ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο "ΝΕΟΓΕΡΟΣ" ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΚΤΩ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ...

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μέχρι και πριν λίγες ημέρες αποκαλούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη "νεόγερο". Μάλιστα, οι περισσότεροι υποστηρικτές του θεωρούσαν τον χαρακτηρισμό πολύ επιτυχημένο και τον διακινούσαν στους ανά την επικράτεια καφενέδες. Τώρα του κάνει για αρχηγός. Δεν είναι πια "νεόγερος" ο Ανδρουλάκης, αλλά ο εκφραστής της ανανέωσης. Δεν είναι ο ηλικιακά νέος με τις παλαιοπολιτικές αντιλήψεις, αλλά αυτόν που ο Λοβέρδος προτείνει να γίνει αρχηγός! Μάλιστα. Τι να πει κανείς.

Μέχρι πριν λίγες μέρες ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριζε ότι ο αρχηγός που θα εκλεγεί πρέπει να είναι βουλευτής. Τώρα το γύρισε. Δεν πειράζει να εκλεγεί ο Ανδρουλάκης κι ας μην είναι βουλευτής! Ας είναι στις Βρυξέλες. Μάλιστα. Τι να πει κανείς.

Μέχρι πριν λίγες μέρες ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητούσε από τον Νίκο Ανδρουλάκη να αποκαλύψει ποιός θα είναι ο αντικαταστάτης του στη Βουλή. Ποιός θα τον εκπροσωπεί στις αντιπαραθέσεις με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Λογική απαίτηση. Δεν μπορείς να ψηφίζεις Ανδρουλάκη και να σου βγαίνει Σκανδαλίδης, Κωνσταντινίδης ή Κατρίνης. Τώρα το ξέχασε και αυτό. Να ψηφιστεί ο Ανδρουλάκης κι ας μην έχει αποκαλύψει τον "αντ' αυτού". Μάλιστα. Τι να πει κανείς.

Μέχρι πριν λίγες μέρες ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη "παιδί του κομματικού σωλήνα", "άνθρωπο των μηχανισμών", που δεν μπορεί να εκπροσωπήσει ένα ανοιχτό, μαζικό, συμμετοχικό και μεταρρυθμιστικό κόμμα. Έναν γραφειοκράτη που θα καθηλώσει το κόμμα σε χαμηλά ποσοστά. Τώρα και αυτά ξεχάστηκαν. Πήγαν στην άκρη. Ο Ανδρουλάκης μπορεί να είναι και να κάνει αυτά που μέχρι πριν λίγες μέρες δεν ήταν και δεν μπορούσε να κάνει. Μάλιστα. Τι να πει κανείς.

Ας αφήσουμε όμως τον Ανδρέα και τις προτιμήσεις του και ας δούμε ποιά είναι τα διλλήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν αυτή την Κυριακή ακόμη και αυτοί που την προηγούμενη Κυριακή ψήφισαν τον Λοβέρδο. Αφού δεν τους τα λέει ο εκλεκτός τους ας τα πούμε εμείς. Όχι μόνον για όσους ψήφισαν αυτόν, αλλά και για τους εκλέκτορες των τριών άλλων (Γερουλάνος, Καστανίδης, Χρηστίδης) καθώς και γι' αυτούς που ψήφισαν τον Παπανδρέου και τον Ανδρουλάκη. Για όλους όσοι θα προσέλθουν στις κάλπες. Για τα μέλη και τους φίλους του ΚΙΝΑΛ, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις και την προοπτική του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.

Η βασική διλληματική αντιπαράθεση πρέπει να ειναι σε οκτώ θέματα.

