ΚΟΣΜΟΣ

Στα «βήματα» της Ιταλίας και η Ισπανία

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 4 πόλεις στην Καταλονία!

Στα βήματα της Ιταλίας «βαδίζει» και η Ισπανία, μιας και σήμερα μπήκαν σε καραντίνα τέσσερις πόλεις στην περιοχή της Καταλονίας της βορειοανατολικής Ισπανίας, έπειτα από κυβερνητική εντολή, σε μια προσπάθεια μείωσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η τοπική αστυνομία έχει ξεκινήσει περιπολίες στους δρόμους των πόλεων Ιγκουαλάντα, Βιλανόβα ντελ Καμί, Σάντα Μαργκαρίτα ντε Μοντμπουί και Οντένα, αφότου τρεις ηλικιωμένοι πέθαναν στο τοπικό νοσοκομείο της Ιγκουαλάντα και άλλοι 49 έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Πάνω από 30 άτομα από όσους έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, είναι επαγγελματίες στον κλάδο της υγείας.

Τα μόνο οχήματα που εισέρχονται στην περιοχή, στα βορειοδυτικά της Βαρκελώνης, είναι φορτηγά οχήματα και άλλα οχήματα που μεταφέρουν τρόφιμα και φαρμακευτικά προϊόντα, σύμφωνα με τα ισπανικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του κυβερνήτη της Καταλονίας, οι 66.000 κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν «μπορούν να εγκαταλείψουν τον αστικό πυρήνα τους» αν και μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Σε ένα tweet της καταλανικής αστυνομίας, αναφέρεται πως εκείνοι που μπορούν να αποδείξουν πως δεν είναι κάτοικοι των δήμων αυτών, θα έχουν την δυνατότητα να φύγουν, αλλά όσοι εισέλθουν στις πόλεις αυτές, θα αναγκαστούν να μείνουν εκεί.

Ο υπουργός Υγείας της Καταλονίας, Άλμπα Βέργκες δήλωσε πως οι αρχές θα επικεντρωθούν στην Ιγκουαλάντα, μια πόλη 40.000 κατοίκων, που απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από την Βαρκελώνη, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.