ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ Η ΑΠΟΒΑΘΡΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ...

Τις τελευταίες ημέρες ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Και η αιτία είναι οι δημοσκοπήσεις. Ναι, ναι οι δημοσκοπήσεις, αυτές που μέχρι πρότινος θεωρούσαν αναξιόπιστες ακόμη και στημένες. Αν τους ρωτήσεις: "τι το διαφορετικό καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις;", θα σου απαντήσουν: "Μα, την φθορά της κυβέρνησης". Δεν τους πειράζει αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει καθηλωμένος ή κερδίζει οριακά σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις, τους αρκεί και μόνο ότι η ΝΔ αφενός βαθμολογείται αρνητικά στα θέματα του επιτελικού κράτους, της ακρίβειας και της πανδημίας και αφετέρου δημοσκοπικά βρίσκεται στην περιοχή του 30% και όχι του 40%, όπως πριν ένα χρόνο.

Επιπροσθέτως, η γενικευμένη πεποίθηση ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει αυτοδυναμία -όχι μόνο στις εκλογές με απλή αναλογική, αλλά ενδεχομένως και με την ενισχυμένη- η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι θα επιτείνει την κυβερνητική φθορά. Σύμφωνα με την ανάλυση του επιτελείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέραν των φυγόκεντρων τάσεων που συνεπάγεται η πολιτική ρευστότητα θα μεγαλώσουν και οι πιέσεις από "κέντρα", εγχώρια και της αλλοδαπής, όταν τεθούν εν αμφιβόλω τα συμφέροντά τους. Και θα αναζητηθούν εναλλακτικές, μεταξύ των οποίων, ανάλογα με τις εξελίξεις, είναι και η "προοδευτική διακυβέρνηση", στην οποίαν, ως γνωστόν, έχει ποντάρει όλα του τα λεφτά ο Αλέξης Τσίπρας. Αν η "προοδευτική διακυβέρνηση" θα προκύψει ως μετεκλογική αναγκαιότητα και θα επιβληθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και άλλες δυνάμεις ή θα είναι επιλογή των "κέντρων" -με ότι αυτό συνεπάγεται για τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ και την καταχώρισή του στο μητρώο των ...υπεύθυνων συστημικών δυνάμεων- στην παρούσα φάση δεν δείχνει να τους απασχολεί και τόσο. Προέχει η φθορά της κυβερνήσεως. Γι' αυτό και η ρήση του Μάο Τσε Τουνγκ "μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση", είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, ετούτη την περίοδο, στα ηγετικά κλιμάκια της Κουμουνδούρου.

Πάντως, αν κάποιος πει στον Αλέξη ότι η χώρα χρειάζεται ηρεμία και όχι αναταραχή για να προοδεύσει, το πιθανότερο είναι να σου απαντήσει με μια άλλη ρήση του Προέδρου Μάο: "δεν πρέπει να φοβόμαστε τις μεγάλες θύελλες. Είναι μέσα στις μεγάλες θύελλες που προοδεύει η ανθρώπινη κοινωνία”. Και πρόθεση του Τσίπρα είναι να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερες και ισχυρότερες θύελλες στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όχι μόνο γιατί ουσιαστικά έχουμε μπει σε προεκλογική χρονιά ούτε επειδή η κυβέρνηση είναι "της συμφοράς και επικίνδυνη για το λαό", όπως διατείνεται ο Αλέξης, αλλά και γιατί: "Για πρώτη φορά, μετά από 30 μήνες, αμφισβητούνται έντονα η διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησης και οι επιδόσεις της στα θέματα που καίνε τους πολίτες, την ακρίβεια και την πανδημία". Μάλιστα, όπως λέει σε συνομιλητές του, "υπάρχουν δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν τη ΝΔ να βρίσκεται κάτω και από το 30%", ενώ για τον πρωθυπουργό είναι εντελώς αφοριστικός καθώς αποφαίνεται ότι "ήλθε με λαμπρό μέλλον και θα φύγει με σκοτεινό παρελθόν". Στην παρατήρηση ότι η κυβέρνηση χάνει, αλλά δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντά με τη ...θεωρία του μετρό. Όπως λέει: "Οι επιβάτες που θέλουν να αλλάξουν διαδρομή κατεβαίνουν από ένα βαγόνι και μέχρι να επιβιβαστούν στο επόμενο περιμένουν στην αποβάθρα". Σύμφωνα με τον τέως πρωθυπουργό οι πολίτες έχουν αρχίσει και "κατεβαίνουν από το βαγόνι της ΝΔ". Το κρίσιμο γι' αυτόν είναι "να κατέβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι". Δεν τον πειράζει αν παραμένουν στην αποβάθρα και δεν ανεβαίνουν αμέσως στο βαγόνι του ΣΥΡΙΖΑ. "Η μετεπιβίβαση θ' αρχίσει να γίνεται όσο ζυγώνουν οι κάλπες" αφού τότε οι πολίτες "θα πρέπει να διαλέξουν ποιός θέλουν να τους κυβερνήσει". Και το δίλλημα θα είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας; ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ; Δεξιά ή Αριστερά; Συντηρητική ή Προοδευτική Διακυβέρνηση;

Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι τη ...θεωρία του μετρό και της αποβάθρας ή των συγκοινωνούντων δοχείων, όπως την αποκαλούν κάποιοι από την "Ομπρέλα", δεν την συμμερίζονται όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα ο Νίκος Φίλης υποστηρίζει ότι "δεν επιβεβαιώνεται η αντίληψη πως ό,τι χάνει η ΝΔ αργά ή γρήγορα θα το κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ". Και ένας από τους βασικούς λόγους είναι "επειδή η κοινωνική κρίση τροφοδοτεί την απομάκρυνση των πολιτών από την πολιτική, καθώς και τις πιο απρόσμενες, ίσως και εφιαλτικές, πολιτικές συμπεριφορές". Την πιθανότητα ενίσχυσης των απολιτίκ ή και ακροδεξιών συμπεριφορών δεν την αρνείται ο Αλέξης γι' αυτό και επιμένει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προσπαθήσει να αλλάξει την αντίληψη που έχουν οι πολίτες για τα κόμματα και την πολιτική δράση, υιοθετώντας αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες ακόμη και για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβανομένης και της εκλογής ηγεσίας (Πρόεδρος και Κεντρική Επιτροπή) από τη βάση, με στόχο να ενισχυθεί η συμμετοχή των πολιτών στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα. Υπάρχει πάντως μια αντίφαση, την οποίαν επισημαίνουν όχι μόνον οι πολιτικοί, αλλά και οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι: ο "Πολλακισμός" και ο "νεοαυριανισμός" -όπως έχουν χαρακτηριστεί οι ακραίες δηλώσεις και συμπεριφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με κύριο εκπρόσωπο τον πρώην υφυπουργό Υγείας και βουλευτή Χανίων Παύλο Πολλάκη- που απομακρύνουν τους μετριοπαθείς και κεντροαριστερούς πολίτες.

Στην πρόσφατη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να πήρε αποστάσεις από αυτά τα φαινόμενα όμως η φραστική καταδίκη, όπως φαίνεται, δεν αρκεί. Ούτε η επίκληση της δημοκρατίας και της ελευθερογνωμίας αποτρέπει την ζημία την οποίαν υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ, κάθε φορά που οι "ακαπίστρωτοι" αναλαμβάνουν δράση. Το κυριότερο όμως είναι ότι ακυρώνουν το μήνυμα υπευθυνότητας και σοβαρότητας που θέλει να στείλει ο Αλέξης στις μετριοπαθείς δυνάμεις της κοινωνίας και την υγιή επιχειρηματικότητα όταν δηλώνει: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει το επιλεκτικό, ανίσχυρο και αναποτελεσματικό κράτος που μάς αφήνει ο κ. Μητσοτάκης με ένα άλλο, παλαιού τύπου κομματικό κράτος. Το αντίθετο. Όχι μόνο γιατί δεν το θέλουμε, αλλά και γιατί γνωρίζουμε ότι έτσι θα αποτύχουμε. Αντιθέτως, θα πετύχουμε μόνο αν καταφέρουμε να αποσυνδέσουμε πλήρως το κράτος από το κόμμα. Με δομές και με θεσμούς αξιοκρατίας, που θα αποτελούν ιστορικές τομές, όπως ήταν, για παράδειγμα, ο ΑΣΕΠ ή η Διαύγεια. Που δεν είναι τυχαίο ότι δεν έγιναν από κυβερνήσεις της Δεξιάς, αλλά από προοδευτικές κυβερνήσεις".