  1. Το ΚΙΝΑΛ θα είναι κόμμα - μηχανισμός ή θα μετεξελιχθεί σε Παραταξη;
  2. Ποιό πρόσωπο, ποιά στρατηγική, ποιές συμμαχίες και ποιές νέες πολιτικές μπορούν να ισχυροποιήσουν το ΚΙΝΑΛ. Ισχυροποίηση ή φθινουσα πορεια;
  3. Η απουσία αρχηγού απο τη Βουλή σε μια κρισίμη περίοδο συνιστά ή όχι πρόβλημα για το ΚΙΝΑΛ και μειονέκτημα απέναντι σε Μητσοτάκη και Τσίπρα;
  4. Όταν τα εγχώρια προβλήματα (κλιματική κρίση, δημοσιονομικές ανισορροπίες, πανδημία, μεταναστευτικό κ.α.) ειναι απολήξεις των παγκόσμιων προβλημάτων χρειάζεται ή όχι ηγεσία με εμπειρία, εναλλακτική προγραμματική ατζεντα και διεθνείς επαφές υψηλού επιπέδου;
  5. Αυτονομία ή εξάρτηση απο συμφέροντα;
  6. Ανοιχτό, μαζικό συμμετοχικό κόμμα ή γραφειοκρατικός μηχανισμός διευθετήσεων;
  7. Κινηματικές πολιτικές ή προσωπικά deals;
  8. Τι και ποιός είναι η ανανέωση;

Ειδικά για το τελευταίο και επειδή πολύς λόγος γίνεται για την ανανέωση και πως αυτό ήταν το μήνυμα της 5ης Δεκεμβρίου, έχω να σημειώσω τα εξής: Η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά να μπορείς να εντοπίζεις που είναι το νέο, να το αναδεικνύεις και να το κάνεις πολιτική. Ανανέωση είναι να ξέρεις τις εικόνες του μέλλοντος, να μπορείς να τις ερμηνεύσεις, να τις αναλύσεις και να τις κάνεις εθνικούς στόχους, πολιτικό σχέδιο, κυβερνητικό πρόγραμμα και κοινωνικό συσχετισμό. Ανανέωση είναι να μπολιάζεις με νέες και προοδευτικές ιδέες την κοινωνία και να την κινητοποιείς για την πραγμάτωσή τους. Και για να μπορείς να το κάνεις θα πρέπει να είσαι πολίτης του κόσμου, να γνωρίζεις τον προβληματισμό που αναπτύσσεται παγκόσμια, να συμμετέχεις σε διεθνή φόρα, να μελετάς, να συμμετέχεις στη διαμόρφωση του νέου που έρχεται και να μην το περιμένεις. Αυτό είναι ανανέωση και όχι αν είσαι 30 ή 40 χρόνων. Νέος ήταν και ο Κουρτς στην Αυστρία και απεδείχθη διεφθαρμένος. Νέος ήταν και ο Ιγκλέσιας στην Ισπανία και απεδείχθη "μάπα το καρπούζι". Ηλικιωμένος είναι ο Μπάϊντεν και η σοσιαλδημοκρατία ακόμη και η αριστερά σ' ολόκληρο τον πλανήτη έχει στηρίξει πάνω του τις ελπίδες για προοδευτικές λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα.

Η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να έχει θέσεις για την κλιματική αλλαγή, την ενεργειακή κρίση, το ψηφιακό κράτος, τις νέες ανισότητες, τα δικαιώματα, τις θεσμικές αλλαγές, τη διαβούλευση, το πελατειακό κράτος, τις γεωπολιτικές ανακαταταξεις, τα ελληνοτουρκικά, τη νέα φάση του καπιταλισμού, τις νέες παγκόσμιες απειλές όπως οι πανδημίες, η κυβερνοασφάλεια, η μετανάστευση. Να κατανοεί την τεχνολογική έκρηξη, την τεχνητή νοημοσύνη, την κρύπτο-οικονομία, τα big data, τα μεταδεδομένα, την μετοχοποίηση των πλατφορμών. Να αποκρυπτογραφεί τον κόσμο που έρχεται και όχι να ομνύει στις μέρες που έφυγαν και μάς πλήγωσαν ή μάς χαμογέλασαν. Μόνον έτσι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να ανασυσταθεί και να γίνει ελκυστικό. Αν είναι χρήσιμο για τους πολίτες θα έχει πολιτικό μέλλον και ρόλο στις κυβερνητικές υποθέσεις. Διαφορετικά, ...χέσε μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε ευζώνοι.

