ΕΛΛΑΔΑ

Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός σήμερα: Νεφώσεις και βοριάδες

Για την Κυριακή προβλέπονται στην δυτική και νότια χώρα, ασθενείς τοπικές βροχές.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με 17 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί. Ο υδράργυρος θα δείξει από 01 βαθμό έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 βαθμό έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα)

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα)

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν άνεμοι νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα βόρεια σε βορειοανατολικούς, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα
Για την Δευτέρα προβλέπονται στην δυτική Ελλάδα αυξημένες νεφώσεις, με βροχές, που από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα ενταθούν και ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές από το μεσημέρι στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, από το απόγευμα στη Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στα δυτικά και τα βόρεια, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.