Μια δήλωση του Πολλάκη για την ...τιμωρητική "επόμενη φορά αριστερά" και άλλη μια της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για την αναγκαιότητα των ...συριζοφρουρών και χάθηκε η στρατηγική του Τσίπρα, σύμφωνα με την οποίαν: "Εμείς δεν έχουμε καμία τύχη αν επιχειρήσουμε να χτυπήσουμε τη Δεξιά με τα δικά της όπλα, παίζοντας στο δικό της γήπεδο, αυτό της αναξιοκρατίας, των πελατειακών σχέσεων, του νεποτισμού. Εμείς θα νικήσουμε τη Δεξιά αλλάζοντας εντελώς το γήπεδο της αντιπαράθεσης". Και όταν παρεμβάλλονται ο Θανάσης Καρτερός ("Μητσοτάκη, go fa@@ yourself"), ο Γιώργος Τσίπρας ("δεν είναι αυτοσκοπός η άμυνα της χώρας"), ο Σάκης Παπαδόπουλος ("να σταματήσουμε να μιλάμε για τη Novartis") το γήπεδο της αντιπαράθεσης γίνεται κακοτράχαλο και πάνε κατά διαόλου οι δεσμεύσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι: "Απέναντι σε παρωχημένες αντιλήψεις για τον πλήρη έλεγχο του κράτους, της ενημέρωσης, των δημόσιων προμηθειών, που έφτασαν, όπως είδαμε, ακόμη και να βάζουν «τη νύχτα» στο Μαξίμου, οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουμε να προτάξουμε όχι ένα καλύτερο διαχειριστικό εγχείρημα ούτε ένα «κράτος - τιμωρό», αλλά το κοινωνικό, το δημοκρατικό, το αξιοκρατικό, το ανθρώπινο κράτος που στηρίζει και προστατεύει τον πολίτη". Και το χειρότερο: Δίνουν επιχειρήματα στην κυβέρνηση να αντεπιτεθεί και να θυμίσει τις άσχημες πλευρές της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας στην ανεύρεση συμμάχων και πρωτίστως με το ΚΙΝΑΛ, η ηγεσία του οποίου δηλώνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει "προοδευτικό μέτωπο με τον Πολλάκη", η συμπεριφορά και οι δηλώσεις του οποίου παραπέμπουν "στον Όρμπαν της Ουγγαρίας και τον Κατσίνσκι της Πολωνίας".