Και μια τελευταία σημείωση για την ενότητα. Όλοι ομιλούν γι' αυτήν. Ομνύουν στην αναγκαιότητά της. Λένε ότι είναι το μήνυμα της κάλπης και η απαίτηση των 270.000 πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. "Θα εγγυηθώ την ενότητα" διαλαλεί ο Ανδρουλάκης. Κουραφέξαλα. Ανοησίες, για να μην πω καμμιά χειρότερη λέξη. Τη ρήξη με τον παλαιοκομματισμό και τις άθλιες πρακτικές της συναλλαγής πρέπει να εγγυηθεί ο νέος ηγέτης της Κεντροαριστεράς. Τη ρήξη με τις νοοτροπίες, τον πελατειασμό, τη γραφειοκρατία πρέπει να εγγυηθεί, ο νέος αρχηγός. Τα "deals", οι συμφωνίες παρασκηνίου, οι υποσχέσεις για βόλεμα, τακτοποίηση και διευθέτηση, το μοίρασμα θέσεων δεν συνιστούν ενότητα. Είναι ο νεκροθάφτης της.

Η ενότητα σφυρηλατείται και προάγεται πάνω σε σχέδιο για παραγωγική ανασυγκρότηση, κοινωνική επαναθεμελίωση και ιδεολογική ανα-νοηματοδοτηση της κεντροαριστεράς. Και όχι με γενικότητες, τσιτάτα και λόγια κενού περιεχομένου. Τα αναμασήματα θέσεων το πολύ πολύ να δώσουν μονοψήφια ποσοστά κι αυτά λόγω μνήμης. Το θέμα είναι το ΚΙΝΑΛ να διπλασιάσει το ποσοστό που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Και να αναπτύξει δυναμική. Αυτό είναι και ...το κουμπί της Αλέξαινας. Ελπίδα για επιστροφή σε κεντρικό ρόλο της κεντροαριστεράς ή βουβό κι ακούνητο στρατιωτάκι που περιμένει την απόλυσή του; Αυτό είναι εν τέλει το δίλλημα της Κυριακής. Ποιός εκπροσωπεί το πρώτο και ποιός το δεύτερο; Ο Παπανδρέου ή ο Ανδρουλάκης; Νομίζω η απάντηση, με βάση όσα προανέφερα, είναι εύκολη. Ειδικά για σας, που είστε έξυπνοι άνθρωποι, ω αναγνώστες μου...

43 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Να θυμίσουμε ότι η εγχώρια διαπλοκή καθώς και οι Αμερικανοί και Εβραίοι, έστησαν το δήθεν σκάνδαλο για το Βατοπαίδι στον Κώστα Καραμανλή μετά το ΟΧΙ που είπε στο Βουκουρέστι το 2008 για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα Μακεδονία. Το σχέδιο «Πυθία» που αποσκοπούσε στην δολοφονία του Κώστα Καραμανλή από τις μυστικές υπηρεσίες της Μοσάντ για την συμφωνία με την Ρωσία για το φυσικό αέριο.
    Όπως του έστησαν και το ολοκαύτωμα της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2008 με τους αναρχικούς, τους λαθρομετανάστες και την βοήθεια της περιθωριακής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ. Μην μας παρουσιάζει ο ρουφιάνος και φασίστας Μπόγδης τον Τζέφρι Μινέικο Παπανδρέου σαν έναν ικανό και άξιο ηγέτη. Ένα τσιράκι των Αμερικάνων, των Μασόνων και των Εβραίων είναι, ένας αχυράνθρωπος της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Πραγματικός λακές και προδότης της Ελλάδας και των Ελλήνων.

  2. Mε την ευκαιρία της δεύτερης και τελικής αναμέτρησης για την εκλογή Αρχηγού στο τρίτο κόμμα της Ελληνικής. Βουλής την ερχόμενη Κυριακή 12 του Δεκέμβρη 2021 ,
    Εγώ ο απλός ψηφοφόρος του Κινήματος ΑΛλαγής ,
    ένας απο 270.000 που επέλεξαν δυο απο του 6 υποψήφιους για την τελική φάση πρέπει Να επιλεξω :

    Α)
    τον γνωστό Πρώην Πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ , που για να μην πτωχευσουμε επίσημα εφοσον κανείς δε ν μας δάνειζε για να πληρώσουμε τις δόσεις των δανείων μας για το υπέρογκο εξωτερικό χρεός μας ,
    που συσσορευσαν τα τρομερά ελλείμματα των προϋπολογισμων των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή´

