ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Το πολιτικό τέλος της κυβέρνησης έχει επέλθει

1) Μετά τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, θεωρείτε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του μπορούν να σταθούν έως το τέλος της τετραετίας;   

Η αντισυνταγματική και παράνομη παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου μας και Βουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη από την Ε.Υ.Π. έχει επιφέρει το πολιτικό τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με την αδυναμία ή αποφυγή αποκάλυψης (θα δούμε ποιο από τα δυο ισχύει) της ταυτότητας όποιου επιχείρησε να εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό στο τηλέφωνό του και του υποκινητή του να επισφραγίζει το τέλος αυτό. Η ημερομηνία έκδοσης της ληξιαρχικής πράξης θανάτου της κυβέρνησης αυτής, ο χρόνος των εκλογών δηλαδή, είναι θέμα πολύ μικρότερο από το γεγονός καθ’ εαυτό, το οποίο έχει ήδη συντελεστεί. Η επόμενη κυβέρνηση καλείται, εκ των πραγμάτων, να επαναφέρει την νομιμότητα σε ότι αφορά την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κάθε πολίτη. Να ενεργοποιήσει τις κρατικές αρχές για τον εντοπισμό των παρακρατικών που σχεδίασαν και έκαναν παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Και η Δικαιοσύνη να επιμεληθεί τον κολασμό τους, όποιο κι αν είναι αυτοί.

 

2) Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. ασκεί σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ενώ αντί για απαντήσεις εισπράττει εμπαιγμό από το Μ.Μαξίμου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι η παράταξη σας «μαζί με την πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου της χώρας», του δείχνει την πόρτα της εξόδου από την εξουσία. Ζητάτε εκλογές;  

«Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος». Αν και εδώ οι κυβερνητικές αντιδράσεις είναι για κλάματα. Θεωρούμε απαραίτητο να συρθεί ο κύριος Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις για τις ανομίες και τις αθλιότητες του εξουσιαστικού του μηχανισμού και των συμπαικτών του πριν τις εκλογές!.

Η αποδοκιμασία της κυβέρνησης είναι απαραίτητο, αυτή τη φορά, να γίνει όχι λόγω δυσμενών γι’ αυτήν εντυπώσεων, αλλά λόγω της επιβεβαίωσης αδικημάτων, πολιτικών και άλλων, τα οποία έχει διαπράξει. Αυτή τη φορά δεν θα γίνει το λάθος επίσπευσης των εκλογών για λάθος λόγους. Δεν θέλουμε η επόμενη κυβέρνηση να είναι προϊόν πολιτικής «αρπαχτής». Θέλουμε να αποτελεί συνειδητή επιλογή του ελληνικού λαού για βάσιμους λόγους.

 

3) Ένα από τα κεντρικά ερωτήματα που γεννά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι γιατί το Μ. Μαξίμου -στο οποίο υπάγεται απευθείας η ΕΥΠ- ήθελε να παρακολουθήσει τον τότε υποψήφιο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; Ποια είναι η δική σας ερμηνεία; Θεωρείτε ότι αναζητούσε στοιχεία ώστε να μπορεί να πιέσει το κόμμα σας μελλοντικά και στο ζήτημα των συνεργασιών;  

Η πολιτική ευθύνη είναι προσωπική και μη μεταβιβάσιμη. Για την συγκεκριμένη υπόθεση βαρύνει τον κύριο Μητσοτάκη προσωπικά. Το ΠΑΣΟΚ είναι καπνισμένο στους δημοκρατικούς αγώνες και μάλιστα σε συνθήκες πολύ δυσκολότερες από τις σημερινές. Έχουμε την εμπειρία αναμετρήσεων με το κατεστημένο στην πρώτη γραμμή ιστορικών νικών του λαϊκού κινήματος. Πιστεύω ακράδαντα ότι ζούμε μια ακόμα τέτοια εμπειρία με τον κύριο Μητσοτάκη να υποχρεώνεται να δώσει τις απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματά σας, στην πορεία του προς την έξοδο.
4) Μετά από όλα αυτά θεωρείτε ότι κλείνει οποιαδήποτε προοπτική μπορεί να υπήρχε για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τη ΝΔ; 

