ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση: Στο 20,5% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στη νέα δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse αποτυπώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φτάνει το 20,5%. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Μαΐου σε 1.200 άτομα.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου το 42,5% συγκεντρώνει η ΝΔ, το 22% ο ΣΥΡΙΖΑ, 6% το ΚΙΝΑΛ, 5,5% το ΚΚΕ, 4% η Ελληνική Λύση, 2,5% το ΜέΡα 25 και 1,5% η ΧΑ.

Στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας, την περίοδο 30 Μαρτίου έως 1η Απριλίου, η διαφορά βρισκόταν στο 23%.

Στο ερώτημα ποιον «θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;» ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 51%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 23%. Το 22% απάντησε κανένας από τους δύο.

Στο ερώτημα πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του κορωνοϊού, πολύ ή αρκετά απάντησε το 63%, μέτρια το 20%, λίγο ή ελάχιστα το 13%.

Στο πόσο έχουν επηρεάσει η επιδημία και τα μέτρα την οικονομική κατάσταση της οικογένειας το 53% απάντησε πως έχουν επηρεαστεί πολύ ή αρκετά, 19% μέτρια και 23% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου.

Στην ερώτηση πόσο πιστεύετε ότι θα επηρεάσουν την οικονομική σας κατάσταση τα μέτρα το 66% απάντησε πολύ ή αρκετά, το 15% μέτρια και 13% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου.

Για την χαλάρωση των μέτρων και αν έγινε την κατάλληλη στιγμή, το 15% θεωρεί ότι έγινε νωρίτερα απ΄ ότι θα έπρεπε, το 63% πιστεύει ότι έγινε την κατάλληλη στιγμή και το 13% θεωρεί ότι τα μέτρα χαλάρωσης λήφθηκαν αργότερα απ΄ότι θα έπρεπε.

«Πώς αξιολογείτε τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό;». Σε αυτό το ερώτημα το 47% απάντησε σίγουρα θετικά, το 28% μάλλον θετικά, το 12% μάλλον αρνητικά και το 8% σίγουρα αρνητικά.
Όσο για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τις προτάσεις του στην επιδημία το 44% την κρίνει θετικά και το 50% αρνητικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.