    Β)
    τον άγνωστο για το τι πιστεύει σε πολλά θέματα /προβλήματα της κοινωνίας μας ,
    ούτε το που έχει , αν έχει δουλέψει στην ζωγή του , του αφού επαίρεται ότι από τα 21 του χρόνια μπήκε στα γρανάζια του Βαθεως ΠΑΣΟΚ και στη συνεχεια στην Ευρωβουλή ….
    Μεντορας του υπήρξε — ίσως και να είναι ακόμη ο Βαγγέλης Βενιζέλος — και συμμάχος για την Κυριακή και το μέλλον του ο Ανρέας Λοβερδος .
    Οι οποίοι αμφότεροι υπήρξαν πολιτικοί αντίπαλοι μέσα στο ίδιο το κόμμα , όπως και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης , Της αείμνηστης Γρννηματα .

    Εν κατακλείδι , αισθάνομαι ότι τα ΜΜΕ και το κατεστημένο που φοβούνται τις αλλαγές που θα προκαλέσει αναλαμβάνοντας την αρχηγία το ΚΙΝ. ΑΛ , ο Παπανδρέου, πολεμούν τον δικό μου εκλεκτό.
    Τον κατασυκοφαντούν λοιπόν με τον γνωστό τους αήθη τρόπο τον δικο μου εκλεκτό που είναι και πολύ αναγνωρίσιμος με πειθώ σε όλο τον κόσμο σαν Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για να μας εγκαταστήσουν
    Ένα 42 χρόνο Άκαπνο πρ@γματι και αδοκίμαστο . Από πανω τόσο φιλοχρήματο και καρεκλολαγνο από απαλών ο η»ων ακόμη , που δεν παραιτείται από την ευρωβουλή για να αντιπροσώπευση το κόμμα που θέλει τα ηγηθεί στον τόπο του.
    Εμένα μου θυμίζει έναν αλλο ψ3υτικο ηγευτη της ψ3υδιαριστεράς τον Σλεξη Τσίπρα .
    Θέλετε φίλο μου ,
    έναν τέτοιον άνθρωπο να ισχυρίζεται από πανω ότι πιστεύει στην ανανέωση του δικού μας κόμματος;

  3. O Γιώργος Παπανδρέου , έχω την εντύπωση εγώ , ότι δεν ήθελε κάτι τέτοιο για το Κίνημα Αλλαγής .
    Δεν είχε καν κατά νου να διεκδικήσει την αρχηγία του αν δεν έβλεπε καθαρά ότι με την άτυχη
    αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά θα γινόταν η διάλυσης και η διασκόρπισης των κομμάτων, κινημάτων και κινήσεων πολιτών και ομάδων που τόσο επιτυχώς διατηρούσε ενωμένο το «γελαστό κορίτσι » της πολιτικής αξιοπρέπειας , και της ηθικής συνεπειας στην πολιτική !
    Ήταν βέβαιη η αείμνηστη αρχηγός με τις αρχές και τις θέσεις της οτι θα Κρατούσε στο ύψος του το Κίνημα Αλλαγής αφού ήταν η ιδρύτρια του .
    Το Δικό της κατόρθωμα ! ΓΙαυτο και την υποστήριζε , Γιαυτο και την αντιπροσώπευε σαν βουλευτής από την Αχαΐα .
    Όταν όμως η υγεία της δεν της επέτρεψε να συνεχίσει, μπήκε την τελευταία στιγμή στην διεκδικηση της
    αρχγηγιας του κόμματος συτου ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρωθυπουργός της σωτηρίας μας από την επίσημη πτώχευσή μας…
    ΜΕ ΤΟ ΕΥΤΥΧΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΟΝΤΑ 300,000 ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ !
    Άρα το κόμμα προόδευσε .

    Μια στιγμή … μη τρεχετε.! Γιατί οι αντίενωθηκαν παλλοι της Φωφης Γεννηματά —όλα αυτά τα χρόνια —
    Ενώθηκαν και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην διάλυση και καταστροφή των όσων επιτεύχθηκαν ….
    Την ερχόμενη Κυριακή ! ΕΙΝΑΙ ΟΙ εξής ΕΝΑΣ Σύνθετος :
    Βενιζέλος -Λοβερδος -Ανδρουλακης

  4. FEMA 21:32 08/12/2021

    ΟΠΟΙΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ

    ΘΑ ΚΛΑΨΕΙ ΠΙΚΡΑ ΟΤΑΝ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ !!

    ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ -ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!

    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ- ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ

    ΑΥΤΟ–ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ !!

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ-ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ

    ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !!

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ !!

    ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΠΕΡΙΠΟΥ 1,5 ΧΡΟΝΟ-ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ

    ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΧΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ !!

    ΛΑΘΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ-ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!!

    Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘΑΡΑ

    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΑΣ

    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΜΕΙΝΑΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ-ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ -ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!.

  5. Κανένα δίλημμα δεν υπάρχει για όποιον είναι υπέρ της δημοκρατικής εναλλαγής των ηγεσιών και των κομμάτων στην εξουσία. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Αλλιώς θα είχαμε δικτατορία και ο δικτάτορας θα είχε δίλημμα σε ποιον πριγκιπίσκο θα έδινε το δαχτυλίδι. Ευτυχώς, έχουμε δημοκρατία και 270000 θα μιλήσουν σύντομα για δεύτερη φορα.

  6. @ Mάνος

    Ετσι είναι φίλε μου .
    Εμάς τους Παπανδρεϊκούς δεν μα βολεύουν καρέκλες και αξιώματα .
    Είμαστε οι άνθρωποι της αντίστασης της γερμανικής κατοχής , των αγώνων κατά της καραμανλικής αυθαίρετης Δεξιάς και της ΕΡΕ ,
    του ένα ένα τέσσερα , εναντιοιτων πραξικοπημάτων από Βασιλείς ή συνταγματάρχες .
    Άνθρωποι του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη θητεία του εθνάρχη των δεξιών για την επι τέλους Ποθητή μας Ειρήνευση με δημοκρατικές βάσεις και αρχές και με δικαιοσύνη από και προς όλους….
    Με πρόοδο που θ ´ αγγίζει όλους μας.
    Τώρα , αν το κατεστημένο ενοχλήθηκε τόσο πολύ από τον Γιώργο Παπανδρέου όταν με την ηλεκτρονική συνταγογραφιση απέδειξε ότι τα λεφτά πράγματι υπήρξαν ,
    αλλά τα έκλεβαν ανενόχλητοι , αυτοί που έγιναν πολεμιοί του γιατί τους έκοψε τα λούσα ….
    Βάζοντας τον πάντα στην μπούκα του κανονιών των ΜΜΕ τους ,
    τότε εμείς όπως πάντα, θα Αντιδρασουμε .
    Οπως ακρυβώς κάνει και ο πρόεδρος μας και μπράβο του !
    Θα είμαστε μαζί του !

  7. Manos 16:33 08/12/2021

    Eγω παντως το εγραψα αρκετα εγκαιρα οτι αυτες οι εσωκομματικες του ΚΙΝΑΛ ειναι η τελευταια ευκαιρια του χωρου ή να αναγεννηθει ή να αφανιστει. Αυτο ενοουσα ειτε ο Λοβερδος ετε ο Ανδρουλακης θα ητανε ο επομενος αρχηγος, και ξερω καλα τι ελεγα τοτε και τωρα. Ορισμενοι νομιζουν οτι επειδη δεν θα βγει ο ΓΑΠ γιαυτο μερικοι εκφραζονται ετσι ειτε απο πικρα ειτε για να πουνε τον πονο τους. Ειναι περαν απο βεβαιο οτι η μαζικη καθοδος ψηφοφορων αφειλοταν στην υποψηφιοτητα Παπανδρεου και οποιος το παραβλεπει εχει αυξημενο καταρακτη και στα δυο ματια. Τωρα λοιπον εαν εκλεγει ο Ανδρουλακης, με μαθηματικη ακριβεια ουδεις απο τους Παπανδρεϊκους θα ξαναπιασει στα χερια του ψηφοδελτιο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στις επομενες εκλογες εκτος απο τους οπαδους Λοβερδου που ερκετοι πικραμμενοι και απεσιοδοξοι για την απωλεια, οντως θα απεχουν και αυτοι και οποιος αμφιβαλλει, επιεικως εχει αγρια μεσανυχτα. Συμπερασμα, στην καλλιτερη περιπτωση το κομμα αυτο θα παραμεινει αποκομμα του 6%. Εκτος και αν αυτο τους βολευει για καθαρα μετεκλογικους συγγολλιτικους-τσοντα-σκοπους της ΝΔ. Εδω θα ειμαστε να τα λεμε….. η ευθυνη και το προβλημα δικο τους οσων κανουν για μια ακομη φορα το τελευταιο και το πλεον ολεθριο σφαλμα αφου η ανοχη που δοθηκε οσο ητανε η αειμνηστη Φωγη δοθηκε για χατηρι της και μονο απο τους Παπανδρεϊκους.

