ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρέπει να αλλάξουμε αρχηγό…

Προσκλητήριο Λοβέρδου σε όλους τους πολίτες

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, και για …εσωκομματικούς λόγους, εκδήλωση, αναμένεται την άλλη Δευτέρα 24 Μαΐου, για την εξωτερική πολιτική. Και αυτό, διότι στην εκδήλωση με θέμα «Ελληνική εξωτερική πολιτική 2021», θα μιλήσουν ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, που διεκδικεί σήμερα την ηγεσία του κόμματος και η ευρωβουλευτής του τελευταίου Εύα Καϊλή, που φαίνεται να έχει ήδη ‘μετατοπιστεί’ εσωκομματικά, από το 2017, οπότε και είχε στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη στις ενδοπαραταξιακές εκλογές. Επιπλέον, τον συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει ο πάλαι ποτέ ‘βενιζελικός’ Γιάννης Δατσέρης.
Ερωτηθείς πάντως, με αφορμή την εκδήλωση αυτή, αν προτίθεται να ανασυστήσει το λεγόμενο ‘εκσυγχρονιστικό μπλοκ’ και αν θέλει πίσω τους παλιούς εκσυγχρονιστές, ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε (ieidiseis.gr) με ένα ανοιχτό προσκλητήριο προς κάθε πολίτη. «Η υποψηφιότητά μου είναι στραμμένη στο μέλλον. Κοιτάμε μπροστά και απευθύνουμε πολιτική πρόσκληση σε όλες τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες χωρίς περιορισμούς, προσδιορισμούς και υποδιαιρέσεις. Όσοι πιστεύουν στην ανάγκη ύπαρξης μεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης που θα βάλει τέρμα στον λαϊκισμό και τον ανορθολογισμό αποτελούν το προνομιακό ακροατήριο του εγχειρήματός μου», είπε, προειδοποιώντας όσους επιχειρήσουν να του βάλουν ‘ταμπέλα’ για να περιορίσουν την εμβέλεια του μηνύματός του, ότι θα απογοητευθούν.
Ο ίδιος, εξάλλου, τόνισε την ‘ανάγκη’ να αλλάξει ο χώρος αρχηγό, συνδέοντάς την με τα δημοσκοπικά δεδομένα γύρω από το Κίνημα Αλλαγής. Χαρακτηρίζοντας την στασιμότητα των ποσοστών της παράταξής του, ως τον μεγάλο του αντίπαλο, αφού από τις εκλογές του 2019 μέχρι και σήμερα η πολιτική απήχηση του χώρου περιορίζεται στο 7-7,5%, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «πρέπει να αλλάξουμε αρχηγό, να αλλάξουμε πολιτικές θέσεις, να αλλάξουμε νοοτροπία». Σημείωσε εξάλλου, ότι αυτά τα «ούτε-ούτε» δεν συγκροτούν κατά την άποψή του πολιτική στάση, τονίζοντας ότι «η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» και προειδοποιώντας πως «αν δεν υπάρξει ολική επαναφορά, θα υποστούμε καθολική έκλειψη». Ο ίδιος, μάλιστα, μίλησε για ακόμα μια φορά για υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του κόμματός του. «Δεν υπάρχει άλλο μέτρο για μένα. Αυτός είναι ο στόχος μου και γι’ αυτό τον σκοπό θα αγωνιστώ εάν αποτελέσω την επιλογή της πλειοψηφίας των μελών και φίλων της παράταξής μας. Δεν πρόκειται να υποσχεθώ τίποτε λιγότερο: μόνο νίκη», είπε, βάζοντας ψηλά τον πήχη και θέτοντας ως στόχο η παράταξη να ανακτήσει κυρίαρχο πολιτικό ρόλο.
Ερωτηθείς, τέλος, για το όνομα του κόμματος και αν προτίθεται να το ξανακάνει ‘ΠΑΣΟΚ’, φέρνοντας πίσω τον πράσινο ήλιο, ήταν ξεκάθαρος : «Ανοιχτά, καθαρά, δυνατά: το ΠΑΣΟΚ είναι η δύναμή μας, ο ήλιος ο πράσινος το σύμβολό μας και έχουν συνδεθεί με τις καλύτερες περιόδους της μεταπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ για εμένα είναι τιμή και περηφάνια. Δεν έχω καμία πρόθεση να καταχωνιάσω τα σύμβολα αυτά στα σκονισμένα ντουλάπια της πολιτικής ιστορίας», είπε, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι τιμά όσους ήλθαν μαζί τους, τότε που οι πολλοί τους εγκατέλειπαν…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Να εξηγήσει πολύ καθαρά στην βάση και τους πολίτες του Κινήματος Αλλαγής
    κάθε υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος αυτού ,
    ότι θα παραδεχθεί και αποδεχθεί πλήρως την Ετυμηγορία των συντρόφων που θα επανεκλέξουν την παρούσα αρχηγό ή , τον νέο μπροστάρη που θα διαλέξουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ .

    Με πρόσημο ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΙΣΟΤΗΤΑ , αλλά και με ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δηλ. ΙΔΕΕΣ και που έφεραν στην κοινωνία μας και προσπαθούμε να τελειοποιηθούμε εμείς οι Προοδευτικοί Ενεργοι πολίτες, υπό τον Άξιο συνεχιστή της διακήρυξης της 3η του ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΗ του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος !
    Γιατί στο παρελθόν ξέρουμε καλά ότι πολιτικαντηδες σαν τον Γιαννη Ραγκούση όταν δεν τους προτίμησε η βΑΣΗΣ την “ έκαναν αλου γυαλου “ στις καρέκλες που τους υποσχέθηκε ο Τσίπρας και ο Καμμενος …. Ντροπή !
    εμείς της βάσης λοιπόν Ε ;
    Εμείς της βάσης του κόμματος μας λοιπόν .
    Τ αποδείξαμε την περίοδο Διακυβερνησης μας την περίοδο 2009-2011 οπυ όχι μόνον σώσααμε την πατρίδα μας από βέβαιη επίσημη πτώχευση και αποβολή μας από τη ΟΝΕ και την ΕΕ —εφόσον θα χτυπούσα κανόνι στους πιστωτές μας ή δεν θα ειχαμε τρόπους να συνεχίσουμε την οικονομοκη μας σαν νσξαρτησια κΙ τις λειτουργίες του κράτους. Μας.
    Ναι , όχι μόνον αυτά αλλά βάλαμε τις βάσεις και αποδείξαμε πως η μικρή μας πατρίδα και η Ευρώπη ή, ο Δυτικός κόσμος χρειάζεται να θωρακιστεί με πραγματικό Δημοκρατικό ήθος για να εξαλειφθουν αδικίες και ν έρθει η πράσινη ανάπτυξη που θα περισώσει το περιβαλον μας .
    Αυτά να έχετε υπόψη κ. Λοβερδο μου εφοσον φιλοδοξεί το να πάρετε το χρήσιμα από τη βάση.
    Της παράταξης μας της μονής προοδευτικής που υπάρχει στην Ελλάδα Σήμερα .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.