ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία

Κυβερνητικές πηγές: 9.972 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα μέσα σε μια μέρα

Σύμφωνα με ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας οι οργανωμένες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων.

«Από τις έξι το πρωί χθες, μέχρι τις έξι το πρωί σήμερα αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια (σε όλο τον Έβρο) σε 9.972 άτομα. Έγιναν 73 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Αυτοί που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. 'Έρχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία. Ο στρατός καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες», αναφέρουν.

«Γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα έγινε μία οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών και δεν υπάρχει φράκτης (πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση). Το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα από τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας όπου είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως.

Από τις 1.30 τα ξημερώματα η προετοιμασία της κίνησης αυτής είχε εντοπιστεί από το στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ετοιμότητα. Με συντονισμένες προσπάθειες των δύο φορέων αποτράπηκε η είσοδος στο ελληνικό έδαφος», προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές.

Επιπλέον συμπληρώνουν: «Χθες, κατά τις απογευματινές ώρες μέχρι τις πρώτες νυχτερινές ώρες οργανωμένες ομάδες μεταναστών πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, πυρακτωμένα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά. Ορισμένοι κρατούσαν μαχαίρια και απειλούσαν».

Στον Έβρο βρίσκονται από το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Στεφανής: Χθες είχαμε 9.600 προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας

«Χθες είχαμε 9,600 προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μια δύσκολη στιγμή, όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να βάλουμε πλάτη για να αντιμετωπιστεί», τόνισε ο Α. Στεφανής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, λίγο πριν αναχωρήσει για τον Εβρο.

Περί τις 9600 προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας έγιναν χθες κατά την διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής στον ΣΚAΪ.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός λίγο πριν αναχωρήσει για τα σύνορα, όλες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.

Ο κος Στεφανής ο οποίες εξήρε το έργο των ενόπλων δυνάμεων έκανε λόγο για δεύτερη μέρα έντασης υπογραμμίζοντας πως όλοι αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή αλλά σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες πρέπει να δείξουν ομοψυχία.

Παρατήρησε πως οι ροές προσφύγων και μεταναστών είναι αδύνατον να έρχονται στο σύνολο τους από την Ιντλίμπ ενώ εκτίμησε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπαίνουν στην διαδικασία να περιορίσουν τον ερχομό τους προς τα σύνορα.

Πάμε να δούμε πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που λάβαμε, πρόσθεσε τονίζοντας πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των συνόρων μας σε στεριά και θάλασσα.

«Φυλάμε τα σύνορα μας, φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης» κατέληξε ο κος Στεφανής.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. === ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΕΣΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ :
    ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (((ΑΝΔΡΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 18-30 ΕΤΩΝ,
    ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ))) ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ, ΠΟΛΥΠΛΗΘΥΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ
    ΒΙΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
    ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ??? ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ???
    === ΜΗΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΠΛΕΟΝ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ
    ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ
    ΕΝΟΠΛΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ
    ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ???
    === ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΑΠΩΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΕΑΝ
    ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ 15.000 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΟΥΝ 50.000 ΄Η 100.000 ???
    === ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑ-
    ΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ. ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ
    Ή ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Ή ΕΜΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΤΑΒΙΣΤΕΣ …………….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.