  8. FEMA 15:38 08/12/2021

    ΜΠΟΓΔΗ

    ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΛΕΣ ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!

    ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ ΤΣΙΝΑΛ-ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ….ΜΟΛΟΤΩΦ?

    ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ…ΟΙ ΠΟΛΥ ΩΡΙΜΟΙ…

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ (ΟΤΑΝ ΛΕΩ) ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ-ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕΤΕ

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ?

    ΟΙ ΚΑΝΤΗΛΑΝΑΦΤΕΣ?

    ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΛΕΣ…

    ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥ

    ΚΑΝΕΙΣ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΤΣΙΝΑΛ ΣΟΥ !!

  9. Aν ο κ. Ν. Ανδρουλάκης είναι σήμερα 42 ετών και έχει πιάσει στασίδι στα κομματικά στεγανά από τότε που ήταν 21 —αν πραγματι σπούδασε και αποφοίτηςσε σαν μηχανικός στην Θράκη , όπως μας λει στο βιογρα^ικο του —
    ποτέ δούλεψε το παιδί αυτό στον πραγματικό κόσμο και στην ελληνική Κοινωνία ;
    αφού μετά μπήκε και στον Ευρώπαικό στίβο για να μεταβιβάσει τις γνώσεις του περι εργασίας και Σοσιαλισμού. Στους υπόλοιπους Ευρωπαιους .
    Ύστερα με τίνος χρηματα αντιμετώπισε τις Δαπανηρές του εκστρατείες για το ευρωκοινοβούλιο ;
    Αφού δεν δουλεψε ποτέ του ;
    Υπάρχει μια υπόθεσης , ή θεω4εία ότι ο μπαμπάς του κέρδισε, Ένασωρόχρήματα στο Χρηματηστηριο. ,
    όταν αλλοι Έλληνες έχασαν πλλλα , ενώ αλλο οδηγήθηκαν σε δικαστήρια γιατί έκαναν το ίδιο σαν πολιτικοί ……
    Αυτό δε θα μας γίνει. Θέμα στο εγγύς μέλλον.
    Μετά τέτοιο νεο θελουμε να οδηγήσει το κόμμα της προόδου και της ανάπτυξης μας , έστω και αν δεν είναι Πράσινη .
    ΓΙά τέτοια φίλοι μου,
    εγώ έχω σταθερά πολεμήσει τον Τσίπρα .
    Τώρα θα ψηφίσω Ανδρουλακη στο δικό μου Κόμμα ;
    ΑΝ μπει αυτός φεύγω εγώ ,
    Ναι ας είναι ένα απλό μέλος από την βάση του Κινήματος Αλλαγής
    Καινουργιο Τσίπρα δεν θέλω στο σπίτι μου … Ούτε καινούργιο Μητσοτάκη

  10. Λίλιθ 14:44 08/12/2021

    Ξέχασε να πει ,ότι τον λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω Ας κάνει νέο κόμμα το Ο.Φ.Α (Όπου Φυσάει Άνεμος)