Και φυσικά αυξάνουν την εσωκομματική γκρίνια καθώς η "Ομπρέλα", η "Γέφυρα", αλλά και στελέχη των "προεδρικών" διαφωνούν με την ιδιότυπη ασυλία που απολαμβάνει ο Πολλάκης και ορισμένοι άλλοι ...φάλτσοι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Γκρίνια, η οποία φαίνεται ότι έχει επιπτώσεις και στις κομματικές οργανώσεις καθώς οι πρώτες συνελεύσεις για συζήτηση των πολιτικών θέσεων ενόψει του συνεδρίου είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, απογοητευτικές. Η συμμετοχή δεν ξεπερνά το 20% των οργανωμένων μελών κάτι που μόνον καλά δεν προοϊωνίζεται για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο και κυρίως την εκλογή της ηγεσίας από τη βάση. Εφόσον η μικρή συμμετοχή συνεχιστεί τότε υπάρχει ο κίνδυνος τα οργανωμένα μέλη, που τον Μάϊο θα εκλέξουν τον Αλέξη Τσίπρα και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, να είναι λιγότερα και από 60.000 κάτι που εκ των πραγμάτων θα σκορπίσει χαμόγελα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη καθώς στην εκλογή του πρώτου συμμετείχαν 400.000 και στου δεύτερου 270.000 πολίτες. Το γεγονός ότι ο Τσίπρας θα εκλεγεί μόνον από μέλη και όχι από φίλους ελάχιστη σημασία έχει στην επικοινωνιακή διαχείριση των συγκρίσεων, που αναπόφευκτα θα γίνουν. Για να αυξηθεί η συμμετοχή και να γίνει ελκυστική η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να υπάρξει συννενόηση ή έστω ανακωχή μέχρι το συνέδριο ανάμεσα στην ηγεσία και την αριστερή μειοψηφία.

Μόνον εάν σταματήσουν να δίνουν την εντύπωση ενός βαθιά διχασμένου κόμματος και εκπέμψουν ενότητα μπορεί να ελπίζουν σε ανάκαμψη, διαφορετικά την κυβερνητική φθορά θα την καρπώνονται άλλοι και πρωτίστως το ΚΙΝΑΛ, το οποίο μην ξεχνάμε ότι με την απλή αναλογική εμφανίζεται και ως "σημαία ευκαιρίας" για κεντρώους και κεντροαριστερούς πολιτευτές καθώς είναι το μόνο κόμμα που μπορεί ακόμη και να διπλασιάσει την κοινοβουλευτική ομάδα, σε περίπτωση που επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις ως προς τα ποσοστά που θα λάβει. Αντίθετα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξουν λιγότερους βουλευτές εάν, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, λάβουν ποσοστά 30-32% και 24-26% αντίστοιχα. Την αρνητική γι' αυτούς εξέλιξη φαίνεται ότι αρχίζουν και την συνειδητοποιούν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, ηγετικοί και αντιηγετικοί, και στο παρασκήνιο αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για να πέσουν οι τόνοι και να βρεθούν οι κοινοί τόποι. Και πιθανώς θα ευδοκιμήσουν καθώς και οι δύο πλευρές κατανοούν ότι από τον μεταξύ τους παρατεταμένο πόλεμο χαμένοι θα βγουν και οι δύο και μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι αντίπαλοί τους, από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ μέχρι το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25.

