ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το όνομά της D614G

Bloomberg: Επιστήμονες εντόπισαν μετάλλαξη του κορωνοϊού που είναι 10 φορές πιο μεταδοτική

Από τις αρχές της πανδημίας, οι επιστήμονες εξέφραζαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο μεταλλάξεων του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.
Οι αρχικές έρευνες οδηγούσαν στο ελπιδοφόρο συμπέρασμα ότι ο νέος κορωνοϊός δεν θα μεταλλασσόταν τόσο γρήγορα όπως ο ιός της γρίπης. Παρά ταύτα, η μεγάλη διασπορά του, σε όλο τον πλανήτη, φαίνεται να επιταχύνει τη διαδικασία. Οι ειδικοί ταυτοποίησαν πρόσφατα μια μετάλλαξη του κορωνοϊού που ονομάστηκε D614G και η οποία φαίνεται να είναι 10 φορές πιο μεταδοτική από την αρχική… «έκδοση» του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτή η μετάλλαξη δείχνει να επικρατεί σταδιακά στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με τον ΠΟΥ, ωστόσο να εξηγεί ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Cell Press ανέφερε πως το πιθανότερο σενάριο είναι η μετάλλαξη να μην έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων που ήδη αναπτύσσονται. Επιπλέον, οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα αντισώματα για τον… γνωστό κορωνοϊό SARS-CoV-2 θα είναι αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης D614G. Στο ίδιο έγγραφο ωστόσο, σύμφωνα με το Medium, τονίζεται πως αυτό το είδος κορωνοϊού μπορεί να είναι έως και 10 φορές πιο μεταδοτικό.

«Οι άνθρωποι πρέπει να είναι προσεκτικοί να λάβουν ακόμη πιο ισχυρά μέτρα καθώς αυτό το στέλεχος του κορωνοϊού εντοπίστηκε στη Μαλαισία. Είναι αναγκαία η συνεργασία των ανθρώπων ώστε μαζί να σπάσουμε την αλυσίδα των μολύνσεων από κάθε μετάλλαξη» έγραψε ο Νουρ Χισάμ Αμπντουλάχ στο Facebook του.
Να σημειωθεί ότι η Μαλαισία ανακοίνωσε μόλις 26 νέα κρούσματα το Σάββατο και 25 την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.