  11. Yυπάρχει άραγε εμβολιο κατά της επιδημίας των υιών του Βενιζέλου , Ανδρουλακη και Λοβέρδου ;
    Κατά την δική μου γνώμη ναι ….
    Και λέγεται #pamemprosta
    με τον Γιώργο Παπανδρέου, να μην παραδίδεται χωρίς την Μεγάλη του. Προσπάθεια και προσφορά για την ποθούμενη Ανανέωση , του Πασοκ / Κίνημα Λλλαγης / κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών / Πρασινων και άλλων Κινήσεων πολιτών ,
    ενάντια στην συνήθεια και την καταστρεπτική για το έθνος μας απάθεια και το
    «Πάμε σαν άλλοτε » που μας αρέσει να τραγουδούμε κατά καιρούς εκλογών!
    Εμείς οι πολίτες .
    Ακους εκεί να μας έχει πει ο Παπανδρέου ,
    ότι λεφτά υπήρχαν !
    Ακούς εκεί να ξετρυπώσει τα 20 Δις Ευρώ και να τα επιστρέψει στο κράτος μας ακους εκεί , να μας επιβάλει το Len.gov, την Διαύγεια και να έχει στείλει στον κορυδαλλό μεγάλα ονόματα από το Βαθυ ΠΑΣΟΚ του παρελθοντος μας .
    Χρειαζόμαστε νέους , λέει ο Ανδρουλακης ! Να πετούν μακρυά τις μολοτωφ ….
    Τι με « γέρους » θα αλλάξουμε τα κόμματα μας στη Ελλάδα ;
    Για να ενδιαφέρονται για το κοινό καλό με δικαιοσύνη για όλλους ;
    Γυρίζουμε πίσω στην βενιζελικη τακτική της δολιοφθοράς των αντιπάλων μας .
    Είναι πολύ εφικτό … το εγκυαται ο Νίκος Ανδρουλακης ,
    το προδωπουπογραφει ο Ανδρέας Λοβερδος !

  12. FEMA 13:15 08/12/2021

    @ΟΚ

    ΠΑΡΑΔΟΞΟ- ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ

    Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΕ -ΩΣ ΛΕΥΚΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (!)

    ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΡΑΚΙ -ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ !!

    ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ..

    ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΣ 1000 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

    ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΠΟΤΕ !!

    ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!

    ΑΡΑ- ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ….

    ΛΟΒΕΡΔΟΣ-ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ–ΕΝΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΡΟΜΟΣ !!
    .

  13. Ανανεωμένη ενέργεια που έκανε την μεγάλη Διαφορά ,
    0χι μόνον από στο ΠΑΣΟΚ τότε ,
    αλλά που συνεχίζει αποδίδει στην οικονομία του κράτους μας και σήμερα , είναι το ότι
    Επιστρέφονται στο κράτος μας …… είκοσι ΠΡΟΣΕΞΤΕ. 20 ΔΙΣ € ! ένα ολόκληρο ΕΝΦΙΑ δηλαδή !
    Το οποιιο Εφευτρεσε και εφαρμωσε ο Βιωργος Παπανδρέου
    Πως έγινε αυτό αλήθεια;
    Ο « γηραιός » Γιώργος Παπανδρέου με την Ηλεκτρονική του Συνταγογράφηση , Φυσικά !
    Ενώ οι νεαρούληδες Β. Βενιζέλος και τα πνευματικά του τέκνα Νίκος Ανδρουλακης και Ανδρέας Λοβέρδος
    Βιζεναν τον αντίχειρα τους περιμένοντας την ευκαιρία να ιάνουν θέση για να παρακολουθήσουν το μεγάλο Τσίρκο …. , στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα παρακολουθήσουμε αν χάσει στην προσπάθεια του
    Να συνεχίσει να μας ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ο
    Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου τη+επόμενη Κυριακή !

  14. οκ 12:04 08/12/2021

    Ο Παπανδρέου μάλλον δεν θα εκλεγεί αλλά είναι σημαντικό να πάρει μεγάλο ποσοστό ώστε να έχει λόγο την επόμενη μέρα – ειδικά για την εκλογή προέδρου Κ.Ο.

    είναι αξιοσημείωτο ότι ο Λοβέρδος δεν συναντήθηκε ή συνομίλησε με τον Ανδρουλάκη, έστω για τα μάτια του κόσμου. Κι μετά ας έλεγε τα τετριμμένα κι τους λόγους που τον υποστηρίζει.

    Όχι, η μόνη έγνοια του Λοβέρδου είναι να εκδικηθεί τον Παπανδρέου κι να τον εξαφανίσει οριστικά από το προσκήνιο,
    Ο Λοβέρδος εκτελεί συμβόλαιο της διαπλοκής εναντίον του Γιώργου.

  15. Ανδρέας 11:51 08/12/2021

    Αν σκοπός είναι η βελτίωση του πολιτικού διαλόγου και η παραγωγή πολιτικής στη χώρα, όπως τα λέτε είναι τα πράγματα κύριε Φελέκη. Αλλά δεν είναι για τους περισσότερους ψηφοφόρους της επόμενης Κυριακής. Οι πιο πολλοί θα ψηφίσουν κυρίως με την (φρούδα) ελπίδα κάποιου μικροβολέματος. Η αρνητική επίδοση ΓΑΠ στην Κρήτη και στην επαρχία μιλάει ξεκάθαρα. Ας μην αυταπατάται κανείς ότι υπάρχουν ιδεολογικά κίνητρα πίσω από τις περισσότερες ψήφους της Κυριακής.