Ίσως γι' αυτό επιφανή στελέχη της "Ομπρέλας" εκεί που μέχρι πρότινος έβλεπαν με δυσπιστία και μουρμούρα κάθε κίνηση του Τσίπρα τώρα χαρακτηρίζουν ως ιδιαίτερα επιτυχημένες τις συγκεντρώσεις του Αλέξη σε Κιλελέρ, Αγιά, Νέα Ιωνία, Αργολίδα, Νίκαια και δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις θέσεις που εξέφρασε ο αρχηγός τους για τα εξοπλιστικά, τις ΗΠΑ και την Τουρκία τόσο στη Βουλή όσο και στον αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάϊατ. Και κυρίως επειδή έκανε ευδιάκριτες τις διαφορές ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα, συμφωνούν με συνεργάτες του Τσίπρα, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι "στην ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης ανέδειξε τρεις τομείς (εξοπλιστικά, ΗΠΑ, Τουρκία) που αφορούν την εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας και στους οποίους υπάρχει κάθετη, ουσιαστική και επί της αρχής διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση". Οι διαχωριστικές γραμμές με την κυβέρνηση και οι εναλλακτικές πολιτικές είναι η τακτική στην οποίαν θα ρίξει όλο το βάρος του ο Τσίπρας μέχρι τις εκλογές. Το έκανε για την πανδημία, την Παιδεία, το Ταμείο Ανάκαμψης, την εξωτερική και αμυντική πολιτική, τους αγρότες και κυρίως θα το κάνει, σε κάθε ευκαιρία για τα νοικοκυριά, τους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους και τις μικρομεσαίους επιχειρήσεις, που έχουν γονατίσει από την ακρίβεια και τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας. Και για να κάνει γνωστές τις διαφορές του με τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας δηλώνει ότι "θα συμμαχήσει και με τον διάβολο". Η φράση δεν είναι του Μάο, αλλά του Λένιν και ο Τσίπρας τη χρησιμοποίησε, αστειευόμενος για να απαντήσει στην ερώτηση συνομιλητή του "τι έγινε και έσπασε το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ και μετά από 2,5 χρόνια έδωσε συνέντευξη στο κανάλι του Αλαφούζου;". Εκτός από τη "συμμαχία με το διάβολο" το σίγουρο είναι ότι ο Αλέξης θα επιδιώξει να βρίσκεται ολοένα και πιο συχνά σε επαφή με το λαό. Όπως λένε οι συνεργάτες του "και ο ίδιος το χαίρεται και το έχει ανάγκη, αλλά και οι πολίτες όπως δείχνουν οι συγκεντρώσεις και η υποδοχή που του επιφυλάσσουν". Καλό το κοινοβούλιο, αλλά η "πορεία στο λαό" καλύτερη. Γι' αυτό και οι περιοδείες θα συνεχιστούν. Και μετά από τις φτωχές και εργατικές συνοικίες και τις αγροτικές περιοχές σειρά θα πάρουν και οι μεσοαστικές περιοχές, όπως το Χαλάνδρι, η Νέα Σμύρνη κ.α., αλλά και η Κρήτη και άλλες κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες...

43 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. @ Μαργαριτα Βερύκιου

    Αυτά τα ίδια και σε Λεσβιακή γλωσσα μας τα έχεις πει τα ίδια και πολλές φορές .
    Τώρα θα ήθελα να σχολιάσεις τους Χ.Ο. Πούτιν , Εφραίμ του Αγίου ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ Καραμανλή !
    Τι λένε για την βία που φέρνουν παγκοσμίως , όπως έκανε και ο Χιτλερ σου του οποίου την μνημη λατρεύεις , εφοσον Εφαρμωσε τα στρατόπεδα εξουδετέρωσης των Εβραίων ….

  2. Άντε ρε καθυστερημένε ψυχοπαθή Μπόγδη. Είσαι η πιο γελοία και φαιδρή παρουσία σε τούτο εδώ το δημοκρατικό και ελεύθερο μέσο. Είσαι πραγματικά για φτύσιμο καραγκιόζη.
    Είσαι τελειωμένος φασίστα Δήμο Μπόγδη.

