Περιστέρι αναμένεται θεαματικό.

Ο Ατρόμητος

Χωρίς νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια του, ο Ατρόμητος είναι όγδοος στη βαθμολογία, ένα βαθμό από την έκτη θέση, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει τελικά να μπει. Μέχρι τώρα δεν έχει ανέβει ούτε μια φορά πάνω από την έβδομη θέση.

Έχασε από τον Πανιώνιο 1-0, δεύτερη ήττα στη σειρά μετά τον Παναθηναϊκό. Δεν σκόραρε στα τρία τελευταία παιχνίδια του, καθώς είχε προηγηθεί το 0-0 με τον Βόλο εντός έδρας. Είναι εντυπωσιακό πως στα προηγούμενα 18 παιχνίδια του δεν είχε σκοράρει σε τρία συνολικά παιχνίδια!

Ο Ατρόμητος είχε να μην σκοράρει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια από τον Απρίλιο του 2017!
Δεν έχει βάλει γκολ στο πρώτο ημίχρονο στα επτά τελευταία παιχνίδια, ενώ είχε βάλει στα 10 από τα πρώτα 14.

Ο Ατρόμητος εντός έδρας

Έφερε ισοπαλία με το Βόλο στο τελευταίο παιχνίδι 0-0, έτσι ήταν η τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα που δεν κερδίζει στο Περιστέρι. Νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά έφερε ισοπαλίες με Άρη, Λαμία και Βόλο.
Πάντως δεν έχει χάσει στην έδρα του από τις 20 Οκτωβρίου, όταν τον νίκησε ο Παναθηναϊκός. Έχει τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες από τότε.

Δεν σκόραρε μόνο στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον Βόλο.

Η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό, δεν κέρδισε «ντέρμπι» και αυτή τη φορά, αλλά παραμένει σταθερά τρίτη και την Πέμπτη προκρίθηκε τελευταία χρονικά στα προημιτελικά του Κυπέλλου.
Δεν έχει χάσει στα τρία τελευταία για το πρωτάθλημα μετά την ήττα στην Τούμπα.

Αυτή είναι η μοναδική της ήττα στα εννέα τελευταία, όπου έχει έξι νίκες και τις ισοπαλίες με Λαμία και Ολυμπιακό.

Στα τρία τελευταία που κέρδισε έβαλε από τρία γκολ σκοράροντας σε όλα και στο πρώτο ημίχρονο. Δεν έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία που δεν κατάφερε να νικήσει, δηλαδή τις ήττες από ΟΦΗ και ΠΑΟΚ με 1-0 και τις ισοπαλίες 0-0 με Λαμία και Ολυμπιακό.

Δεν έχει σκοράρει σε έξι παιχνίδια στη σεζόν, ωστόσο έχει πετύχει μια φορά πέντε γκολ και άλλες έξι φορές από τρία.
Είναι το ενδέκατο επίσημο παιχνίδι του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της, ένατο για το πρωτάθλημα, και έχει μια ήττα, αυτή στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ εκτός έδρας

Η ΑΕΚ νίκησε στο Βόλο και πέτυχε τρία γκολ, αφού είχε πετύχει ένα γκολ στα τέσσερα προηγούμενα!

Ξεκίνησε τη σεζόν με τέσσερις εκτός έδρας νίκες, δύο στην Ευρώπη και δύο στο πρωτάθλημα, αλλά στη συνέχεια έκανε μόλις δύο σε εννέα επίσημους αγώνες.

Και οι τέσσερις νίκες της εκτός έδρας για το πρωτάθλημα είναι στην περιφέρεια. Δεν έχει νίκη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου έχει βέβαια να παίξει ακόμα τρία παιχνίδια.

Μεταξύ τους

Η ΑΕΚ νίκησε στον πρώτο γύρο σε συναρπαστικό παιχνίδι με 3-2, αφού η κάθε ομάδα έκανε και από μια ανατροπή στο παιχνίδι, ο Ατρόμητος ισοφάρισε στο 89’ και έχασε στις καθυστερήσεις.

