ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στο κόκκινο» η αντιπαράθεση με αφορμή τον κατηγορούμενο παιδοβιαστή

Μαζί με τις εκλογές, έρχεται και ο «βούρκος»…

Παρότι δεν είναι πρωτοφανές στην Ελλάδα να «πολιτικοποιούνται» και να «εργαλειοποιούνται» τα πάντα, εντασσόμενα στις συμπληγάδες της πολιτικής αντιπαράθεσης, οι φρικώδεις αποκαλύψεις για την κτηνωδία σε βάρος της 12χρονης στα Σεπόλια κατέστησαν σαφές ότι τους επόμενους 8 μήνες ως τις εκλογές θα δοκιμαστεί σοβαρά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά και οι ανοχές της πολιτικής και της κοινωνίας στον τοξικό πολιτικό λόγο.

Ήδη από αργά το βράδυ της Δευτέρας, το κυβερνών κόμμα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τον κατηγορούμενο 53χρονο παιδοβιαστή, με αφορμή την πολιτική ταυτότητά του, αλλά και τις υψηλές «γαλάζιες» γνωριμίες του που προκύπτουν από τις φωτογραφίες που έχει δημοσιοποιήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την… μισή ΝΔ.

Προσοχή, αλλά και «ατυχήματα»

Στον παράλληλο κόσμο του twitter αμέσως εκδηλώθηκε ένα κύμα αποδοκιμασίας, αλλά και αρκετά «τιτιβίσματα» που χαρακτήριζαν τη ΝΔ «κόμμα βιαστών» και προσπαθούσαν να ταυτίσουν το κυβερνών κόμμα με τον 53χρονο και τις αποτρόπαιες πράξεις του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως, κράτησε κάποιες αποστάσεις από αυτή την ατμόσφαιρα, με τον αρμόδιο τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, να περιορίζεται απλώς να προειδοποιεί -δις- την Αστυνομία και την κυβέρνηση ότι αν καθυστερούσε η αποκάλυψη των στοιχείων όχι μόνο του παιδοβιαστή και του συνεργού του, αλλά και των 213 που φέρονται να βρίσκονται στην «λίστα της φρίκης» έχοντας ενδιαφερθεί για να βιάσουν το μικρό κοριτσάκι, τότε «θα μιλήσουμε για συγκάλυψη». Όμως, τα τόπια πήραν φωτιά αργά το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο «γαλάζιος» βουλευτής, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναπαρήγαγε ένα χονδροειδές ψέμα που διακινούσαν «γαλάζια» τρολ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και που ήθελε τον ΣΥΡΙΖΑ να είχε μετατρέψει, μέσω της αλλαγής των ποινικών κωδίκων, το αδίκημα του βιασμού ανηλίκου σε… πλημμέλημα, από κακούργημα που ήταν πριν. Η αντίδραση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, ήταν εντονότατη με αποτέλεσμα ο κ. Κουμουτσάκος να «κατεβάσει» την σχετική ανάρτηση.
Όπως και να έχει, με αφορμή το ότι στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα σταμάτησε να είναι τα ισόβια η «μίνιμουμ» ποινή για τους παιδοβιαστές, η ΝΔ από χθες εξαπολύει μία σφοδρή επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνώντας και με τον Ανδρέα Λοβέρδο, που είχε τότε διαφοροποιηθεί από την «γραμμή» του ΚΙΝΑΛ και είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.