  3. Ακροδεξιά , φασίστρια, Μαργαρίτα Βερύκιου ,
    νεοναζί Χρυσαυγίτισσα και ταυτόχρονα, ,όπως δηλώνεις μονη σου ,
    Υποστηρίκτρια του συνεργάτη του Ερντογάν στην γενοκτονία των Κούρδων ,
    τον Αμπτουλαχ Οτσαλάν ….,
    τον γουστάρεις μας λες , σαν δικό μας ήρωα, της δικής μας Επανάστασης από τον Τουρκικό δεσμό των 400 χρόνων , ενώ είναι συνεργάτης του Τούρκου προέδρου όπως σου απέδειξα με ντοκουμέντα .
    Επιπλέον υποστηρίζεις και μας το δηλώνεις μόνη σου ,την Χούντα των συνταγματαρχών του ´ 67.
    Αυτήν που πρόδωσε και παρέδωσε την Κύπρο μας στους Τούκους.
    Αποδεδειγμένα και με δικαστήριο!
    ΕΙσαι , μας δηλώνεις , οπαδος της αναγραφής στις ταυτότητες μας του Χ.Ο. Της
    « Ελλάδας των Ελλήνων Χριστιανών » Δηλ. των συνταγματαρχών που σάπισαν στην φυλακή …..,
    Μισείς δε με το πάθος της Αγριολεσβίας που φανερώνεσαι ότι είσαι από τα γραπτά σου και τα αισχρά σου σχόλια
    κάθε κατατρεγμενο πρόσφυγα , άνδρα ή γυναίκα νόμιμο. Μετανάστη,
    ή μεταναστρια που μας καθαρίζουν τα σπίτια ή προσέχουν του ηλικιωμένους μας υπερηλικες γονείς και παππούδες , εφοσον τέτοιες δουλείς δεν κάνουν οι Έλληνες ή Ελληνίδες !
    Σαν εσενα που έχουν και κατέχουν … όπως εσυ 4 υπερπολιτελη αυ5οκινητα όπως μας δηλώνεις ,
    παλιό ξόανο ! Παραλληλα είσαι σε σύνταξη , αλλά δεν μας εξηγείς πως το καταφέρνεις αυτό ,,,,
    μόνο σε ενοχλεί η περικομμένη από τους ομοιούς σου κοπρίτες φράσης « λεφτά υπάρχουν »..μπερδεύοντας έτσι τα μπούτια σου με τον /την FEMA σου. Που τα βρησκεται όπως τα βρήκαν Τσίπρας Καμμενος !

    Σε κάθε σου σχόλιο εδώ δεν έχεις να πεις τίποτε αλλο από την απέχθεια σου και το μίσος σου για ανθρώπους που δούλεψαν ή εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα ΚΟΙΝΑ σαν τον Γιώργο Ανδρ. Παπανδρέου ,
    οι πραξεις και αποφάσεις του οποίου απέδειξαν οτι τα λεφτά ΥΠΗΡΞΑΝ Πράγματι ….
    Και είναι αυτά Π,χ, που βρέθηκαν με την εφαρμογή της ηλεκτρονικης συνταγογράφησης ή της Διαύγειας !
    Μετά είναι και τα λεφτά από την φορολόγηση των οφ-σορ εταιρειών που έφερε σε εφαρνμογη. Σε όλο τον κόσμο ο Γιώργος Παπανδρέου. Με την σοσιαλιστικη Διεθνή του …
    Ο δικός σου ο Κώστας Καραμανλής τι έχει κάνει ή που έχει μιλήσει τόσα χρόνια που εισπράττει τα χρηματα των φορολογουμένων Ελλήνων και μαζί την ασυλία του για τα δικά του κρίματα ;
    Τώρα , με την νέα τροπή των πραγμάτων από τον φίλο του Καραμανλή. Και του Τσίπρα τον Πούτιν της Ρωσίας,
    θα έχουμε και νεους πρόσφυγες από τη Ουκρανία ,,, θα τους μισήσεις και αυτούς ,,,,
    και όχι αυτούς οι οποίοι τους δημιούργησαν ;
    Τέλος, σου επαναλαμβάνω ότι μέχρι τώρα ο Κυριάκος Μη. Έκανε ένα και μοναδικό ο καλό μέχρι τώρα με το να στείλει σπίτι του τον Παυλοπουλο , που συνετέλεσε τα μέγιστα με το να προσλαμβάνει εκτός ΑΣΕΠ για ρουσφετολογικα και ψηφοθηρικά οφέλη της ΝΔ, δημόσιους υπαλλήλους …
    εκατοντάδες Χιλιάδες στην βάρδια του σαν βοηθός τοι Κωστακη Καραμανλή …
    Ελα πάλι λοιπόν Μαργαρίτα
    και άρχισε τα ίδια για τον Ααρων Αβούρη σου , τον ΤΖεφρυ κσι ότι αλλά συνθήματα σαν το μιναιικο μπορούν να κατεβάσουν τα μπέρδεμα να σου μπούτια με αυτά. / της πράκτορος Από την πλατεία της Κουμουνδούρου FEMA ….
    Αυτά και αν σ δεν είναι πασες να εισάγω αλήθειες και ντοκουμέντα στην συζήτηση ….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.