Και η νίκη του περασμένου Μάρτη στο Περιστέρι, ήλθε για την ΑΕΚ στο τέλος του αγώνα. Στο άλλο περσινό, με την ΑΕΚ γηπεδούχο, ο Ατρόμητος έβαλε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά και νίκησε! Δηλαδή στα τελευταία τρία παιχνίδια τους έχουν μπει πέντε γκολ από το 85’ και μετά!

Πέρσι έπαιξαν και στα προημιτελικά του Κυπέλλου με την ΑΕΚ να κάνει δύο νίκες, κάτι που σημαίνει ότι έχει τέσσερα στα τέσσερα μέσα στο 2019.

Για το πρωτάθλημα μόνο η ΑΕΚ έχει κερδίσει τα δύο τελευταία, αλλά μόλις ένα από τα έξι αμέσως προηγούμενα.

Όταν ΑΕΚ και Ατρόμητος βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωπες στην Α’ Εθνική ήταν στις 7 Ιανουαρίου 1973. Με ένα γκολ του Μίμη Παπαϊωάννου η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0, αλλά το κατάμεστο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας πέρα από τη χαρά της νίκης έζησε και την ιδιαιτερότητα να βλέπει με τη φανέλα του Ατρομήτου ιστορικά της στελέχη. Γιώργος Κεφαλίδης, Στέλιος Σκευοφύλαξ και Φώτης Μπαλόπουλος φορούσαν μπλε!

Οι καλές σχέσεις των δύο ομάδων και η μεταγραφή του Λάκη Νικολάου δύο χρόνια νωρίτερα είχε ανοίξει διάδρομο παικτών της ΑΕΚ για το Περιστέρι.

Μεταξύ τους με τον Ατρόμητο γηπεδούχο

Στο Περιστέρι η ΑΕΚ δεν έχει χάσει τα τρία τελευταία για το πρωτάθλημα και μαζί με δύο Κυπέλου γίνονται πέντε.

Ο Ατρόμητος νίκησε για τελευταία φορά στις 7 Φεβρουαρίου 2016 με 1-0 (53’ σουτ Μπρίτο). Μάλιστα ήταν το τέταρτο στη σειρά, που έχανε η ΑΕΚ στο Περιστέρι.

Από τότε η ΑΕΚ έχει κάνει δύο νίκες με 1-0 και έχει πάρει ενδιάμεσα μια ισοπαλία 1-1.

Τα παιχνίδια τους στο Περιστέρι δεν έχουν πολλά γκολ, καθώς από το 2005, που το Ατρόμητος γύρισε στη μεγάλη κατηγορία, έχουν παίξει 12 παιχνίδια, όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει βάλει πάνω από ένα γκολ! Έχουν από τέσσερις νίκες με 1-0, και τέσσερις ισοπαλίες, 1-1 οι τρεις τελευταίες και 0-0 η πρώτη!

Γκολ στο πρώτο ημίχρονο έχει μπει ένα όλο κι όλο, πριν από 12 χρόνια!

