Neo

Επικίνδυνοι…;

Τις δικές του σκέψεις, ως ένας από τους 480,000 Έλληνες που βρίσκονται εν αναμονή της ΄β δόσης του εμβολίου της AstraZeneca παρέθεσε σε πρόσφατη ανάρτησή του ο Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή τη σύγχυση που προκάλεσαν στους πολίτες οι τελευταίες δηλώσεις μελών της Επιτροπής Εμβολιασμού.

Εξηγώντας ότι θέλει να συμπεριφέρεται υπεύθυνα για τον εαυτό και τους γύρω του, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε από τις πρώτες γραμμές ότι θα κάνει τη ΄β δόση εντός των επόμενων ημερών, αφού «η μόνη λύση απέναντι στον κορωνοϊό, είναι το εμβόλιο», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Όσο για τα «παρατράγουδα» της Επιτροπής Εμβολιασμού και της Κυβέρνησης που «ανέχεται τον ευτελισμό της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι πολίτες στους θεσμούς παίζοντας με την υγεία τους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, σημειώνει ότι απλώς δεν τον …εκπλήσσουν. «Θα ήθελα να εμπιστεύομαι ειδικά την ακεραιότητα της Επιτροπής, αλλά πώς να το κάνεις προς μια Επιτροπή που απαίτησε σκανδαλωδώς την εκ των προτέρων αμνήστευση κάθε ευθύνης της, για να πράττει δήθεν απερίσπαστα το έργο της», γράφει. «Για την κυβέρνηση, ειδικά στο θέμα της Υγείας ουδέποτε είχα ψευδαισθήσεις, αφού πολύ μεγαλύτερο βάρος έδειχνε από την αρχή να φαίνεται πετυχημένη (η καλύτερη διαχείριση της πανδημίας στην Ευρώπη κλπ), αφήνοντας το ΕΣΥ στην τύχη του επί ένα χρόνο και ανάγοντας σε υπερδόγμα την ατομική ευθύνη έναντι της δίκης της δυσπραγίας», συνεχίζει, για να προσθέσει πως όταν γράφοντας αυτές τις γραμμές, έβλεπε μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να εμφανίζεται στο MEGA για να πει ότι πρέπει να επιτραπεί να γίνει η β´ δόση με άλλο εμβόλιο, «ε τότε ο όποιος δισταγμός περί ευθύνης Επιτροπής και Κυβέρνησης όχι απλώς αίρεται, αλλά αντίθετα με κάνει να προσθέσω και τον χαρακτηρισμό του επικίνδυνου σε όσους χειρίζονται τις εμβολιαστικές μας τύχες».

Κλείνοντας δε, παρατήρησε ως νομικός προς πάσα κατεύθυνση, πως το γεγονός ότι η κυβέρνηση θωράκισε την Επιτροπή με το ποινικά ακαταδίωκτο, δε σημαίνει ότι αν στραβώσει κάτι θα είναι πραγματικά και νομικά ανεύθυνοι όσοι θα ευθύνονται. «Δεν παίζουμε με ζωές σε πανδημία , με την αξιοπρέπεια εκατομμυρίων πολιτών, δεν τινάζουμε στον αέρα την εμβολιαστική συνείδηση που με συλλογικό και προσωπικό κόπο χτίστηκε στους πολίτες»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.