  16. FEMA 11:20 08/12/2021

    ΜΠΟΓΔΗ

    ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ??

    ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!

    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ-ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ- ΠΟΥ ΛΟΞΟΔΡΟΜΙΣΑΜΕ(!)

    ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ-ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΗΔΗ…

    ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΑ……ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    ΤΟ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ…

    ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΡΙΠΛΕΣ….

    ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ?

    ΕΣΕΙΣ- ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΠΟΥ ΛΥΣΣΑΞΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΑΛΙΑΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ

    ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ !!

    ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΣ-ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ?

    ΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΓΕΛΑΓΕΣ ΧΘΕΣ?

    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΥΦΤΑΚΙ (ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ)

    ΤΟΝ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ-ΤΟ ΠΟΥΛΕΝ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ- ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

    ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΕ(!) Ο ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ (!)-ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ

    ΑΛΗΘΙΝΟ !!

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ !!

    ΝΑ ΝΟΥΘΕΤΕΙ ΕΜΑΣ ΕΝΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ…..ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ

    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ

    ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ

    ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ…

  17. Ολόσωστες οι παρατηρήσεις σας , αρθρογράφε ,
    για το φαινόμενο των συμπατριωτών μας Ελληνων πολιτών ,
    που παρασύρθηκαν και μας έφεραν στο Προσκήνιο έναν άγουρο, αδοκίμαστο και υπερόπτη νεο ,
    ήδη ανακατεμένο και γερασμένο πρόωρα μέσα τα γρανάζια και τους κομματικούς μηχανισμούς του βαθέως ΠΑΣΟΚ , της ελιάς και των μηχανοραφιών του Ευάγγελου Βενιζέλου!
    Δεν εννοούσε αυτό που έγινε την περασμένη Κυριακή η αείμνηστη Φωφη Γεννηματα !
    Ίσως το στραβοπάτημα αυτό διορθωθεί την επόμενη Κυρισκή !
    .Διαφορετικά , θα είναι δύσκολη η επανένωσης του κόμματος μας για την παρακαταθήκη που είχε κατά νου,
    η τελευταία Αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής .
    Θα επανέλθω με λεοπτομερειες !

  18. οκ 10:14 08/12/2021

    παντελή η «κοινωνική διεργασία» συντελείται στους κόλπους του Ανδρουλάκη;! Κι θα εκφραστεί στη βουλή των ελλήνων από τον ….ανανεωτή Σκανδαλίδη ή τον …πολυτάλαντο Κατρίνη;!

    ο Ανδρουλάκης πολιτεύτηκε εκ του ασφαλούς χωρίς να ρισκάει τη θέση κι τα προνόμια ως ευρωβουλευτή.

    ΥΓ Σημειώνω ότι προτιμώ τον Ανδρουλάκη στον β γύρο από τον αριβίστα Λοβέρδο

  19. Είστε μακριά από την κοινωνική διεργασία οι παραμορφωτικοί φακοί εξ αιτίας της προθετικότητας που επιδεικνύεται σας οδηγούν σε πολύ λάθος συμπεράσματα
    Υσ Μη γίνεστε έρμαιο της κερκίδα σας

  20. Καθόμαστε κύριε Φελέκη και ασχολούμαστε με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ η Κίνημα Αλλαγής, ένα κόμμα βρόμικο και εγκληματικό. Σε αυτό το κόμμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η χρεοκοπία της Ελλάδας και των Ελλήνων. Δεν ενδιαφέρουν τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής αυτούς τους Έλληνες που τους έκλεψε ο Σημίτης και ο Παπαντωνίου τα χρήματα το 1999 στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, η αυτούς τους Έλληνες που τους κούρεψε με την ψιλή ο Βενιζέλος τα Ελληνικά Ομόλογα το τραγικό 2012. Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ η Κίνημα Αλλαγής στην συνείδηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων θα παραμένει ένα κόμμα βρόμικο και εγκληματικό που πόνεσε και κατέστρεψε την Ελλάδα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.