Οι αγώνες με γηπεδούχο τον Ατρόμητο από το 2005

17.03.19: Ατρόμητος - ΑΕΚ (0-0) 0-1

26.02.18: Ατρόμητος - ΑΕΚ (0-0) 1-1

18.03.17: Ατρόμητος - ΑΕΚ (0-0) 0-1

07.02.16: Ατρόμητος - ΑΕΚ (0-0) 1-0

21.04.13: Ατρόμητος - ΑΕΚ (0-0) 1-0

13.05.12: Ατρόμητος - ΑΕΚ (0-0) 1-0

18.12.11: Ατρόμητος - ΑΕΚ (0-0) 1-0

05.12.10: Ατρόμητος - ΑΕΚ (0-0) 1-1

30.08.09: Ατρόμητος - ΑΕΚ (0-0) 0-1

19.01.08: Ατρόμητος - ΑΕΚ (0-1) 0-1

09.09.06: Ατρόμητος - ΑΕΚ (0-0) 1-1

29.08.05: Ατρόμητος - ΑΕΚ (0-0) 0-0

Η ιστορία
Νίκες Ατρομήτου: 7

Ισοπαλίες: 10

Νίκες ΑΕΚ: 18

Με γηπεδούχο τον Ατρόμητο
Νίκες Ατρομήτου: 5

Ισοπαλίες: 6

Νίκες ΑΕΚ: 6

Στον πρώτο γύρο
03.11.2019: ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-2
(62’ αυτογκόλ Μανδάς, 71’ σουτ Νέλσον Ολιβέιρα, 90’ σουτ Νέλσον Ολιβέιρα – 20’ σουτ Μανούσος, 89’ σουτ Ανδρούτσος. Στο 20’ ο Τσιντώτας απέκρουσε πέναλτι του Μανούσου, που σκόραρε στην επαναφορά)

Πέρσι

17.03.2019: Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-1
(85’ σουτ Αλμπάνης)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19:30)

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά πέρα από το αποτέλεσμά του έχει και ιστορική σημασία.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να σκοράρει για 57ο παιχνίδι πρωταθλήματος στη σειρά, και να ισοφαρίσει το ρεκόρ στην ιστορία της κατηγορίας. Και το εντυπωσιακό είναι ότι κάτοχος του ρεκόρ είναι ο σημερινός του αντίπαλος Παναθηναϊκός, που σκόραρε για 57 αγώνες από το Μάρτιο του 1963 μέχρι το Φεβρουάριο του 1965.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού δηλαδή καλείται να υπερασπιστεί το ρεκόρ που έκανε πριν από 55 χρόνια η τότε επίθεση του Παναθηναϊκού!

Ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός με τέσσερις νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια του έχει πλέον ανέβει αλλά και εδραιωθεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Είχε να κάνει τέτοιο σερί από το ξεκίνημα του περσινού πρωταθλήματος. Μάλιστα πριν κάνει τις τέσσερις, δεν είχε κάνει από την αρχή του πρωταθλήματος ούτε δύο διαδοχικές. Άλλωστε είχε πέντε νίκες στις 17 πρώτες αγωνιστικές.

Έχει χάσει μόνο ένα από τα 13 τελευταία παιχνίδια, αυτό από τον Ολυμπιακό, με επτά νίκες και πέντε ισοπαλίες στο διάστημα αυτό. Στα οκτώ πρώτα παιχνίδια είχε ήδη τέσσερις ήττες!

Δεν δέχτηκε γκολ στα τέσσερα τελευταία που νίκησε. Έχει δεχτεί ένα γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια του, αυτό από τον Ολυμπιακό. Ακόμα έχει δεχτεί τρία στα 11 τελευταία. Δεν έχει δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο στα οκτώ τελευταία.

Έβαλε δύο γκολ στη Λάρισα, φτάνοντας τα 25, ωστόσο ακόμα οι μισές ομάδες έχουν καλύτερη επίθεση από τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός εντός έδρας

Απογοητευτικό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο «Σπύρος Λούης». Έχασε από τρεις ομάδες της περιφέρειας, ΟΦΗ, Ξάνθη και ΑΕΛ, και έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα βελτιώθηκε, ξεκίνησε τις νίκες με το 3-2 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τώρα έχει πέντε νίκες και μια ισοπαλία, αυτή με τον Άρη, στα έξι τελευταία. Δεν έχει δεχτεί γκολ στα πέντε τελευταία, αφού είχε δεχτεί και στα πέντε πρώτα, συνολικά εννέα γκολ!

Έβαλε έξι γκολ στα δύο τελευταία, ενώ είχε βάλει εννέα στα πρώτα οκτώ.

Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, μετά την ήττα από τον Άρη με την οποία ξεκίνησε το νέο έτος. Έχει κερδίσει τα επτά από τα οκτώ τελευταία. Ανέβηκε και πάλι στην κορυφή μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Αυτή η ήττα από τον Άρη είναι η μοναδική του ΠΑΟΚ στα τελευταία 56 παιχνίδια πρωταθλήματος. Έχει σκοράρει και στα 56 τελευταία και θέλει ένα ακόμα για να φτάσει το ρεκόρ του Παναθηναϊκού, που είχε σκοράρει σε 57 από το 1963 ως το 1965. Αυτό με τον… Παναθηναϊκό!

Ο ΠΑΟΚ έχει απώλειες μόνο από τον Άρη, που δεν τον νίκησε στα δύο παιχνίδια, και από τους τρεις του Κέντρου στον πρώτο γύρο, με τρεις ισοπαλίες.

Έχει την καλύτερη επίθεση με 43 γκολ.

Ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας

Επέστρεψε στις νίκες στη Λαμία, μετά την ήττα από τον Άρη. Η ήττα από τον Άρη σταμάτησε το σερί του αήττητου εκτός έδρας στα 25 παιχνίδια, που είναι ρεκόρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Έχει κερδίσει τα επτά από τα 10 παιχνίδια του, καθώς πέρα από την ήττα από τον Άρη έχει τις ισοπαλίες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.
Ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει και στα 35 τελευταία παιχνίδια του εκτός έδρας, ήδη ρεκόρ στην ιστορία του πρωταθλήματος, που θέλει να διευρύνει.

Το προηγούμενο το είχε ο Ολυμπιακός με 29. Τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε εκτός έδρας ήταν στις 5 Νοεμβρίου 2017, όταν έχασε 1-0 από την ΑΕΚ.

Μεταξύ τους

Η ισοπαλία 2-2 στην Τούμπα το Νοέμβριο δεν ήταν συνηθισμένο αποτέλεσμα. Στα δέκα προηγούμενα, τα οκτώ για το πρωτάθλημα, δεν υπήρχε ισοπαλία, με τον ΠΑΟΚ να έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ με 11-0, και έξι από τα επτά τελευταία για το πρωτάθλημα.

Αν μάλιστα δεν υπολογίσουμε τα πλέι οφ, πριν από αυτό το 2-2, ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει και τα πέντε τελευταία για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 14-0 τέρματα.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία μεταξύ τους, μετά το 3-2 στην Τούμπα τον Μάιο του 2017 για τα πλέι οφ. Για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία.

Μεταξύ τους με τον Παναθηναϊκό γηπεδούχο

Ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει και τα τρία τελευταία στην έδρα του Παναθηναϊκού, υπολογίζοντας και το διακοπέν υπέρ του το 2017 για τα πλέι οφ. Είχε ως τότε όλα κι όλα πέντε «διπλά» σε 64 επισκέψεις!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε για τελευταία φορά τον Δεκέμβρη του 2016 στη Λεωφόρο με το γκολ του Λουντ.

Η ιστορία
Νίκες Παναθηναϊκού: 63

Ισοπαλίες: 30

Νίκες ΠΑΟΚ: 42

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό
Νίκες Παναθηναϊκού: 43

Ισοπαλίες: 16

Νίκες ΠΑΟΚ: 8

Στον πρώτο γύρο
03.11.2019: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-2
(66’ σουτ Βιεϊρίνια, 90’ πέναλτι Βιεϊρίνια – 44’ σουτ Ζαχίντ, 87’ σουτ Μακέντα)

Πέρσι

03.03.2019: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-2
(8’ σουτ Μαουρίσιο, 47’ σουτ Λεό Ζαμπά. Στο 71’ κόκκινη Λεό Ζαμπά του ΠΑΟΚ)

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.