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Ας υπενθυμίσω ότι η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά είχε πει ότι μας χωρίζει άβυσσος από τη Νέα Δημοκρατία και έπεσαν να τη φάνε. Δεν βλέπω τους λόγους να μετακινηθούμε σήμερα από την θέση αυτή!
5) Ο πληθωρισμός επιμένει, η ακρίβεια παγιώνεται, οι ανισότητες αυξάνονται. Φυσικά ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε εξαγγελίες από τη ΔΕΘ. Όμως είναι σε θέση αυτή η κυβέρνηση να αποκρούσει τον ίσως δυσκολότερο χειμώνα που θα περάσει η χώρα μας; 

Αυτή η κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες για τις δύσκολες ώρες που περνάμε. Από το Βατερλώ της ενεργειακής της πολιτικής με την επιλογή πρόσδεσης στο ακριβό, εισαγόμενο φυσικό αέριο και την υποβάθμιση ρυθμιστικών αρχών όπως η επιτροπή ανταγωνισμού και η επιθεώρηση εργασίας, μέχρι την απροθυμία της να σταθεί απέναντι στην  αισχροκέρδεια και την επιλογή της να πουλάει δημόσια, παραγωγικά, περιουσιακά στοιχεία. Αυτή όμως υπήρξε πάντα η φιλοσοφία της ελληνικής Δεξιάς, πελατειακή και εξαρτημένη, αυτή παρέμεινε και επί των ημερών του δήθεν «κεντρώου» Μητσοτάκη. Με τον τελευταίο να δίνει την «χαριστική βολή» στην μεσαία τάξη.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο βέβαια ελπίζω να έχει γίνει κατανοητό ότι δεν είναι οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στην Δ.Ε.Θ., αλλά αυτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έχουν σημασία. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής αισθανόμαστε την ανάγκη να παρουσιάσουμε μια δέσμη συγκεκριμένων μέτρων στο πλαίσιο ενός προγράμματος πολιτικής ανατροπής. Στην πραγματικότητα, η συγκυρία επιβάλλει να γυρίσουμε σελίδα. Να αφήσουμε πίσω μας την πιο χυδαία εκδοχή του καπιταλισμού, αυτή του άκρατου ατομικισμού και να βάλουμε μπρος ένα μεγάλο έργο οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής, εθνικής ανόρθωσης τελικά. Στην ανάγκη αυτή θα επιχειρήσουμε να ανταποκριθούμε και με την ευκαιρία των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Κύριε Οικονόμου είσαι νέος πασόκος και δεν το έζησες όπως εμείς οι παλιότεροι. Την μαύρη δεκαετία του 1980 που όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά της πράσινης χούντας του ΠΑΣΟΚ, οι υποκλοπές του Τόμπρα (ΟΤΕ) και του Τσίμα (ΚΥΠ) ήταν το ευαγγέλιο εκείνης της διακυβέρνησης. Πολύ ευαίσθητοι είστε στο ΚΙΝΑΛ όταν εσείς οι ίδιοι είστε αυτοί που τα εφάρμοσαν πρώτοι σε πολιτικούς και μη αντιπάλους σας. Και λίγη ντροπή δεν βλάπτει.

  2. ΤΟΜ 0:15 19/08/2022

    Βρηκαν ευκαιρια οι του πασοκ να αλιευσουν ψηφους με το θεμα των υποκλοπων.Γρηγορα θα διαψευστουν και μαλιστα στις πρωτες δημοσκοπησεις .Νομιζουν οτι ο κοσμος ασχολειται με το αν υπεκλεψαν τις συνομιλιες του τιτανα της πολιτικης Νικου Ανδρουλακη.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.