Neo

Και εγένετο … insocial

Ο λόγος για το νέο ινστιτούτο του Κινήματος Αλλαγής, υπό τον τίτλο «Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία», το οποίο ‘τρέχει’ η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ανοίγει σήμερα την αυλαία του για πρώτη φορά.
Στην παρθενική του εκδήλωση, στις έξι σήμερα το απόγευμα, το Ινστιτούτο θα επικεντρώσει στις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα στην εποχή της τηλεργασίας, που μπήκε στη ζωή μας με την πανδημία, πλην όμως όλα δείχνουν πως ήρθε για να μείνει. «Βασικοί πυλώνες των σχέσεων εργασίας και παραγωγής, που μέχρι σήμερα θεωρούνταν δεδομένοι, μεταμορφώνονται ποιοτικά, ποσοτικά και θεσμικά», παρατηρούν στο Κίνημα Αλλαγής, εστιάζοντας στο ωράριο, το εργασιακό περιβάλλον, την κοινωνική ασφάλιση, τις εργασιακές συμβάσεις και τα δικαιώματα, τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τον συνδικαλισμό, ακόμα και σε αυτή καθεαυτή την ιδιότητα του εργαζομένου, του εργοδότη και του αυτοαπασχολούμενου. Έτσι, στη σημερινή συζήτηση θα επιχειρηθεί να δοθούν απαντήσεις γύρω από το πώς διαμορφώνονται οι προκλήσεις αυτές στο διεθνές περιβάλλον και πώς αντανακλώνται οι όποιες αλλαγές στην εγχώρια αγορά εργασία, ποιες είναι οι θεσμικές απαιτήσεις των νέων δεδομένων, πώς επιβιώνει και συνεχίζει να εξελίσσεται το κοινωνικό κράτος, ποιες είναι οι πολιτικές πρωτοβουλίες που θα πρέπει να προηγηθούν των μεγάλων επιπτώσεων της νέας πραγματικότητας κ.ο.κ.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τις σελίδες του ΙΝΣΟΣΙΑΛ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ και της προέδρου Φώφης Γεννηματά στο Facebook.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.